Billeje Århus Lufthavn (Tirstrup - AAR)

Århus Lufthavn har med mange nye SAS sommer-ruter fået mere trafik efter i en periode at have oplevet tilbagegang i passagertallet.

Se aktuelle priser for billeje i Tirstrup Lufthavn ved Århus

Få de bedste priser på Aarhus Lufthavn biludlejning online ved hjælp fra søgemaskinen Cartrawler. Her finder du aktuelle billejetilbud fra store billejeselskaber i Århus Airport, herunder Avis, Europcar, Hertz, Flizzr, Budget og Sixt.

VW Golf

VW Golf - lej billig bil i Aarhus Lufthavn - eksempelvis hos Sixt, Avis eller Europcar.

Enterprise endnu ikke at finde i Aarhus Lufthavn og det ser ud til at den nyeste store biludlejer i Danmark foreløbig har besluttet at undlade at være til stede med biler i Århus Lufthavn i Tirstrup. Enterprise Car Rental er verdens største biludlejer, så på et tidspunkt sker der nok noget.

Billigste bil til leje i AAR er ofte en Toyota Aygo, Fiat 500, VW Up eller Peugeot 108, men forskellen i pris op til Golf-klassen er typisk ikke så stor. 

Man kan sagtens komme ud for at forskellen mellem billigste billeje Aarhus lufthavn og en væsentlig større bil kun er et par hundrede kroner for en 7 dages leje eller måske 20 eller 30 kroner per dag. Ofte er der tale om en rummelig bil i en større bilklasse. Får man ikke lige en VW Golf, kan man ske at få stillet eksempelvis en Citroen C4 Cactus (Sixt) eller en Opel Meriva (Europcar) til rådighed.

Citroen Cactus

Sixt er kendte for BMW og Mercedes flådebiler i Tyskland - i Danmark lejer de også Citroen C4 Cactus ud. Foto @ Guide-billig-billeje.dk.

Billigste bil til leje i Århus-Tirstrup Lufthavn
I ankomsthallen i Aarhus lufthavn finder man billeje-selskaberne Avis, Hertz, Europcar, Budget og Sixt. Avis og Budget har kontor sammen (det er samme moderselskab), og lavpris-selskabet Flizzr er ejet af Sixt, så Flizzr bilerne udleveres af Sixt.

I realiteten er Flizzr bilerne de samme, som ved leje af bil hos Sixt i Aarhus Lufthavn, men betingelserne er typisk lidt anderledes, og Flizzr er gerne billigst. 

Europcar har meget ofte de bedste tilbud og dermed de billigste udlejningsbiler i Aarhus Lufthavn. Især 'tax free' udenlandsdansker-billeje kan være særdeles billigt fra Tirstrup. 

Hvor ligger Tirstrup? - muligheder for offentlig transport
Århus lufthavn (der ofte stadig kaldes Tirstrup Lufthavn) ligger omkring 50 kilometer fra Aarhus ved den lille by Tirstrup på Djursland. Se kort.

Ønsker man at holde ferie i Smilets by Aarhus, kan man besøge Den Gamle By, kunstmuseet Aros og gå på opdagelse i de mange butikker på Strøget og i de snoede sidegader. Glem ikke at aflægge Store Torv, Vadestedet og Tivoli Friheden visit, da dette ligeledes er en oplevelse i Århus, man ikke må gå glip af!

Smilets by - set med norske briller.

Se mere om byen og events på den officielle turistside.

Som alternativ til billeje i Århus Lufthavn kan man tage lufthavnsbussen (rute 925X), som kører direkte til Banegården i Aarhus. En enkeltbillet til lufthavnsbussen koster 115 kroner (80 kroner for børn 4-15 år). Små børn kommer gratis med. Transport-tid er ca. 50 minutter. 

Der findes også busforbindelse til Randers/Ebeltoft (rute 212). 

Billigste billeje Aarhus Lufthavn - centrum biludlejning dyrere
Det vil ofte, men ikke altid, kunne betale sig at leje bil i lufthavnen i stedet for inde i Aarhus.

Det er i de seneste par år blevet billigere at leje bil i Danmark - godt hjulpet af konkurrencen fra delebil-selskaber som GoMore og MinBilDinBil.

Priserne starter som regel ved omkring 2000 kroner for en uges billeje (basal Toyota Aygo 5 døre eller lignende). Her er der næsten altid tale om et begrænset antal fri kilometer på eksempelvis 100 per dag, hvilket opgøres samlet for hele lejeperioden. Det kan ske at billigste Aarhus billeje fra lufthavnen i Tirstrup er dyrere; op mod 2500 kroner per uge, for kunder med dansk folkeregistgeradresse. 

En lidt større bil i VW Golf klassen koster som regel fra omkring 2500-2750 korner for en uges billeje i Danmark, og har typisk 5 døre og bedre udstry; herunder air condition, med i prisen. I de mindste biler kan a/c også fås, men det hænder at bilen er uden.

Billig udlandsdansker-billeje fra Århus Lufthavn
For udlandsdanskere er lejebiler fra Aarhus Lufthavn i Tirstrup væsentligt billigere end for kunder med dansk adresse (folkeregisteradresse). Bemærk at personer med adresse på Grønland og Færøerne også kan få de billige 'tax free' biler stillet til rådighed.

Kan man skrive under på, at man er udmeldt af Folkeregisteret, starter priserne ofte ved omkring 800-1000 kroner for en uges billig udenlandsdansker-billeje fra Aarhus Lufthavn. 

En relativ stor bil, som eksempelvis en VW Golf, kan af og til også lejes fra under 1000 kroner per uge. Er man til prestige-biler, kan man ofte finde en Mercedes C-klasse, Audi A4 eller en BMW 3-serie fra 2500-3500 kroner per uge - som udlandsdansker vel at mærke. 

Audi A4 Avant

En Audi A4 kan være forbavsende billig at leje i nogen få dage.

Husk at undersøge, om udlandsdansker-bilerne har fri kilometer. Det hænder, men er ikke altid tilfældet længere. Dette kan tjekkes ved at kigge under 'lejebetingelser'.

Søg billig billeje i Århus Lufthavn

Kilometerpenge i Danmark - også i Århus Airport
I ovenstående priseksempler på leje af bil er typisk inkluderet 100 ‘frie’ kilometer per dag.

Kører man længere er det, som i resten af Danmark, normalt at betale for ekstra kilometer.

Kilometerprisen svinger fra omkring 2 kroner per kilometer (over 100 km per dag) for de billigste lejebiler til 3 kroner for de dyrere. Vi har dog andre steder i Danmark set meget højere kilometerpriser, så husk at tjekke ’lejebetingelser´ i Cartrawler søgemaskinen under hvert billeje-tilbud.

Flyruter fra Aarhus lufthavn - bemærk mange nye SAS ruter
Tirstrup - AAR er en lille lufthavn, men det er muligt at komme vidt omkring med flyselskaberne: SAS, British Airways, Ryanair, Easyjet samt DAT. 

Især de senere år er antallet af ruter øget betragteligt med især Easyjet (ny) og SAS.

Vi opdaterer på flyruter på siden Aarhus Lufthavn rute-nyt.


Billeje Århus Lufthavn (Tirstrup - AAR)
Artikel: Billeje Århus Lufthavn (Tirstrup - AAR)

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar