Baltimore Lufthavn - find billeje i BWI (Baltimore-Washington)

Denne Maryland lufthavn åbnede sine døre første gang i 1950. Da var det præsident Truman, der stod for åbningen af lufthavnen, som dengang fik navnet Friendship International Airport.

Find billeje tilbud i Baltimore Lufthavn

I dag er lufthavnen kendt som Baltimore-Washington International Thurgood Marshall Airport - BWI eller BWI Marshall. I 1973 blev lufthavnen omdøbt til Baltimore-Washington International Airport, for at tiltrække passagerer, der skulle fra eller til Washington D.C.

I 2005 blev ’Thurgood Marshall’ tilføjet til navnet til ære for den første afroamerikaner, der var jurist i USA's højesteret. Marshall blev født og voksede op i Baltimore, Maryland.

Dodge Charger BWI

Dodge Charger full size lejebil i Baltimore Lufthavn.

BWI Marshall ligger 16 kilometer syd for Baltimore bymidte og omtrent 52 kilometer nordøst for Washington D.C. Baltimore Lufthavn er en af tre lufthavne, der betjener Washington D.C. området.

De to andre lufthavne er Ronald Reagan Washington National Airport og Washington Dulles International Airport. Ud af de tre, er Baltimore-Washington lufthavnen den største efter passagerantal. For billejeservices, se venligst Ronald Reagan Washington Lufthavn og Washington-Dulles Lufthavn

Udover at være den største lufthavn i Washington området, blev BWI også kåret som den bedste lufthavn af sin størrelse (15-25 millioner passagerer). De seneste tal viser, at Baltimore Lufthavn betjente 22.312.676 passagerer på et år.

Baltimore destinationer og flyselskaber
I BWI Marshall er det største flyselskab Southwest Airlines med en markedsandel på mere end 70 %. Det efterlader ikke meget plads til konkurrence; dog er der adskillige andre flyselskaber, der flyver fra Baltimore Lufthavn, inklusiv Air Canada, American Airlines, British Airways, Condor og WOW Air, for blot at nævne en håndfuld.

Alt i alt flyver 17 flyselskaber fra BWI - og til mere end 75 destinationer. Størstedelen af flyvningerne er indenrigs, men tre af deres destinationer ligger i Europa: London-Heathrow, Frankfurt og Reykjavik-Keflavik.

BWI er den travleste lufthavn i Washington området, når det kommer til indenrigsflyvninger. Dulles International har dog flere passagerer på sine internationale flyvninger end BWI har. Baltimores travleste indenrigsrute i sommeren 2014 var Atlanta, Georgia, hvor Delta Air Lines, Southwest Airlines og Spirit Airlines flyver til.

Snart bliver der tilføjet nye ruter til Baltimore Lufthavns kort over destinationer; sæsonflyvninger til Fort-de-France og Pointe-à-Pitre starter i december. Fra november vil der blive åbnet en rute mellem Baltimore og Liberia.

Ting, at tage sig til i BWI Marshall
Frygt ej, hvis du skal tilbringe lang tid i Baltimore-Washington Lufthavn. Der er en håndfuld faciliteter, som kan holde sig beskæftiget og endda hjælpe med spændingsaflastning. At rejse kan nemt forårsage en smule stress og hvis det er tilfældet, så har Baltimore Lufthavn det perfekte sted for dig; et meditationsrum. Rummet ligger mellem hal D og E på den øverste etage. Meditationsrummet er et stille sted, hvor du får mulighed for at få ro og får lov til at slappe af.

Det er også muligt at strække benene mellem flyvninger med BWI-Biker Trail. Princippet her er, at man kan låne en cykel og tage en tur rundt om lufthavnen. Derudover har Baltimore Lufthavn også en BWI Cardio Trail, som er to ruter - der begge tager cirka 20 minutter at gå. Ruterne er designet af American Heart Association for at skabe opmærksomhed omkring fordelene ved at tage en gåtur.

I lufthavnen er der også en hyldest til Thurgood Marshall, for dem, der interesserer sig for denne vigtige del af Baltimores historie. Thurgood Marshall var en af de førende borgerrettighedsforkæmpere i USA's historie.

Rejser du med kæledyr, er der også to Pet Relief områder i den dyrevenlige lufthavn.

Transport til og fra Baltimore Lufthavn
Der er mange forskellige måder at nå Baltimore Lufthavn på. Lufthavnen har tidligere været på listen over de 10 nemmeste lufthavne at komme ud til, på grund af de mange transportmuligheder. Først og fremmest går der et Amtrak fra Washington (DC), Philadelphia (PA), Wilmington (DE) og Alexandria (VA) til BWI Marshall.

Find information om Amtrak.

Udover Amtrak, går også MARC toget fra DC, Baltimore by, Prince Georges County (New Carrollton, Seabrook and Bowie State), Odenton (Anne Arundel County), Martin State Station (Baltimore County), Hardford County (Aberdeen and Edgewood) og Perryville i Cecil County.

Besøg MARCs officielle hjemmeside.

Light Rail og Washingtons metro gør også stop ved Baltimore International Thurgood Marshall Lufthavn.

Find mere information om Light Rail.

Information omkring Washington Metro findes her.

Udover at tage toget, er det også muligt at tage en bus til og fra lufthavnen. Maryland Transit Administration (MTA) har to busser, der stopper ved Baltimore Lufthavn; bus nummer 17 - busplan for de nordgående ruter og sydgående ruter findes på deres hjemmeside. Bus nummer 99 stopper også ved BWI Marshall. Her er der også busplaner for både de nordgående ruter og sydgående ruter.

Der er dog også mere private transportmuligheder fra lufthavnen. Disse inkluderer shuttlebusservice, afhentningsservice og billeje.

Shuttlebusservicen står Bayrunner Shuttle og Supreme Airport Shuttle for. Bayrunner kører dagligt til BWI fra Ocean City, Ocean Pines, Salisbury, Cambridge, Easton og Kent Island på den østlige kyst. På vestkysten kører de fra Grantsville, Frostburg, Cumberland, Hancock, Hagerstown og Frederick til Baltimore Airport. Reservationer foretages per mail eller per telefon.

Supreme Airport Shuttle kører alle døgnets 24 timer, men det er nødvendigt at booke din tur i forvejen. En tur fra Baltimore Lufthavn til Holiday Inn i den indre havn kommer til at koste i omegnen af $33 - 225 kroner for to.

Et andet alternativ til offentlig transport er afhentningsservice. Det er muligt at tilkalde en limousine eller en luksus sedan, der kommer og henter dig. Den sidste afhentningsmulighed vil være at ringe efter en taxa, som vil køre dig hen, hvor vi vil.

Lej en bil i Baltimore Lufthavn
At leje en bil, er også en måde at komme til/fra BWI, derudover er det bekvemt at have en bil til rådighed på turen. Når man lejer bil i Baltimore Lufthavn, er der nogle informationer, der er praktiske at have.

BWI Marshall har åbnet et nyt anlæg udelukkende til biludlejningsselskaber. Fra lufthavnens terminaler går der gratis shuttlebusser ud til udlejningsselskabernes kontorer. Dette anlæg er blevet hjem for Avis, Alamo, Hertz, Budget, National, Dollar, NextCar, Enterprise, Payless Car Rental og Thrifty. Cartrawler USA samarbejder med Alamo, Avis, Budget, Dollar, National og Thrifty i BWI.

Ford Edge Crossover

Ford Edge Crossover SUV lejebil er ofte det bedste tilbud i sin klasse.

Cartrawler, en online søgemaskine for billeje, søger efter tilgængelige biler i udvalgte lufthavne. Den billigste bil i Baltimore er typisk en Kia Rio, eller lignende model. Efter europæiske standarder er det ikke en lille bil.

Der er dog mange spændende billejetilbud i Baltimore Lufthavn. Det er eksempelvis muligt at leje den amerikanske klassiker; Ford Mustang Cabriolet. For mange er det den ultimative amerikanske muskelbil.

Læs mere om at leje en Ford Mustang.

Generelt har de amerikanske biludlejningsselskaber større biler, end i Europa. De mindste biler i Baltimore er på størrelse med en Kia Rio eller Chevrolet Aveo. 


Baltimore Lufthavn - find billeje i BWI (Baltimore-Washington)
Artikel: Baltimore Lufthavn - find billeje i BWI (Baltimore-Washington)

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar