Billeje Tel Aviv Lufthavn - TLV (Ben Gurion Airport) - lej billig bil med Cartrawler Israel

Tel Aviv Ben Gurion Lufthavn - TLV er den vigtigste lufthavn i Israel og den ene af to lufthavne der betjener Tel Aviv.

Prissammenligning: Billeje Tel Aviv Lufthavn TLV med Cartrawler Israel

Lufthavnen er opkaldt efter Ben Gurion, grundlægger af staten Israel og også landets første præsident. På hebraisk bliver Tel Aviv Ben Gurion Lufthavn ofte omtalt som Natbag, der er en initial forkortelse for ’international lufthavn’.

Se Ben Gurion Lufthavns beliggenhed på kort.

Israel rundt i bil - gode muligheder for billig billeje fra Tel Aviv Lufthavn
Tel Aviv Lufthavn er et glimrende udgangspunkt for rejsen rundt i resten af Israel.

Hyundai I20

Hyundai i20 – billig lejebil i økonomiklasse (som Ford Fiesta).

Anbefaling billeje Tel Aviv Ben Gurion Lufthavn
Udvalget af lejebiler og biludlejningsselskaber er stort. Det er meget normalt som udlænding at køre i lejet bil i Israel. Hertil kommer at rent-a-car services også er relativt billige.

Ved booking af Tel Aviv billeje skal man huske at se på:

 • Hvor stort er sikkerheds-depositum - som regel mellem 400 og 1500 USD (svarende til fra ca. 2500 til ca. 10000 kroner) afhængig af bilstørrelse. Små biler har laveste sikkerhedsdepositum. Bemærk at Cal Auto kræver mærkbart højere sikkerheds-deposita end de øvrige biludlejningsselskaber i Tel Aviv lufthavn.
   
 • Selvrisiko på en lejebil i Israel er dog ofte lavere end sikkerhedsdepositum - specielt på de billigere biler. Omkring 500 USD i selvrisiko er normalt. Dyrere biler kan godt have USD 1000 i selvrisiko. Se også vores vejledning om selvrisiko og mulighed for selvrisikoforsikring (tilbydes altid ved booking).
   
 • Den lokale udbyder Cal Auto, Tel Aviv Airport er billigst på listeprisen i mange bilklasser, men husk at der skal være 'plads på kreditkortet' til det typisk noget højere sikkerhedsdepositum hos Cal Auto. De internatinale selskaber Budget, Hertz, Europcar med flere har generelt lavere sikkerhedsdeposita end Cal Auto. Til gengæld er lejepriserne ofte lidt højere end hos Cal Auto.
   
 • Bilforsikring af lejebil virker som i Europa. Din Israel lejebil booket her på siden vil således altid have ansvars- og kaskoforsikring inkluderet i lejen. Som i mange andre lande er der forbehold for dækning af rude/glas-skader, dækskader og undervognsskader. Se mere på link om selvrisiko ovenfor.
   
 • Ingen mulighed for kørsel over landegrænser / no cross border driving fra Israel.
   
 • Et stort plus er at der så at sige altid er ubegrænsede gratis kilometre inkluderet i lejen, så normalt ingen kilometerbetaling (men kan natuligvis forekomme).
   
 • Husk ved kørsel i et varmt land, som Israel, er små billige biler (som eksempelvis Chevrolet Spark eller Hyundai i20) udstyret med langt mindre effektive air condition anlæg end lidt større biler er. Skal man køre en del, er det værd at overveje en mellemklassebil eller SUV. 

Vil man gerne leje bil så billigt, som muligt, er Chevrolet Spark (altid 5 døre) et godt bud. 

Chevrolet Spark lejebil Tel Aviv

Den lille Chevrolet Spark koster ofte under 1000 kroner for en uges Israel billeje.

Tel Aviv Ben Gurion Lufthavn ligger små 20 km sydøst for bykernen. Den anden lufthavn i Tel Aviv, Sde Dov Lufthavn, der primært betjener indenrigsflyvninger, ligger på den nordlige grænse af metropolen Tel Aviv-Jaffa.

Billeje Tel Aviv Lufthavn - udvalg og tips
i Tel Aviv Ben Gurion Lufthavn er det muligt at leje bil fra rent-a-car firmaer, der enten ligger indenfor eller udenfor lufthavnsarealet.

Biludlejningsskrankerne forefindes i Terminal 3, på første sal i ankomsthallen. Her finder man de sædvanlige internationale selskaber + et par lokale Israel billeje selskaber:

 • Avis Rent A Car
 • Budget (del af Avis koncernen, men ofte billigere)
 • Cal Auto - Israelsk selskab, der ofte har rigtig gode tilbud i de mindre bilklasser samt biler med automatgear (se nedenfor)
 • Dollar
 • Eldan
 • Enterprise
 • Europcar (gode konkurrencedygtige priser på især større biler)
 • Hertz Car Hire Israel
 • Shlomo Sixt - den lokale franchise af det store tyske biludlejningsselskab

Andre udlejningsfirmaer er også repræsenteret, men har kontor uden for lufthavnen. Bemærk at Cal Auto er 'rykket ind i lufthavnen' til de andre større udbydere. 

Ford Focus Stationcar

En stationcar kan bookes til billig pris i forhold til 6-7-8-9 personers biler - her Ford Focus Stationcar (til 5 personer).

Af og til er en pæn stor stationcar, som Ford Focus Estate, næsten lige så billig at leje, som en Ford Fiesta eller Toyota Yaris. Er man op til 5 personer afsted med en del bagage, er denne bilklasse den billigste løsning. 

Sammenlign billeje priser i Tel Aviv Lufthavn med Cartrawler Israel
Det betaler sig altid at sammenligne priser hos de mange, forskellige udbydere af leje biler i Tel Aviv Lufthavn før man bestiller. Tel Aviv er ikke det det billigste sted at leje bil, og man finder sjældent et tilbud til under 900-1100 kroner for en uges billeje i Ben Gurion Lufthavn. Som oftest  er billigste lejebil kun en lille bybil, for eksempel Suzuki Alto, Fiat 500, Hyundai i10, Chevrolet Spark, Fiat Panda eller lignende. Er man 2-3 personer, kan denne bilstørrelse være fin. bemærk at der generelt er mindre udstyr i de små biler - og dertil langt dårligere air condition end i større biler.

Søger man en bedre rejsekomfort, bør man overveje som minimum at leje et lidt større køretøj i økonomiklassen, i Tel Aviv er det en Ford Fiesta, Hyundai i20 eller lignende, da prisforskellen ikke er så stor, sammenlignet med leje af de billigste biler i Israel.

En lidt usædvanlig bil til leje er Mazda 3, som i Tel Aviv lufthavn fås med automatgear hos flere selslaber. Bilen har en 2-liter motor og er dermed retativ kraftigt motoriseret i sammenligning med så mange andre biler i de mindre udlejningsklasser. En Mazda 3 er på størelse med en VW Golf eller Ford Focus. Den kan ofte bookes som billigste Tel Aviv lufthavn billeje med automatgear hos eksempelvis Cal Auto, israel.

Mazda 3 som udlejningsbil

Mazda 3 - masser af kræfter, fint udstyr og automatgear - godt billeje-tilbud i Tel Aviv Lufthavn - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk.

Internet billeje søgemaskiner, såsom Cartrawler, samler tilbud fra alle de store biludlejningsfirmaer fra alle destinationer i verden og også i Tel Aviv Lufthavn.

Lejepriserne på udlejningsbiler online er tit langt mere konkurrencedygtige end ved direkte henvendelse ved udlejningsskranken på stedet (som walk-in customer) og til tider er ekstraomkostninger allerede inkluderet i den angivne pris i de fundne søgninger. I Tel Aviv Lufthavn kan det for eksempel være, at en ekstra fører af bilen er gratis inkluderet i billejekontrakten.

Der er dejligt i Israel.

Lej en SUV i Tel Aviv Ben Gurion Lufthavn
Vil man gerne leje en familiebil i form af en SUV, der har fordelen af at være lidt højere end andre biler, er der masser af muligheder i Israel.

Priserne er dog høje, men man kan dog få en udmærket stor SUV for under 3000 kroner per uge. Bedste tilbud på SUV leje i Tel Aviv er ofte ved Cal Auto, som har den store, komfortable Mazda CX5 til rimelige priser..

Mazda CX5

Lad være at spare få hundrede kroner for at booke en Nissan Qashqai SUV - en CX5 er en langt bedre SUV leje (hos Cal Auto eksempelvis).

Leje af minivan i Tel Aviv
Et bredt udvalg af minivans er til rådighed til leje i Tel Aviv Ben Gurion Lufthavn.

Indenfor minivan kategorien findes en lille MPV, (5+2), blandt andet Opel Zafira, Mazda 5, Toyota Verso eller Mitsubishi Grandis med plads til 7 passagerer. Bemærk dog at udnyttes alle 7 sæder, er der stærkt begrænset plads til kufferter.

Opel Zafira udlejningsbil

Opel Zafira (5+2) - en populær minivan til leje i Tel Aviv Lufthavn
© Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Full-size køretøjer med plads til 7 passagerer er meget mere rummelige. I en Ford Galaxy, Ford S-Max, VW Sharan, Seat Alhambra eller lignende er der også plads til bagage ved udnyttelse af alle 7 sæder.

Som regel er de billigste startpriser for en uges leje af en minivan med 7 sæder (5+2) i Tel Aviv Lufthavn mulige at finde fra omkring 2300-2700 kr.

En ’full-size’ 7-personers MPV med plads til 7 personer og bagage koster som regel fra ca. 3000-3500 kroner for en uges Tel Aviv billeje.

Skal man bruge mere plads, er der minibus-leje i Tel Aviv lufthavn. Ofte er der tale om en Citroen Jumber med 8 eller 9 sæder (antal sæder står altid i tilbud, når der søges her på siden). Lejer man en stor minibus til 9 personer (eller 8) kan man være heldig at finde den til samme pris som en 7-personers minivan. 

Citroen Jumper

Minibus-leje i Tel Aviv - meget ofte en Citroen Jumper.

Afstande i Israel - fra Ben Gurion lufthavn
Rejsende, der vælger at leje bil i Tel Aviv Ben Gurion Lufthavn, oplever på den måde, hvor nemt det er at komme rundt til mange forskellige destinationer i Israel. Det tager mindre end en time at køre fra Tel Aviv til Jerusalem, men andre, interessante områder er også indenfor rækkevidde fra Tel Aviv:

 • afstand fra Tel Aviv til Nazareth: 99 km (1 time og 15 min i bil)
 • afstand fra Tel Aviv til Haifa: 88 km (1 time i bil)
 • afstand fra Tel Aviv til Jerusalem: 72 km (50 min i bil)
 • afstand fra Tel Aviv til Genesaret sø: 134 km (1 t. og 25 min i bil)
 • afstand fra Tel Aviv til Eilat: 345 km (3 t og 30 min i bil)

Se kort over Israel.

Afslapning i mudder - video fra Det Døde Hav (The Dead Sea).

Terminalerne i Tel Aviv Lufthavn
Ben Gurion Lufthavn er kendt for at have et meget veludviklet sikkerhedssystem implementeret på alle niveauer, og det gælder allerede fra de rejsendes ankomst i taxa eller privatkøretøj ved afgangsterminalen.

Til trods for den meget grundige og gentagne sikkerhedstjek, nyder Israels hovedlufthavn godt af en meget positiv feedback blandt passagererne i forbindelse med tilfredshedsundersøgelser.

Ben Gurion har to terminaler i drift: Terminal 1 og 3.

Se kort over terminaler i Ben Gurion Tel Aviv Lufthavn (TLV).

Terminal 3 TLV
Den store og moderne Terminal 3 bliv indviet i 2004 og er omverdens mest brugte indgangsparti til Israel. Terminal 3 er meget rummelig og har en kapacitet til at modtage 10 mio. passagerer om året indeholder blandt andet et lille shopping center der lyder navnet Buy & Bye.

Der er tre indgangs haller i TLV Terminal 3, kaldet B, C og D, der samler tilsammen 30 gates. Den planlagte tilføjelse af yderligere to nye haller skal være med til at forøge lufthavnskapaciteten til 16 mio. passagerer om året.

Terminal 3 er udenrigsterminal.

Terminal 1 TLV
Den oprindelige hovedterminal i Tel Aviv Lufthavn, Terminal 1, håndterer i dag indenrigsflyvninger, sæsonbetonede charterflyvninger og nogen lavprisselskabers ruter til Tel Aviv.

De to terminaler i Tel Aviv Lufthavn er forbundet med shuttlebusser.

Oprindeligt fandtes der også en Terminal 2, men den er revet ned. Terminal 4 i Tel Aviv lufthavn findes stadig, men anvendes kun til specielle lejligheder.

Tel Aviv-Jaffa - byen der aldrig sover
Tel Aviv tiltrækker turister, forretningsfolk og diplomater.

Selvom Jerusalem er Israels største by og hovedstad, anses Tel Aviv for at være landets finanscentrum. På grund af den igangværende konflikt med Palæstina og ligeledes på grund af, at FN ikke anerkender Jerusalem som Israels officielle hovedstad, ligger mange ambassader i Tel Aviv, sammen med mange internationale selskabers hovedkvarterer i Israel.

Tel Avivs historie går tilbage til starten af det 11. århundrede, da byen blev grundlagt i udkanten af havnebyen Jaffa. Kort efter grundlæggelsen af den uafhængige stat Israel i 1948 og på grund af den hurtige udvikling landet gennemgik, blev Tel Aviv og Jaffa smeltet sammen til én kommune, der lokalt kendes som Tel Aviv-Yafo.

Byen, der er bygget på sandklitter og ikke egnet til nogen former for landbrug, specialiserede sig over årene i stedet indenfor områder som forretning, uddannelse, videnskab og kultur. I dag har Tel Aviv den næsthøjeste indkomst pr. indbygger i Mellemøsten (Dubai har den højeste) og har en dynamisk økonomi, bedst beskrevet ved, at byen har åbent hele døgnet. Det betyder, at man altid kan købe ind eller komme i kontakt med enkelte offentlige kontorer.

Universitetet i Tel Aviv, forskningsinstitutioner og det kulturelle liv storblomstrer. Det gør byens natteliv også: Tel Aviv omtales ofte som ’byen, der aldrig sover’.

Tel Avivs modernistiske kvarter hedder White City og er på listen over UNESCOs verdenskulturarv og i den gamle bymidte i Jaffa har turister masser af muligheder for at besøge historiske monumenter.

Rene, hvide sandstrande strækker sig langs med kysten og lægger yderligere alsidighed til byen som en storby feriedestination.

Vejret i Tel Aviv
Tel Aviv nyder godt af et Middelhavsklima med varme, tørre somre og temperaturer der når de 30 grader.

Strandsæsonen i Tel Aviv varer fra april til oktober, men med vintertemperaturer der sjældent kommer under 15 grader, er Tel Aviv-Jaffa en destination man kan besøge hele året.

Få mere information om klimaet i Tel Aviv.

Flyrejser til Tel Aviv fra Danmark
Fra Danmark flyver Arkia og Norwegian fra Københavns Lufthavn til Tel Aviv. SAS ruten er lukket. Norwegian ruten til Israel er en helårsrute, mens Arkia kun flyver i sommerhalvåret.

Ben Gurion Lufthavn er hub for det israelske flagskib El Al og to andre flyselskaber, Israir og Arkia Israel Airlines. Nettet af internationale flyvninger til og fra Ben Gurion dækker de største lufthavne i Europa, Mellemøsten og Asien.

Se guide-til-Israel på GoIsrael, som er den officielle Israel turist-guide.


Billeje Tel Aviv Lufthavn - TLV (Ben Gurion Airport) - lej billig bil med Cartrawler Israel
Artikel: Billeje Tel Aviv Lufthavn - TLV (Ben Gurion Airport) - lej billig bil med Cartrawler Israel

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar