De typiske udlejningsbiler og kørsel i bjerge

Når man begiver sig på ferie og på forhånd bestiller en udlejningsbil i Spanien eller Italien, kan man regne med at få en nyvasket, pæn og ren bil udleveret i lufthavnen.

Der kan dog være stor forskel på hvilken slags biler, som udleveres.

Opel Corsa, Opel Astra, Ford Fiesta og Ford Focus er altid populære blandt udlejningsselskaberne. De tyske VW Polo og VW Golf er også populære uanset land. Renault Clio, Seat Ibiza og Seat Leon ses ofte som udlejningsbiler i Sydeuropa.

Som hovedregel er alle udlejningsbiler i Europa af god standard, relativt nye og fuldt ud sikkerhedsmæssigt på højde med biler i Danmark.

Problemer er der få af, men uanset hvor man lejer bilen, skal man gå ud fra at med mindre det udtrykkeligt er angivet anderledes, vil bilen kun have det mest basale udstyr for modellen. Årsagen er at afskrivningen for biludlejningsselskabet er mindst på de billigste versioner.

Om en bil har soltag, el-sæder eller stort anlæg er for de fleste underordnet, men er man på ferie i eksempelvis Sydeuropa, skal man påregne med stor sandsynlighed at få den mindste motorversion udleveret som udlejningsbil - med andre ord bliver en Opel Astra udlejningsbil med usvigelig sikkerhed til en Opel Astra 1,4.

Selv om mange små motorer i dag yder 90-100 hestekræfter er bilerne også tungere end for 5-10 år siden. Smækker man godt med bagage og 4-5 personer i bilen og som planlagt kører rundt i bjergrige egne, vil man hurtigt finde ud af at de måske 90-100 hestekræfter føles som 50 eller 60. Samtidig vil man ofte få et benzinforbrug, som er en sportsvogn værdig.

Det er derfor værd at overveje, om det kan betale sig at finde en diesel-bil, som måske er 10-30% dyrere at leje eller måske endda bestille en større bil, som ikke kan fås med den lille og relativt svage 1,4 eller 1,6 liter motor.

Diesel-biler findes ikke alle steder, men som regel kan man på Car-Trawler på langt de fleste destinationer finde udlejningsbiler med dieselmotor. En diesel-bil har af natur langt bedre trækkraft ved færre omdrejninger og er små benzin-biler overlegen ved bjergkørsel.
 


De typiske udlejningsbiler og kørsel i bjerge
Artikel: De typiske udlejningsbiler og kørsel i bjerge

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar