Polen billeje fra Krakow Lufthavn - sammenlign tilbud i Balice-Krakow Airport

Krakow Lufthavn er den største lufthavn i den sydlige del af Polen.

Find billig billeje i Krakow Lufthavn - Cartrawler Polen

Krakow Lufthavn kaldes også for John Paul II International Airport in Krakow efter den berømte Polske pave Paul II - Karol Wojtyła (1920-2005). Krakow-Balice Airport - KRK, også kendt som Cracow-Balice, er Polens næst-travleste lufthavn og gateway til det sydlige Polen for både turister og forretningsfolk.

Stationcar rental Poland - Auris Rentis

Bileje-selskabet Rentis har ofte gode tilbud - her en Toyota Auris stationcar på tur til Zakopane © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Polen billeje i det sydlige Polen
Mere end 1 million passagerer går hvert år gennem Krakow Lufthavn. Mange er turister, som kommer for at se byen Krakow, der er Polens kendteste og for mange mest seværdige og spændende by.

Krakow er udover at være en massiv turistmagnet i Centraleuropa, også Polens historiske, akademiske og kulturelle center. Byen var Polens hovedstad i over 500 år indtil år 1569 og blev skånet under anden verdenskrig (ikke-bombnings-aftale mellem krigens parter). Krakow (Kraków på polsk) står den dag i dag som en arkitektonisk perle med et betydeligt antal renaissance og barokke bygningsværker.

Fra Krakow Lufthavn er der særdeles gode forbindelser til det meste af det sydlige Polen. Jernbane-linjer og forbedrede vejforbindelser samt et stort antal flyruter forbinder Krakow med de øvrige større polske byer og med nabolandene Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet og Ukraine, der alle er lande med grænser til Polen i Polens sydlige del. Ved leje af bil i Krakow-Balice Airport kan man desuden nå landene Rumænien, Ungarn og Østrig (herunder Wien) i løbet af nogen timer.

Bilrejse rundt i Polen er en udmærket måde at opleve landet på. Vælger man at starte Polen kør selv ferie i Krakow, vil man kunne udforske hele Malopolska provinsen (województwo małopolskie på polsk), også kaldet Lesser Poland samt resten af det sydlige Polen. Krakow er hovedstad i Malopolska provinsen, der i alt har ca. 3,3 milloner indbyggere.

Se kort over Polens provinser (voivodships). 

Billeje Krakow Balice Airport
John Paul II International Kraków-Balice Airport ligger 11 kilometer vest for Krakow ved landsbyen Balice.

Det er let at nå det centrale Krakow fra lufthavnen med tog fra Krakow-Balice Lufthavn (gratis shuttle bus til togstationen fra lufthavnen), med bus eller med taxi.

I dagtimerne koster en taxi fra Krakow Lufthavn til centrum omkring EUR 10-12. Turen tager 20-30 minutter afhængig af trafik. Mange besøgende i Krakow vælger at leje bil under opholdet i Polen – specielt hvis man skal rundt og opleve Polen uden for Krakow eller på forretningsbesøg i området. Det offentlige transportnet virker udmærket, men afstandene er ofte store og kun i deciderede turistområder vil man normalt kunne finde engelsk/tysk skiltning, hvilket gør navigering rundt med offentlige transportmidler til lidt af en udfordring.

Lej en bil i Krakow Lufthavn og medbring gerne navigationsanlæg/Iphone med GPS hjemmefra. Det letter kørsel i Polen betydeligt. Alternativt kan man bestille en bærbar GPS/navigationsanlæg I forbindelse med booking af billeje i Polen.

Krakow er forbundet med den travle øst-vestgående hovedvej A4, der er en del af E40 fra Wroclau (Breslau) i Polen (vest) til Lviv og Kiev i Ukraine (øst).

I forbindelse med EM 2012 fodboldturneringen i Polen og Ukraine var E40/A4 hovedvejen med afstand til Wroclau fra Krakow på 260 km og afstand fra Krakow til Lviv på 320 km, blandt hovedfærdselsårerne for tilskuere og fodboldspillere.

Se oversigts-kort over vejnettet i Polen. (klik på kortet igen for at zoome ind).

Biludlejningsselksaber i Krakow-Balice Lufthavn
Billeje i Krakow Lufthavn er ofte billigt, og via Cartrawler kan man finde tilbud på biludlejning via mange biludlejningsselskaber i Polen.

Lufthavnen I Krakow er en udpræget lavprislufthavn med masser af afgange med lavpris-flyselskaberne Ryanair, Wizz Air, Norwegian og Easyjet.

Som i andre lufthavne, hvor low cost flyselskaberne står stærkt, er konkurrencen på Krakow billeje mellem biludlejningsselskaberne i Balice lufthavnen ofte hård. Det kan således ofte være billigere at leje bil ude i lufthavnen i forhold til at vente og booke udlejningsbilen i Krakow by istedet. Ydermere er der meget ofte en besparelse ved at booke online i god tid i forvejen.

Billeje hedder "wynajem samochodów" på polsk og billejeselskab enten Rent-A-Car eller "wypożyczalnia samochodów".

I Krakow Lufthavn finder man blandt andet følgende biludlejningsfirmaer: Budget car hire, Europcar Krakow, Avis Rent-A-Car, Hertz Poland, National Car Rental. 

På en søgning via Guide-Billig-Billeje.dk dukker også tilbud op fra eksempelvis Rentis, AutoCash, Express Car Rental Poland, MWM og Panek, som alle er større polske selskaber.

Der er også mindre lokale udbydere af Polen billeje såsom Best Car, SilverCar og INCAR 24.

Priser og tilbud på Krakow billeje
En lille bil i Polen (ofte en Peugeot 107, Chevrolet Spark eller måske en polsk produceret Fiat Panda eller Fiat 500) kan findes i Krakow Airport fra priser startende typisk fra omkring 900 danske kroner for en uges billeje i Polen.

Avis har ofte VW Up eller Seat Mii.

Avis Seat Mii rental Poland

Billigste Avis udlejningsbil i Polen - med reklame © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

En større familiebil til leje i Krakow Lufthavn er normalt mulig at finde fra omkring 2000 kroner for en uges billeje. I denne bilklasse finder man eksempelvis Ford Mondeo, Opel Vectra, Peugeot 508 og VW Passat (eksempelvis fra Avis Billeje Polen).

Mange af de større biler i Polen er dieseldrevne. Man kan være sikker på at få en dieselbil, når der er et diesel-ikon ved siden af den givne udlejningsbil i søgeresultatet på Cartrawler Polen søgemaskinen.

En god mellemklasse lejebil til en fornuftig pris er Toyota Auris Stationcar (Toyota har et super-godt ry i Polen). Lej en Auris Stationcar hos eksempelvis Rentis eller Avis.

Minibus leje i Poland
Er man 6,7, 8 eller 9 personer med bagage, kan den billigste Polen billeje-løsning være en minibus.

I Polen får man ofte en Mercedes Vito, VW Caravelle, Citroen Jumper eller lignende minibus (max 9 personer inklusiv fører) stillet til rådighed. Forvent at de billigste minibusser i Krakow Lufthavn koster fra omkring 3300 kroner for en uges Polen billeje. Man kan dog sagtens i feriehøjsæsonen komme ud for priser, der er langt højere – af og til den dobbelte lejepris. Ved leje af minibus i Krakow Lufthavn (Cracow-Balice) er det derfor vigtigt at sammenligne priser online og ikke mindst sørge for at booke i rigtig god tid.

SUV og 4x4 billeje i Polen
Er man en mindre gruppe på 4-5 personer, og planlægger man at køre i de idylliske Tatra-bjerge syd for Krakow, kan man også vælge at leje en SUV med 4-hjuls-træk. Denne løsning er dog sjældent den billigste, da man strengt taget ikke behøver træk på 4 hjul ved kørsel i Polen.

En SUV (Sports Utility Vehicle) har gode tærrengående egenskaber, men kan dog ikke køre hvor som helst. I bilklassen for SUV / 4x4 udlejningsbiler finder man i Polen eksempelvis Toyota Rav4 og Suzuki Vitara (eller lignende japanske eller sydkoreanske bilmodeller). Priserne for SUV 4-wheel drive car rental Krakow starter ca. i samme leje som minibus-leje, hvilket faktisk er relativt billigt for en 4x4 i sammenligning med mange andre europæiske lande.

Cross border kørsel i Polen udlejningsbil
Skal udlejningsbilen medbringes over landegrænser, er det en særdeles god ide på forhånd at checke om dette er muligt. Denne information finder man under ‘prisdetaljer’ på en udlejningsbil fundet på Cartrawler billeje-søgemaskinen. Det/de land(e) man planlægger at besøge skal være nævnt som tilladte lande – på engelsk også kaldet cross border rental permit.

Mange biler til leje i Polen er godkendt til at køre til Tyskland, Tjekkiet Slovenien, Ungarn og/eller Østrig og nogen endda til flere europæiske lande. Ofte kan man også finde udlejningsbiler, hvor kørsel over grænsen til Ukraine (udenfor EU) er tilladt. Det er super-vigtigt at man checker cross border tilladelsen før man booker udlejningsbil, idet det er bilens forsikring, der afgører om den kan medtages til andre lande.

Ankomst til Krakow-Balice Lufthavn - Krakow turistattraktioner og seværdigheder
Krakow er med omkring 800.000 indbyggere Polens næststørste by. Dens historiske betydning er enorm for Polen og for hele Centraleuropa.

Krakow blev grundlagt i det 10. århundrede og har på mange måder spillet en hovedrolle i Polens historie. Krakows gamle bydel er særdeles anbefalelsesværdig og velbesøgt.

I Krakows gamle bydel finder man blandt andet Wavel kongeslottet (Krakow Royal Castle), og Wawel domkirke begge at finde på UNESCO´s list of World Heritage Sites, der omfatter hele Krakows gamle bydel omkring den centrale markedsplads. Wawel Castle var hovedsæde for tre dynastier af polske konger og rummer nu en eksklusiv kunstsamling.

I Wavel domkirke (Wawel Cathedral) er mange polske herskere begravet, og domkirken er fremdeles vigtig for byens religiøse liv. Den katolske tro står stadig meget stærkt i Polen, hvor der dog også er tegn på at unge byboer (specielt i Warszawa) ønsker en mere sekulær stat.

Den gamle handelsgade Florianska, den gotiske basilika (Gothic Basilica of Virgin Mary´s & Sukiennice) og Markedshallen Sukiennice (også kaldet The Cloth Hall or Drapers Hall) på Krakows centrale plads Rynek Glowny er blandt de øvrige Krakow seværdigheder i verdensklasse. Oprindeligt var markedshallen stedet, hvor importerede varer blev faldbudt af tilrejsende handelsfolk. Markedshallen i Krakow ligger på Europas største middelalder-markedsplads.

I Krakows gamle jødiske kvartér ‘Kazimierz’ er der spor og minder fra den tidligere meget store jødiske befolkning i Krakow og Polen. Dele af filmen Schindlers Liste er optaget her.

Besøgende bør beregne god tid til mødet med Krakow by, som er én af Europas mest velbevarede middelalderbyer. De fleste seværdigheder i Krakow by er inden for kort gåafstand af hinanden.

Uden for Krakow findes et stort antal mindre kendte og et par særdeles kendte attraktioner. Har man tid til det, er det en stor oplevelse at køre rundt til Krakows udenbys attraktion, hvortil tur-arrangører i Kraków naturligvis også sælger dagsudflugter.

Se kort over Krakows gamle bydel

Roadtrip i Krakow området i udlejningsbil
Krakow udgør et perfekt udgangspunkt for dagsture rundt i Malopolska regionen. Som familie kan man ofte spare penge ved selv at tage ture rundt i bil, da turarrangøreren ofte har små-høje priser på deres udflugter.

Den største seværdigheder tæt på Krakow er Wieliczka Saltminen; også på UNESCO´s World Heritage liste og en stor oplevelse. Ligeledes på listen over top-seværdigheder er den nok så uhyggelige Auschwitz koncentrationslejr samt Jasna Gora Sanctuary tæt på byen Czestochowa, der anses for at være det helligste sted i Polen. Afstanden til Czestohowa fra Krakow er ca. 150 km.

Wieliczka saltminen med en kirke over 100 meter under jorden ligger sydøst for Krakow tæt på A4/E40 hovedvejen. Auschwitz ligger vest for Krakow tæt på byen Oświęcim og kan nås via A4/E40 hovedvejen og videre ad landevej 933.

For naturelskere er der utallige muligheder for oplevelser omkring Krakow. Seks af Malopolska regions nationalparker ligger indenfor 150 kilometers afstand af Krakow. Den tætteste på Krakow er Ojcowski National Park blot 18 km nord for Krakow centrum. Desuden kan man man fra Krakow inden for kort køreafstand nå Karpaterne (bjergkæde) der er et populært område for hiking.

Zakopane i lejebil – Krakows skisportssted
Zakopane er den kendteste polske destination i Tatra bjergene. Afstanden til Zakopane fra Krakow er ca. 90 kilometer. Den charmerende lille by er Polens ‘vinter-hovedstad’ og berømt for sin friske bjergluft og hyggelige traditionelle restauranter og café’er. Zakopane er værd at besøge hele året, og om vinteren er den naturligvis centrum for Polens skiturisme.

Om vinteren det værd at bemærke at udlejningsbiler i Polen vil være monteret med vinterdæk; sædvanligvis uden ekstra betaling. Også snekæder kan være rare at have ved hånden i vinterføre. Det sker de kan bestilles ved leje af bil i Krakow. Alternativt kan de købes på tankstationer i Krakow-området.

Se kort over Zakopane.

Krakow klima – vejr og temperatur i det sydlige Polen
Temperaturen i Krakow varierer meget over året.

Selv inden for de enkelte årstider kan der optræde ganske store temperaturforskelle. Som regel vil den varme Krakow sommer nogen dage byde på temperaturer op over 30 grader, og vintrene er kendt for ind imellem at kunne nå ned på flercifrede minusgrader i januar-februar.

Vejret i den sydlige del af Polen byder om sommeren ofte på et hurtigt regnskyl sent på eftermiddagen. Krakow vil i efteråret som regel være velsignet med en såkaldt’indian summer’, hvor de mange solskinstimer gør at temperaturen er behagelig høj om dagen, ofte med en frisk brise og med Krakows byparker dekoreret i røde og gule løvfaldsfarver.

Se temperaturkort for Krakow by (bemærk gennemsnitstemperaturer).

Flyruter til Krakow fra Danmark og Tyskland
Fra Københavns lufthavn flyver Norwegian og SAS direkte til Krakow-Balice.

Fra Hamborg kan man flyve til Krakow med det polske selskab EuroLot (datterselskab af LOT) samt med Easyjet.

Ryanair har indstillet ruten fra Billund til Krakow.

Compare car rental prices Krakow


Polen billeje fra Krakow Lufthavn - sammenlign tilbud i Balice-Krakow Airport
Artikel: Polen billeje fra Krakow Lufthavn - sammenlign tilbud i Balice-Krakow Airport

Emner: , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar