Billeje Ålesund Lufthavn - se Vestnorge i udlejningsbil

Søg aktuelle priser på billleje Ålesund lufthavn

Den lille lufthavn i Ålesund ligger på Øen Vigra i den norske skærgård omkring 500 km nordøst for Bergen og små 300 km fra Trondheim.

Ålesund er en del af Møre og Romsdal amt (fylke på norsk/county på engelsk), som er den nordligste del af Vestnorge. Med små 50.000 indbyggere er Ålesund langt den største by i amtet.

Skoda CityGo

Billigste udlejningsbil i Norge - ofte en Skoda CitiGo eller VW Up! 

Ålesund Airport - AES dominerer den lille 20 km2 store ø Vigra, der dog også er berømt for sine strande og desuden er populær til vandreture.

Man kommer til Ålesund Lufthavn på Vigra via en undersøisk tunnel fra fastlandet af hovedvej 658. Valderøytunellen er med sine 4222 meters længde et imponerende bygningsværk.

Ålesund Lufthavn kaldes også for Vigra Airport.

Se oversigtkort over Ålesund-området.

Bilutleie i Norge - billeje-selskaber i Ålesund Airport
Biludlejning kaldes bilutleie på norsk.

I lufthavnen i Ålesund finder man blandt andet udlejningsselskaberne:

  • Avis Rent-A-Car Norway
  • Budget (del af Avis-Budget Group)
  • Sixt Car Rental
  • Hertz Bilutleie
  • Europcar Bilutleie
  • Keddy by Europcar (leisure brand)

Man lukker gerne tidligt i Norges mindre lufthavne, så forvent ikke at kunne afhente bil i lufthavnen i Ålesund efter kl. 21-21.30 på hverdage. I weekenden er åbningstiderne endnu kortere. 

Bemærk at såfremt man kan booke en bil på billeje-søgemaskinen til et givent tidspunkt (afhentning og aflevering) er der sikret bemanding hos billeje-selskabet i lufthavnen. Kommer der tilbud op på en søgning, kan man således roligt booke billeje Ålesund Lufthavn.

Ford Mondeo Stationcar

Har man brug for god plads er en Mondeo stationcar ofte billigste Norge billeje mulighed.

Oplev Ålesund i Vestnorge i udlejningsbil
Byen Ålesund blev under anden verdenskrig kendt som 'Lille London' på grund af den kraftige modstand, der blev ydet af lokale modstandsfolk mod tysk besættelse. Ålesund har udviklet sig til Norges vigtigste fiskerihavn og er desuden et center for skibsbyggeri og offshore aktiviteter til olie- og gasudvindingen i den norske del af Nordsøren.

Ålesund er også byen, hvor de berømte Stokke baby- og børnemøbler kommer fra.

Turister besøger Ålesund i store tal. Dels ankommer mange med fly, men også Hurtigruten (færgerute langs Norges nordlige og vestlige kyster) bringer mange besøgene til Ålesund. Turisterne kommer ofte for at nyde naturen og de flotte udsigter over fjordene. Ålesund midtby er også en turistattraktion, der blandt andet byder på saltvandsakvariet Atlanterhavsparken.

Norge billeje i Ålesund Lufthavn
Norge billeje er sædvanligvis ikke specielt billigt.

Man kan dog ofte i Ålesund Lufthavn leje en lille bil fra omkring 1800-2300 kroner for en uges Norge billeje inklusiv fri kilometer. Check altid fri kilometer, da det svinger meget, hvorvidt det er en 'del af pakken', når man lejer bil i Norge. Som regel er det dog muligt at finde et tilbud med 100% fri (gratis) kilometre inkluderet. 

Minibusser og større MPV biler er tit hårrejsende dyre at leje i Norge; og desværre også ofte i Ålesund. En bedre ide for en større gruppe på ferie i Vestnorge kan være at reservere et par stationcars i VW Passat størrelse (som Ford Mondeo stationcar), som ved leje i Ålesund Airport ofte kan findes til priser fra omkring 3300 kroner for en uges billeje i Norge.

Der er generelt ingen problemer ved biludlejning i Norge, men check alligevel altid 'prisdetaljer' på billje-tilbuddet, idet nogen billeje-selskaber i Norge opererer med betaling for kilometre, mens andre udlejer med fri kilometer.

Forsikring af udlejningsbil i Norge
Ved billeje i Norge er det desuden ofte en god ide at tegne seperat selvriskoforsikring (kan gøres ved online booking), idet der som regel er relativt høj selvrisko på udlejningsbilers skade- og tyveri-forsikring ved billeje i Norge.

Selvrikoforsikring koster mellem 30 og 60 kroner per dag ved booking på Cartrawler billeje-søgemaskinen og dækker op til 3000 euro (ca. 22.000 danske kroner).

Man kan dog også være heldig at finde biler til leje i Ålesund, hvor selvriskoen er meget lav, så er man kun i Norge i få dage, er det nok en fordel at være 'selvforsikrende' i forhold til selvrisiko. Alle biler er natuligvis fuldt forsikerede med ansvar og kasko. Det er kun selvrisiko'en (excess på engelsk), som man kan ske at komme til at betale i tilfælde af skade.

Ålesund video - oplev Vestnorge

Se oversigtskort over Norge.

Fly til Ålesund Airport - AES fra Danmark
Lufthavnen i Ålesund har gode forbindelser til Danmark.

SAS flyver fra København til Aalesund i sommerperioden. 

Desuden er der naturligvis et omtattende rutenet til de fleste norske lufthavne; herunder mange afgange til Oslo og Bergen.

Wizz Air har ruter fra Gdansk i Polen og Kaunas i Letland.

Sammenlign priser på billeje i Ålesund Lufthavn


Billeje Ålesund Lufthavn - se Vestnorge i udlejningsbil
Artikel: Billeje Ålesund Lufthavn - se Vestnorge i udlejningsbil

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar