Oslo-Gardermoen billeje OSL - anbefaling, billejeinfo og gode råd om biludlejning i største lufthavn i Norge

Oslo internationale lufthavn hedder Gardermoen - OSL, og ligger små 50 kilometer nordøst for Oslo. Gardermoen er langt den største og kendteste lufthavn i Norge.

Sammenlign aktuelle priser på billeje Oslo-Gardermoen Lufthavn

Billigste bil til leje i Oslo-Gardermoen lufthavn er ofte en VW Up, Citroen C1, Toyota Aygo, Kia Picanto eller Skoda CitiGo.

VW Up udlejningsbil Norge

VW Up - populær lejebil i Gardermoen Lufthavn.

Man finder sjældent tilbud under 1900 kroner for en uges Oslo-Gardermoen billeje. Bemærk at de mindste biler har stærkt begrænset bagageplads, og for 400-500 kroner ekstra per uge kan man ofte booke en langt bedre og større bil.

Fly fra Danmark til Oslo-Gardermoen - OSL

 • SAS og Norwegian fra Københavns Lufthavn - CPH  
 • SAS, Norwegian og British Airways fra Billund Lufthavn - BLL 
 • SAS og British Airways fra Aalborg Lufthavn - AAL 
 • British Airways og SAS og fra Aarhus Lufthavn - AAR

Fra Hamborg Lufthavn - HAM flyver Eurowings og Norwegian. Der er sjovt nok ingen Malmø-fly til Gardermoen, udover fragt. 

Anbefaling billeje Oslo-Gardermoen: Vælg en lidt større bil (end mindste bil)
Med mindre man er 1 eller 2 personer, er det problematisk at få plads til sine kufferter i en VW Up.

Når man samtidig ikke behøver at betale voldsom meget mere for en god, mellemstor leje, er vores Oslo-Gardermoen anbefaling at gå en klasse eller to op. Her er der masser af gode tilbud. Intet er som bekendt billigt i Oslo-Gardermoen lufthavn, men check prisen på en VW Polo / Ford Fiesta inden du booker en VW Up!

Ford Fiesta - lej en billig bil i Oslo

Masser af bil for pengene i en ny Fiesta - priserne starter ofte ved 2300-2400 kroner per uge.

Bedste bil-tilbud i Oslo Lufthavn er faktisk endnu større. Det sker at man kan booke en VW Golf Stationcar fra kun 2500-2700 kroner per uges (billig) Oslo-Gardermoen lufthavn billeje.

Billejeinfo Oslo Gardermoen: Vær opmærksom på kilometer-betaling. Hertz, Avis/Budget, Sixt med flere har ofte fri (ubegrænsede kilometre), mens et selskab som Thrifty, der ofte er blandt de billigste, relativt ofte ikke har fri kilometre inkluderet udover eksempelvis 80 km, 100 km eller 200 km per dag.

VW Golf Stationcar som udlejningsbil

Et godt tilbud på stor bil - VW Golf Stationcar     

Herunder eksempel på Thrifty-betingelser ved billeje i Oslo-Gardermoen lufthavn (april 2018)

Cartrawler Norge bedste pris

I ovenstående tilbud fra Thrifty på billig Oslo lejebil var der 200 kilómetre inkluderet per dag (1400 km for en uges leje). For mange vil det være rigeligt, men skal man lidt rundt i Norge, løber kilometrene hurtigt op, så vi anbefaler at være opmærksom på denne del af lejebetingelserne.

Forsikringsmæssigt er der ikke noget usædvanligt ved biludlejning i Norge i.f.t. i Danmark, og der er, som i Tyskland, lovpligtige vinterdæk monteret, når dette er nødvendigt uden ekstra beregning.

Pris på stor 7-personers lejebil i Gardermoen, Norge - billejeinfo
Har man brug for en større bil til 7 personer eller eventuelt en minibus, skal man regne med at der ikke er billige tilbud af finde i Oslo Lufthavn.

Helt så galt, som for år tilbage ser det dog ikke ud. MPV og minibus-leje til 7,8 eller 9 personer er trods alt blevet billigere.

Lej en Touran i Oslo

Familie-bil med god plads - og den nye VW Touran kører også godt.

En 7-personers MPV lejebil i Oslo Lufthavn koster fra ca. 5000 kroner per uge. For denne fyrstelige pris får man som regel en VW Touran (5+2 sæder) stillet til rådighed. En minibus til 8 eller 9 personer (kan ses i tilbud) kan af og til findes fra 7000-8000 kroner per uge.

Lej bil i Oslo lufthavn eller tag toget til Oslo - billejeinfo med liste over udlejningsselskaber
Oslo lufthavns biludlejning domineres af de 4-5 store billeje-selskaber Avis, Budget, Sixt, Hertz og Europcar. Konkurrencen fra eventuelt billigere billeje-selskaber i Oslo by er som regel ikke særlig stor. Vores vurdering:

 • Avis og Budget - ikke den store forskel mellem de to, udmærket service og fri kilometer (per maj 2018)
 • Europcar - ofte de bedste tilbud på MPV og miinibus, men billigt er det ikke at leje stor bil i Gardermoen 
 • Thrifty - kig godt efter, om der er kilometer-betaling. Thrifty kan let ske at være billigste deal; især på små biler, som VW Up
 • Sixt - af og til spændende biler til leje, men ofte i den dyrere ende
 • Hertz - kan tit være den billigste løsning, hvis man skal langt, men husk at checke lejebetingelser - kilomter-betaling kan dukke op hos alle selskaber
 • Keddy - tilhører Europcar, men er mere rettet mod turister - check altid for kilometerbetaling

Lej en Citroen C4 i Norge

Citroen C4 AirCross - vi har set tilbud på denne crossover-SUV fra under 2500 kroner/uge hos Hertz, Gardermoen.

Expresstoget (Flytoget) fra Gardemoen til Oslo centrum tager under en halv time og koster ca. 170 danske kroner (190 norske kroner) hver vej. Toget er et udmærket alternativ til billeje for besøgende til den norske hovedstad.

Læs nærmere på Flytogets hjemmeside

Vores anbefaling: Lej bil i få dage i Oslo med mindre du skal langt
Har man brug for en leje bil i Oslo lufthavn kan man overveje, hvorvidt det er billigere at leje bil færre dage og i stedet benytte den udmærkede offentlige transport.

Billeje i Oslo by er som regel ligeså dyrt som i Oslo lufthavn, men kan man eksempelvis nøjes med 3 dage i stedet for en uge, er besparelsen stor. Selv om tre dages billeje i Oslo stadig koster fra 1200-1300 danske kroner, kan der være en besparelse, specielt når benzin og parkering regnes med - også selv om man bliver pålagt et par hundrede kroner ekstra i gebyr for at aflevere sin udlejningsbil på en ny lokation i Oslo.

Se også: Feriedage og helligdage i Norge (liste)

Kørsel i udlejningsbil i Oslo by - gode råd og billejeinfo
Oslo har bompenge-ordning. Det koster fra 44 NOK (ca. 38 danske kroner) at køre ind i midtbyen i personbil. Til gengæld er det gratis at forlade Oslo. Man betaler på ESSO-tankstationer inden 3 dage (nummerpladen ER fotograferet). Udlejningsselskaberne rådgiver ved skranken om betalingsring/bompenge i Oslo.

Se mere om betalingsring i Oslo centrum. I myldretiden er prisen 54 NOK. Diesel-biler og køretøjer over 3,5 tons betaler mere. Af samme årsag er der så at sige ingen diesel-udlejningsbiler i Norge. Til gengæld findes der elbiler til leje, som også er undtaget fra betalingsring.

Regn med at parkering af lejebil i Oslo som regel koster mellem 10 og 30 danske kroner i timen. I nogen parkeringshuse i Oslo koster en hel aften mellem 40 og 50 NOK (34-43 danske kroner). Visse hoteller har dog billigere parkerings-muligheder. Rekreative områder såsom strande, museer m.v. har ofte den billigste parkering i Oslo med en timepris, der svarer til omkring 6-8 danske kroner.

Priser på billeje, parkering og bompenge i Oslo er aktuelle per maj 2018. Guide Billig Billeje redaktionen tager forbehold for fejl og ændringer. Hvis du kører i egen bil til Oslo, kan du finde mere information om bompenge/betalingsring her.

Se aktuelle billeje priser i Oslo-Gardermoen - OSL Lufthavn

Oslo-lavprislufthavn - Sandefjord-Torp TRF
Der findes yderligere én lufthavn i Oslo området. Afstand er dog hele 110 km fra Oslo centrum.

 • Sandefjord Airport, Torp - TRF (primært indenrigstrafik og lavprisflyselskaber)

Tidligere fandtes også Moss Airport, Rygge i Østfold kommune - RYG (primært lavprisselskaber samt militærets fly), denne er nu lukket.


Oslo-Gardermoen billeje OSL - anbefaling, billejeinfo og gode råd om biludlejning i største lufthavn i Norge
Artikel: Oslo-Gardermoen billeje OSL - anbefaling, billejeinfo og gode råd om biludlejning i største lufthavn i Norge

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar