Billeje Warszawa Lufthavn i Polen

Den internationale Warsaw-Chopin Airport – WAW er Polens største lufthavn.

Se aktuelle tilbud på billeje Warszawa Lufthavn i Polen

Booking af billeje Warszawa lufthavn er let og ligetil. 

Udviklingen mod billigere udlejningsbiler er også nået Polen, hvor man af og til kan finde ekstremt billige lejebiler i Warsaw Airport.

Skoda Octavia Kombi

Stor bil til få penge - Skoda Octavia Combi ofte blandt de bedste WAW billeje-tilbud

Billeje Warszawa Lufthavn - liste over udlejningsselskaber
Udbuddet af biludlejrere er på det nærmeste eksploderet i Warsaw Airport.

De traditionelle større billejeselskaber findes fortsat i området til højre for ankomsthallen (på samme etage). Vælg mellem:

 • Avis Rent-A-Car - som i mange år var største biludlejer i Polen og i øvrigt tidligere dansk-ejet
 • Budget - del af Avis-Budget Group
 • Car Free - nyeste udbyder blandt 'de store selskaber' i vandregangen i ankomsthallen
 • Enterprise (med Alamo og National under-brands)
 • Europcar
 • Express - blandt de første lokale polske lavprisselskaber
 • Hertz Rent-A-Car - blandt de ældste billejefirmaer i Polen
 • Panek - ét af de større polske selskaber
 • Sixt
 • Your Rent

Se liste over de nye billeje Warszawa lufthavn selskaber nedenfor.

VW Polo

VW Polo - altid med 5 døre.

Mindre biler er knap så populære at leje i WAW, som førhen. Der kan stadig bookes en VW Up, Fiat 500 eller Skoda CitiGo, men kunderne foretrækker som minimum en Opel Corsa eller VW Polo størrelse. Samtidig er prisforskellen til en lidt større bil i Golf-klassen efterhånden meget lille.

Bemærk dog at få Warszawa udlejnijngsselskaber faktisk har Golf'en i flåden, da Volkswagen mellemklasse-bilen er smådyr i Polen i.f.t. Opel Astra og Ford Focus og specielt i forhold til den billigere ende af 'Golf-klassen': Skoda Octavia, Kia Cee'd, Hyundai i30 og Citroen C4. 

I den nye low-cost afgangshal, der også er del af Terminal A, ligger de fleste nytilkomne biludlejningsfirmaer. Alle har kontor på mezzanin-niveau over Wizz Air check-in området.

Mezzanine WAW

Lavpris checkin-hallen - med de mindste og nogen gange billigste Warszawa Lufthavn billeje seskaber

Der kommer konstant nye firmaer til oppe på mezzaninen. Herunder opdateret liste:

 • Car-Net - hurtigt voksende selskab
 • Carsson
 • Fox Car Rental - billig-selskab fra USA (franchise)
 • Global Car Rental Warszawa
 • Green Motion - usædvanlig ved ikke at inkludere vask af bil - det koster 16 EURO!!!
 • MM Cars Rental
 • Rentis - mange Toyota biler i flåden
 • Right Cars - har haft problemer i andre lande (franchise)
 • SurPrice Car Rentals - ofte meget billig Warszawa lufthavn billeje
 • Van Service & Fleet

MWM car rental findes ikke længere.

Suzuki SX4 S-Cross

Billig SUV rental i Warsaw - Suzuki SX4 S-Cross er ikke så tosset til prisen.

Langt de fleste billejeselskaber har eget kontor i lufthavnsbygningen. Tidligere kunne man også opleve rigtig mange biludlejere med 'Meet & Greet' service i Chopin Lufthavn, men antallet er faldende.

En del selskaber tilbyder stadig meet & greet; dvs at der kommer en repræsentant med bilen for at møde kunden. Man skal også mødes med repræsentanten ved aflevering af bil. Systemet fungerer udmærket. Eneste ulempe er at man skal kunne kommunikere på engelsk (også i telefon) for at få fat i repræsentanten og gennemført papir-arbejdet. Meet & Greet billeje Warszawa lufthavn omfatter følgende firmaer:

 • Autocash 
 • GT Cars
 • Kaizenrent
 • Rentacardirect
 • 99Rent

Fakta om Warszawa-Chopin
Warszawa-Chopin lufthavn er internationalt kendt som Frederyk Chopin Airport eller bare F. Chopin Airport til minde om Polens største komponist, der blev født små 50 kilometer vest for Warszawa i retning mod Poznan.

I Polen kaldes Warsaw-Chopin Airport dog som regel Okecie (Okęcie på polsk) efter bydelen, hvor den største lufthavn ligger.

Den høje vækst i Warszawa blæser fortsat derudaf - guide til den polske hovedstad.

Man kan også finde lufthavnen angivet på skilte i Warszawa som Lotnisko Chopina w Warszawie. Lufthavnen ligger i Włochy distriktet, der direkte oversat betyder Italien-Warszawa.

Polen har et meget rigt kulturliv og en dynamisk økonomi. Man har i Polen ikke i samme grad været påvirket af økonomisk krise, og polske virksomheder har fordelen af et stort hjemmemarked med hele 38,5 millioner indbyggere.

Hvert år besøges Warszawa af et stort antal turister og forretningsfolk. Warsaw-Chopin Lufthavn står for op mod 40% af alle passagerer med fly til og fra Polen.

Car Free Warszawa

Nyt Car Free billeje kontor i WAW.

Billige biler i Polen - sammenlign priser på lejebiler med Cartrawler
Mange vælger at leje bil på ferie- eller forretningsrejse til Polen.

Afstandene i Polen er store i forhold til i Danmark, og vejnettet er blevet kraftigt forbedret; ikke mindst i hovedstaden Warszawa, hvor det er let som udenlandsk bilist at finde rundt på de overvejende nye, brede, flersporede veje.

Der er desuden opført mange nye parkerings-faciliteter.
Se kort over det centrale Warszawa.

Green Motion Kia Rio

Bestiller man billig udlejningsbil hos Green Motion, skal man ikke regne med at få en Volkswagen (her Kia Rio i Polo-klassen fra Green Motion).

Polens prisniveau er fortsat særdeles lavt; væsenligt lavere end i de billigste vesteuropæiske lande som Portugal og Spanien. Nye biler i Polen er blandt de billigste i Europa, og gode tilbud på Warszawa billeje er lette at finde, såfremt man booker lejebil online i god tid inden ankomst til Polens hovedstad.

Cartrawler søgemaskinen sammenligner priser på billeje i Warszawa Lufthavn

Polsk billeje fra Warsaw Airport – Rent-A-Car Warsaw-Chopin
Billeje kaldes enten rent-a-car eller “wynajem samochodow” på polsk. Et billeje-selskab i Polen vil ofte benævnes som “wypożyczalnia samochodów”.

Se kort over Warsaw Chopin International Airport.

Lej billig bil i Warsaw Airport – Okecie-Warszawa billeje tilbud
Den billigste udlejningsbil koster som regel fra omkring 400-700 kroner for en uges Polen billeje Warszawa Lufthavn. Booker man fra centrum, er det gerne lidt dyrere.

De billigste udlejningsbiler er som regel af typen Fiat 500, Fiat Panda, Hyundai i10, Kia Picanto eller Citroen C1.

Fiat 500

Fiat 500 produceres i Polen.

I denne biltype er der med lidt god vilje plads til 4 personer og et par stykker bagage. En city-car udlejningsbil kan være udmærket til brug i store byer, da den er let at parkere. Komforten og ikke mindst sikkerheden i en lille bybil vil dog altid være begrænset i forhold til en større og tungere bil.

Hvis man planlægger at tilbagelægge større afstande i Polen, er det derfor en god ide at leje en mellemklasse-bil. De lidt større biler til leje koster naturligvis mere, men prisforskellen i Polen ved booking online er trods alt til at overse. Faktisk kan man ofte leje en stor mellemklassebil såsom Ford Mondeo, Toyota Avensis, VW Passat, Opel Insignia eller lignende i Warsaw Airport fra under 1000 danske kroner per uge for billigste tilbud.

Nissan Qashqai Green Motion

Nissan Qashqai billigste SUV leje - Green Motion tager dog ekstra 16 Euro for at vaske bilen med mindre man selv gør det inden aflevering

Booker man en bil i den lille mellemklasse (VW Golf, Renault Megane, Seat Leon, Ford Focus, Opel Astra eller lignende) kan man ofte finde en lejebil til priser omkring 600-1200 kroner per uge for Polen billeje. Langt fra alle selskaber har dog Volkswagen modeller i flåden.

Green Motion er lidt spøjs, idet selskabet ofte annoncerer med 'VW Polo eller lignende' samt eventuelt 'VW Golf eller lignende' - og man får så at sige altid en 'eller lignende' bilmodel - og ofte en bil af koreansk oprindelse i de lidt mindre bilklasser. Til gengæld kan Green Motion Kia Rio'en (som Polo størrelse) eller måske Hyundai i30 (størrelse som Golf) let ske at koste under 500 kroner per uge. Istedet forsøger Green Motion at sælge ekstra forsikring, tager betaling for vask af bil (ja, det gør de altså) og man skal også tit aflevere med lige så mget benzin, som man finder bilen med.

SUV biler er vældigt populære i den polske hovedstad. Hyundai Tuscon (eksempelvis fra Car Free), Nissan Qashqai (fra eksempelvis Green Motion), Toyota RAV4 (Kaizenrent) og Suzuki S-Cross (Express og Hertz) findes hos mange billejefirmaer. 

Der er så at sige altid fri kilometer inkluderet ved billeje i Polen. Undtagelsen er dyre specialbiler og lignende. Check billeje-betingelserne under VIGTIGT - ‘prisdetaljer’ på det givne billeje-tilbud.

Billig leje af store biler i Warszawa Lufthavn
Er man en familie eller en gruppe på rejse i Polen, vil leje af en 7-personers MPV ofte kunne betale sig.

De billigste 7-personers biler i VW Touran/Opel Zafira klassen kan lejes i Warszawa fra omkring 1200-1800 kroner per uge. Priserne kan dog svinge meget, da udbuddet er begrænset og hvis alle vil leje en MPV eller en minibus i Warszawa Lufthavn (ved konferencer og lignende), stiger priserne. 

Bemærk at bagage-pladsen ved anvendelse af alle 7 sæder er begrænset I de ‘små’ MPV biler. Billigste MPV leje i fuld-size størrelse (VW Sharan, Renault Grand Espace eller lignende) med god plads til 7 personer med bagage er dog som regel lidt dyrere. 

VW Sharan

En stor full-size MPV med skydedøre til 7 personer: VW Sharan / Seat Alhambra.

Leje af minibus i form af en Mercedes Vito, VW Caravelle elller lignende kan ofte vise sig at være billigere end den store MPV i Warsaw-Chopin lufthavnen. En minibus med plads til op til 9 personer i Polen kan ligesom i resten af Europa føres med normalt gyldigt kategori B kørekort til personbil.

Billigste minibus kan ofte bookes online fra omkring 1200-1500 kroner, men husk at bestille stor lejebil i rigtig god tid; specielt når det drejer sig om 6-7 personers MPV’er eller 9-personers minibusser. Antallet af store køretøjer er begrænset, og priserne kan sagtens dobles eller tre-dobles, når der kun er få biler tilbage.

Billeje-betingelser - forsikring af lejebil i Polen
Alle biler på til leje i Warszawa lufthavn via www.guide-billig-billeje.dk er fuldt forsikrede med ansvar og kasko.

Der vil stort set altid være en selvrisiko på bilforsikringen i størrelsesordenen 3000-8000 kroner; af og til endnu mere for dyrere biler.

Ved skranken bliver man altid spurgt om man vil forsikre sin bil ekstra mod selvrisiko, ogt det er relativt dyrt at tegne ekstra forsikring ved skranken. Konkurrencen er hård mellem selskaberne og ekstra forsikring er en vigtig indtægstskilde.

Car-Net Warszawa

Car-Net lejer mange biler ud i WAW.

Ved booking af bil her på siden tilbydes en væsentlig billigere forsikring mod selvrisiko (tilbydes altid ved booking), men man kan fint køre uden. Ekstra forsikring af lejebil i Polen er således ikke nødvendigt. Mange vælger dog at tegne en ekstra forsikring af lejebilen alligevel. 

Se vores anbefaling af, hvorvidt man skal tegne ekstra selvrisikoforsikring ved billeje.

Hvad er regler for vinterdæk i Polen?
Der er som udgangspunkt altid vinterdæk på udlejningsbiler i Polen om vinteren. Der betales ikke ekstra for vinterdæk.

Vinterdæk er dog endnu ikke lovpligtigt, som i Tyskland.

Volvo XC 60

Premium SUV leje - Volvo XC 60.

Krydsning af grænser i polsk udlejningsbil
Ved leje af bil i Polen (billeje på polske plader), er det normalt at man kan medtage udlejningsbilen til Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Slovenien, Litauen og som regel også en række andre vesteuropæiske lande uden ekstra gebyr.

Man bør dog altid checke ‘prisdetaljer’ inden man booker bil, for at være sikker på at det givne naboland til Polen er nævnt som ‘tilladt land’ at medtage lejebilen til.

VW Golf Rentis

VW Golf billeje fra Rentis, Warszawa.

Ganske få biler til leje i Polen vil også kunne køres over grænsen til Ukraine og Rusland, men det skal fremgå tydeligt af ‘prisdetaljer’ på det givne tilbud ved en søgning på Cartrawler billeje-søgemaskinen at dette er muligt. I de perioder, hvor forholdet til Rusland forværres, strammer forsikringsseslaberne op for mulighederne for cross-border kørsel østover - og det modsatte, når forholdet til den store nabo forbedres.

I 2019 er der på det nærmeste lukket ned for cross-border kørsel til Ukraine, Belarus og Rusland i udlejningsbil.

Chopin Airport – kort afstand og let at nå fra Warszawa centrum
Warsaw-Chopin Airport ligger 10 kilometer sydvest fra Warszawa’s centrum. Der er gode offentlige transportmuligheder, og bor man på et bedre hotel i Warszawa er der ofte shuttle bus service til lufthavnen.

En tur i taxi til Warsaw-Okecie Airport fra centrum tager typisk omkring 20-30 minutter og koster €10-15. Vejen til lufthavnen er dobbeltsporet og har nummer 634.

Transport til city fra lufthavnen er langt lettere end det tidligere var. De mange lettere suspekte Warszawa taxi’er af ubestemmelig årgang og med svingende priser er en saga blot. Fra lufthavnen følger taxi-chaufførerne nu reglementet herunder de af bystyret fastsatte priser, der klart fremgår af taxameteret.

Warszawa by – værd at se i Warsaw
Byen er spændende og i rivende udvikling.

Polens hovedstad byder på et stort antal historiske seværdigheder inden for kort afstand i den centrale del.

Gå en tur i den total-restaurerede gamle bydel. Besøg den fornemme kunstsamling på Kongeslottet i Warszawa (Zamek Królewski w Warszawie) eller tag til den største park Lazienki Park med lidt godter til de mange egern. Man kan også nyde en afslappende tur i en gondol på søen i Lazienki Park. Den imponerende klassiske arkitektur og de flot anlagte haver i den 76 hektar store park findes i storbyen Warszawa’s midte.

Se kort over central Warsaw.

For de historie-interesserede er Warsaw Rising museet værd at besøge. 

Oplevelser i Warszawa.

Warsaw rising anses for at være et af de bedste museer i Warszawa. Museet beskriver ét af de tragiske og relativt ukendte kapitler af Anden Verdenskrig.

Man kan i Warszawa ikke undgå at bemærke det elskede og ikke mindst hadede Palace Of Culture – Kulturpaladset i Warszawa. Pałac Kultury i Nauki (PkiN) var en ‘gave’ fra kommunisterne i Moskva til vennerne i Warszawa. Den bombastiske bygning i typisk kommunistisk monumental stil har 43 etager og kan ses fra milevid afstand. Stalins fingeraftryk i Warszawa er stadig den 9. højeste bygning i EU.

I løbet af de seneste 10-år er kulturpaldset langsomt, men sikkert blevet omringet af slanke skyskrabere (dog knap så høje) i glas og stål, som et symbol på markedskræfternes indtog i Polen og de deraf følgende voldsomme ændringer, befolkningen i Polen har undergået fra omkring år 1980.

Børn i alle aldre vil falde for Copernicus Science Centre under et Warszawa besøg. Yderligere interaktive-oplevelser for børnefamilier indenfor astronomi og videnskab kan findes på Copernicus Sky Planetarium.

VW Transporter leje Polen

Minibus-leje fra Warszawa-Chopin er ofte en VW Transporter.

Warsaw-Chopin Airport – centralt beliggenhed i Polen og i Europa
Warszawa’s centrale beliggenhed gør Chopin Lufthavn til det perfekte udgangspunkt for bilture i Central- og Østeuropa.

Inden for Polens grænser er der gode hovedveje til Wrocław (340 km afstand til Warsaw), Gdańsk (330 km afstand fra Warsaw) og Kraków (300 km afstand fra Warszawa). Poznan er en populær messe-by i Polen og har desuden et rigt kulturliv. Afstanden til Poznan fra Warszawa er ca. 320 km.

Se kort over Polen (Poland) 

Rejser man til Warszawa kan man med fordel anvende én af de mange lavpris-ruter fra eksempelvis England eller Tyskland. De travleste ruter fra Polens største lufthavn går til London, Paris, Frankfurt og Amsterdam.

Low cost fly fra Danmark til Warszawa-Chopin WAW
Man gør bedst i at undgå Ryanair fly til Polen. Udover den notorisk ringe service, lander alle Ryanair rute-fly i den lille Modlin Lufthavn over 50 km uden for hovedstaden. Køreturen ind til byen tager mindst 1-1.5 timer og kan let tage længere tid.

Rentis Toyota Auris Stationcar

Rentis Toyota Auris Stationcar - billig billeje Warszawa lufthavn

Chopin-WAW lufthavn ligger derimod særdeles centralt i bydelen Wlochy. Er man heldig eller ankommer sen aften, kan man ske at kunne nøjes med ca. 15 min kørsel i taxi til bymidten.      

Der er masser af flyforbindelser mellem Danmark og Warszawa-Chopin. Det nationale polske flyselskab Lot Airlines og SAS flyver begge dagligt fra København. Priserne er ofte rimelige på trods af at hverken SAS eller LOT er deciderede lavprisselskaber.

Desuden flyver Wizz Air direkte fra Billund til WAW; dog kun i sommer-halvåret. LOT flyver derimod flere gange dagligt fra Billund.

Find billig biludlejning i Warszawa Lufthavn


Billeje Warszawa Lufthavn i Polen
Artikel: Billeje Warszawa Lufthavn i Polen

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar