Spanien billeje-muligheder fra Girona-Costa Brava Lufthavn - GRO på grænsen til Frankrig

Den moderne Girona Airport - GRO er én af de mest populære indgange til Costa Brava regionen i det nordøstligste Spanien (Catalonien).

Sammenlign billeje-priser i Girona Lufthavn

Placeringen ved foden af bjergkæden Pyrenæerne gør Girona Lufthavn til et perfekt udgangspunkt for bilferie i Andorra eller bilferie i de nærliggende franske skiområder Fort Romeu, Cerdagne-Puigmal, Les Angles, Formigueres, Cambre d’Aze, Puyvalador og Porte-Puymorens.

Guide til Girona.

Lufthavnen i Girona kaldes også for Costa Brava Lufthavn (Girona - Costa Brava). Man skal være opmærksom på at afstanden til Barcelona er 90 km og at lufthavnen i Girona desuden ligger 14 km uden for Girona by (kan også ses stavet som Gerona). Landsbyen Vilobí d'Onyar ligger ved siden af lufthavnen.

Ryanair vil ofte omtale lufthavnen som Girona-Barcelona. Der er per sommer 2016 direkte fly med Ryanair fra Billund til Girona. Easyjet flyver per 2016 ikke på lufthavnen i Costa Brava.

Fakta om Girona Lufthavn i Spanien
Girona tilbyder flere transportmuligheder, men den afsides beliggenhed er en ulempe i forhold til effektiv offentlig transport.

Et flertal af turister vælger derfor at leje bil fra Girona Lufthavn. Der afgår dog også busser fra lufthavnen. Vil man med toget til Barcelona, må man ind til Girona by, hvor togstationen ligger.

Herunder en oversigt over Girona billejefirmaer. Mange har kontor i selve lufthavnen, mens andre har gratis shuttle bus service til et nærliggende kontor (ofte billigere) med parkeringsplads for udlejningsbiler.

Ét af 'off-site' billeje-selskaberne i Girona er Sol-Mar, som i realiteten ligger lige uden for lufthavnsområdet. Mange anvender Sol-Mar, og da Girona Airport er relativ lille kan man sagtens gå frem og tilbage - men der er også gratis shuttlebus. Se nedenfor!

De største biludlejere i Girona er:

Alamo Billeje
Alamo Car Rental kontoret i Girona Lufthavn er åbent 7 dage om ugen. Åbningstiderne er afhængige af sæsonen, men det skal man ikke tænke på, når man booker online. Tilbydes der en Thrifty bil, kan den bookes i det pågældende tidsrum.

Avis Rent-A-Car Girona
Avis er måske det mest fremtrædende biludlejningsselskab i Girona Lufthavn.

Man finder Avis i billeje-centret foran Girona Lufthavn (på modsatte side af vejen). Hos Avis I Girona er der åbent mandag-fredag fra 08.30 til 13.30 og igen fra 16.00 til 21.00 I lavsæsonen. I højsæsonen udvides åbningstiden.

Der er nøgleboks for dem, som afleverer lejebil tilbage til Avis sent (efter åbningstid).

Budget billeje
Avis-Budget gruppens lavpris-selskab Budget findes sammen med Avis. Husk at sammenligne gebyrer under ‘prisdetaljer’ inden booking. Budget biler er ofte billigere at leje (basispris), men kan have højere gebyrer for ekstra tilvalg.

Enterprise biludlejning i Girona
USA’s største biludlejer er til stede i Spanien, idet Enterprise har overtaget det spanske billeje-selskab Atesa. Enterprise er stadig ny på det europæiske marked og stiller ofte meget skarpe priser på Girona-billeje i Spanien.

Der er kontor i lufthavnen og desuden inde I byen ved Girona togstation (Estación Ave).

Europcar Gerona
Lejebil fra Europcar Spain kan naturligvis også findes i Costa Brava lufthavnen. Europcar kontoret har åbent mellem 08.00 og midnat. I lavsæsonen afholdes der ofte ‘siesta’ dvs. en pause først på eftermiddagen (som hos Avis).

Firefly (Hertz lavpris-billeje)
Billigste bil til leje I Girona Lufthavn er ofte fra Firefly, som er en Hertz-ejet low cost udbyder med feriegæster som målgruppe.

Firefly services findes i Girona Lufthavn - GRO og selskabet har åbent 7 dage/uge fra 08:00 og frem til kl. 1 om natten. Der findes også nøgleboks til sene afleveringer af udlejningsbil.

Goldcar (pas på! - kan ikke anbefales)
Den spanske biludlejer Goldcar findes også i Girona Lufthavn og i en lang række andre lufthavne i Spanien.

Goldcar har været stærkt medvirkende til at Spaniens billeje-selskaber er gået i kraftig priskonkurrence, men samtidig (som Goldcar har gjort og var først med) til gengæld har øget antallet og størrelsen af gebyrer betydeligt. Goldcar er desværre også kendt for at ‘presse’ kunder til at tegne ekstra forsikringer ved skranken. Overvej derfor grundigt inden booking af bil i Girona Lufthavn om det kan betale sig at risikere at benytte Goldcar.

Goldcar har på trods af mange klager dog også tilfredse kunder. Kontoret i Girona Lufthavn har lang åbningstid fra typisk 06.00 om morgenen til kl. 01.00 om natten. Det kan dog variere med sæsonen.

Hertz
Det store udlejningsselskab Hertz er i Girona Lufthavn som lavpris-biludlejeren Firefly per sommer 2016, men ikke med Hertz-brandede biler.

Billig Spanien billeje: Interrent Girona-Costa Brava
Endnu et lavpris I form af Europcar’s low cost brand InterRent findes i Girona.

Interrent har ofte rigtig lave priser, udmærket service (husk at checke gebyrer) og findes I lufthavnens ankomstterminal. Der er som regel åbent hos Europcar fra 10 morgen til 10 aften.

Rhodium Car Rental - et Goldcar selskab
Rhodium er en del af Goldcar Group, og det er ikke nødvendigvis godt nyt for kunderne.

Læs altid lejebetingelser grundigt og vær især opmærksom på begrænsning på kilometre (få gratis km) og Goldcar benzingebyrer (uanset hvad man vælger er der gebyr) samt fuld/tom benzin-betingelser. Goldcar og Goldcar-Rhodium excellerer ind imellem i at gøre billeje-kontrakter uigennemskuelige.

Anbefaling: Goldcar-Rhodium lejekontrakten skal nærlæses inden booking - og er der nogen som helst uklarheder, så vælg et andet selskab og spar dig selv for megen ærgrelse.

Sol-Mar billeje Girona Airport
Spanien-billeje selskabet Sol-Mar har eksisteret i mange år og er ofte en billig mulighed for at leje en bil i Girona Lufthavn.

Bemærk at der er gratis Sol-Mar shuttlebus til firmaets kontor/parkering meget tæt på lufthavnen. Man kan i realiteten også gå over til Sol-Mar. Der er også en skranke ved siden af Avis/Budget.

Sammenlign biludlejningsselskabernes priser på billeje i Girona Lufthavn


Spanien billeje-muligheder fra Girona-Costa Brava Lufthavn - GRO på grænsen til Frankrig
Artikel: Spanien billeje-muligheder fra Girona-Costa Brava Lufthavn - GRO på grænsen til Frankrig

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar