Billeje Helsinki Lufthavn - tips til billig biludlejning i Finland

Sammenlign priser på biludlejning i Helsinki Lufthavn med Cartrawler Finland

Helsinki Lufthavn - HEL er den største indgangsportal til Finland og lufthavnen håndterer mere end 80 procent af landets lufttrafik. Det er samtidig én af de største lufthavne i Skandinavien. Nedenfor findes mere nyttig information om selve lufthavnen, samt et par tips til billig billeje i Helsinki Lufthavn.

Citroen C1

Små lejebiler er ikke så billige i Helsinki Lufthavn - eksempel på Helsinki udlejningsbil: Citroen C1.

Bedste billeje-deal i Helsinki Lufthavn er som regel de lidt større køretøjer, læs mere nedenfor.

Helsinki Lufthavn kaldes også for Helsingfors Lufthavn efter det svenske navn Helsingfors-Vanda flygplats. På finsk er Finlands største og vigtigste lufthavn gerne omtalt som Helsinki-Vantaan lentoasema.

Flyruter fra Danmark til Helsinki - brug eventuelt Hamburg-Helsinki ruten
Helsinki Lufthavn er hovedkvarter for Finnair, Finlands nationale luftfartsselskab, som har et stort udvalg af europæiske og interkontinentale flyruter, inklusive ruter til UK og Danmark.

Finnairs flyruter fra UK til Finlands hovedstad sker fra London-Heathrow og Manchester. London er faktisk den tredje mest benyttede internationale destination fra Helsinki Lufthavn (efter Stockholm og København). British Airways flyver også til London-Heathrow fra Helsinki, mens lavprisselskabet Norwegian forbinder Helsinki med London-Gatwick Lufthavn.

Fra Københavns Lufthavn flyver SAS, Norwegian og Finnair til Helsinki, og rejsende, der har bopæl tættere ved Hamborg Lufthavn, kan benytte Finnair derfra.

Helsinki Lufthavn Terminal 1 og 2 - masser af muligheder for passagererne
Lufthavnen i Helsinki, der oprindeligt blev bygget for at kunne håndtere den øget trafikmængde i forbindelse med afholdelse af sommer OL i 1952, har fået opgraderet faciliteterne adskillige gange siden og kan i dag betjene 15 mio. passagerer om året.

Det forventes, at Helsinki Lufthavn vil modtage omkring 20 millioner rejsende i år 2020, og det kan derfor blive nødvendigt at bygge en ny terminal. Per 2014/2015 består Helsinki Lufthavn af to terminaler, kaldet Terminal 1 og 2, forbundet til hinanden via en indendørs gangbro.

Helsinki Lufthavn scorer højt på passagerenes tilbagemeldinger i tilfredshedsundersøgelser og vandt i 2005 titlen som den mest rettidige lufthavn i Europa, tildelt af The Association of European Airlines.

Helsinki Lufthavn set gennem en forretningsmands øjne:

En række tjenester og muligheder står til rådighed for passagererne i Helsinki Lufthavn, blandt andet gratis WIFI internetadgang i alle områder af lufthavnen, arbejdsstationer med computer, ’byt en bog’ afdeling, yoga og pilates undervisning, samt et varieret udbud af spisesteder og caféer.

Biludlejningslokaliteterne findes i korridoren mellem Terminal 1 og 2.

Se efter Autovuokraus i Helsinki Lufthavn, som er det finske udtryk for biludlejning/billeje. Det engelske Rent-A-Car anvendes dog også i Finland.

Biludlejningsselskaber i Helsinki Lufthavn
I Helsinki Lufthavn er det muligt at leje biler fra de velkendte udbydere af billeje, så som Avis Rent A Car, Budget, Europcar, Sixt Car Rental Finland eller Hertz.

Cartrawler billeje søgemaskinen på www.guide-billig-billeje.dk finder de mest konkurrencedygtige priser i Helsinki Lufthavn og giver mulighed for at booke online i god tid inden ankomsten til Finland.

Bemærk, at søgning på Cartrawler på billeje i Helsinki Lufthavn også kan give tilbud fra det finske biludlejningsfirma Scandia Rent.

Sammenlign priser i Helsinki Lufthavn med Cartrawler
Biludlejning i Helsinki er ikke helt billig, når det kommer til priser på leje af de mindste køretøjer.

Men, sommetider kan biler i økonomiklassen og endda i kompaktklassen lejes online til den samme pris, de store biludlejningsvirksomheder reklamerer med for de mindste biler (city car, minibil).

Bestil billig billeje i Helsinki Lufthavn, ved at leje et køretøj i en større kategori med Cartrawler. Opel Astra er et godt eksempel på en mellemstørrelse vogn, der ofte kan lejes til en forholdsvis lav pris i Helsinki Lufthavn.

Opel Astra

Opel Astra lejebil - masser af plads til en ofte lav billeje-pris i Helsinki Lufthavn. © Foto: guide-billig-billeje.dk

Lej en MPV - meget billigere end minibus leje i Helsinki Lufthavn
Cartrawler tilbyder mest bil for pengene i Helsinki Lufthavn ved leje af de lidt større familiebiler.

Book eksempelvis en 5+2 MPV’er (VW Touran eller lignende) eller find et godt tilbud på en regulær full-size 7-seater/minivan (VW Sharan, Seat Alhambra, Renault Grand Espace, Ford Galaxy eller lignende).

Der er også ofte rigtig gode Helsinki billeje-tilbud i klassen af luksusbiler i mellemstørrelsen som eksempelvis Mercedes C-klasse eller BMW 3-serien.

Priserne kan dog svinge med årstiden, men generelt er de mindste og skrabede biler ’dyre’ at leje i Finland set i forhold til størrelsen med priser fra omkring 1400-1600 kroner per uges Helsinki Lufthavn billeje (Citroen C1, Toyota Aygo eller lignende).

Til gengæld kan en 7-personers familiebil med en stor og behagelig 2-liters dieselmotor ofte bookes fra kun 4000-4300 kroner per uges leje, hvilket er en god pris den dyre luksusbil taget i betragtning.

Har man ikke brug for så meget plads, kan man være heldig at finde en BMW 3-serie fra under 3500 kroner per uge, og eksempelvis Europcar Finland reklamerer af og til med VW Golf lejebiler fra priser under 2500 kroner per uges Finland billeje fra Helsinki Lufthavn.

Leje Ford Galaxy

En 7-seater MPV til leje i Helsinki Lufthavn kan være overraskende billig - Ford Galaxy har sæder til 7 (eller 5 eller 6) og masser af plads til bagage

Helsinki Lufthavn - beliggenhed og rutevejledning
Navnet ’Helsinki-Vantaa Lufthavn’ stammer fra lufthavnens nærtliggende placering ved byen Vantaa omkring 15 km. nord for Helsinki.

Se kort over Helsinki Lufthavn.

Vantaa er Finlands fjerdestørste by og én af de fire kommuner, der sammen med Espoo, Kauniainen og selve Helsinki udgør Helsinki-området - se omtrentlige vejafstande nedenfor:

  • afstand fra Helsinki Lufthavn til Espoo: 24 km
  • afstand fra Helsinki Lufthavn til Kauniainen: 23 km
  • afstand fra Helsinki Lufthavn til Vantaa: 5 km

Se kort over Helsinki-området.

Helsinki har én af de travleste færgehavne i Europa, med forbindelse til blandt andet Tallinn, Stockholm, Skt. Petersborg og Gdansk. Afstanden fra lufthavnen til Helsinkis færgeterminal er ca. 21 km.

Fra Helsinki Lufthavn til Helsinki centrum
Der er offentlig bustransport fra lufthavnen til Helsinki med rute 615 i dagstimerne og 620 i nattetimerne, samt en decideret lufthavnstransfer med Finnair City Bus.

Sidstnævnte er en lidt hurtigere løsning end den offentlige bustransport; turen mellem lufthavnen og Helsinki centrum tager ca. 30 minutter og bussens sidste stop i byen er ved Helsinki Hovedbanegård.

Se Finnair City Bus køreplan.

Alle busser stopper foran både terminal 1 og 2, ved taxiholdepladserne. Taxi fra Helsinki Lufthavn til byen koster sædvanligvis mellem 40 og 50 euro.

Har man valgt billeje i Helsinki Lufthavn, er den nemmeste måde at komme til bycentrum via Tuusulanvayla Vej, en del af Motorvej 45, der forbinder lufthavnen til Helsinki Ringvej 1 og derfra videre ind mod centrum. Helsinki Ringveje - se kort.

Find billig billeje i Helsinki Lufthavn onlineBilleje Helsinki Lufthavn - tips til billig biludlejning i Finland
Artikel: Billeje Helsinki Lufthavn - tips til billig biludlejning i Finland

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar