Dalaman Lufthavn biludlejning - sammenlign Tyrkiet billeje priser på den tyrkiske riviera

Dalaman Lufthavn - DLM er én af de store indrejselufthavne til de mange turist-resorter på den tyrkiske riviera, kendt som den Turkisblå Kyst (sammen med Antalya, Bodrum og Izmir Lufthavnene).

Se kort over de største lufthavne på den tyrkiske riviera.

Lufthavnen ligger lige udenfor Dalaman by. Der er meget begrænset offentlig transport fra Dalaman Lufthavn (kun få busruter kører fra lufthavnen til Mamaris og Fethiye) og de høje taxapriser favoriserer en lejebil fra lufthavnen som den mest komfortable og økonomisk bedste løsning til viderekørsel mod ferie-resorterne langs med kysten.

Renault Clio 5 doors - car rental

Renault Clio - populær bil til leje i Tyrkiet © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk.

Sammenlign billeje priser i Dalaman Lufthavn med Cartrawler

Dalaman Lufthavn - billig billeje også i højsæsonen
Når der bookes lejebil i Dalaman Lufthavn finder man, selv i de travleste turistmåneder (juli og august), højst sandsynligt ganske favorable tilbud, især hvis der reserveres i god tid inden rejsen og samtidig bruges lidt tid på at sammenligne priser fra de forskellige udbydere.

Internet billeje søgemaskinen fra Cartrawler, der ligger på www.billig-billeje-guide.dk, gør det nemt at finde de bedste tilbud på Dalaman Lufthavn billeje.

I højsæsonen kan de billigste lejebiler i Dalaman som oftest findes til priser, der starter fra 1.400 kr. for en uges leje af en Citroen C1, Toyota Aygo, Lancia Ypsilon eller lignende.

De betragteligt større og mere komfortable køretøjer i økonomiklassen, så som en Fiat Fiesta, Hyundai Accent eller Fiat Linea er ofte kun en smule dyrere, til priser der starter fra omkring 1.500 kr. for 7-dages leje.

Konkurrencedygtige tilbud findes på Cartrawler Tyrkiet inden for et bredt udvalg af bilklasser, blandt dem en SUV, minivan eller van, der alle kan lejes i Dalaman Lufthavn (sidstnævnte variant kan rumme op til 9 passagerer).

Biludlejningsfirmaer i Dalaman Lufthavn
I Dalaman Lufthavn kan der lejes køretøjer fra de største internationale biludlejningsselskaber, så som Budget og Europcar Tyrkiet, samt fra en række lokale biludlejningsfirmaer, blandt andet: Circular Car Hire, Almira Car Rentals, SUN Rent A Car Dalaman og Essence Car Rental. Den specifikke biludlejer nævnes som regel ved alle Cartrawlers billeje søgninger.

Minibus leje i Tyrkiet - spar penge og lej en MPV (tyrkisk produceret)
I sommerperioden kan minibusser være dyre at leje i Tyrkiet og også i Dalaman Lufthavn.

Hvis man er 5-6 personer, kan en MPV med plads til 5+2 personer være en billigere løsning.

Bemærk at bilen for at have plads til 6 eller 7 personer skal være angivet som en enten 6 personers eller 7 personers lejebil.

De to bagerste sæder (bagerste sæderække) er som regel kun anvendelige for børn på længere ture, og anvender man alle 7 sæder, er bagagepladsen i en 5+2 MPV familiebil ofte forsvindende lille. Med 6 personer i en 5+2 personers lejebil er der bedre plads til ferie-bagage.

Et eksempel på en moderne MPV med god plads er Fiat Doblo, som produceres i Tyrkiet og derfor findes hos mange Tyrkiet-billejeselskaber.

Fiat Doblo MPV

Fiat Doblo lejebil i Tyrkiet med plads til op til 7 personer.

Turistattraktioner i Dalaman by og omegn
Dalaman er én af tolv distrikter i Mugla provinsen i den sydvestlige del af Tyrkiet. Dalaman by er hovedbyen i distriktet af samme navn.

Se Dalaman på kort over Mugla provinsen.

Der findes ikke mange seværdigheder i selve Dalaman by, der mest er kendt og brugt som knækpunkt for turister, der skal videre til strand-resorterne på Tyrkiets sydkyst.

De store turistattraktioner i umiddelbar nærhed af Dalaman området er: Hilton Dalaman Golf Resort og Spa, svovlbadene i Dalyan og de termiske spabade i Sultaniye.

Dalaman er til gengæld et spændende område for fans af radikale sportsgrene. Floden i Dalaman har fine betingelser og smukke naturomgivelser for kendere af det adrenalinpumpende ’white water rafting’. Man skal dog være opmærksom på, at rafting og andre former for white water sportsgrene i Dalaman floden ikke er for børn og for personer, der ikke har erfaring med disse aktiviteter.

Dalaman by kan være et glimrende udgangspunkt, hvis man ønsker at komme på opdagelse andre steder i regionen. Alle de store attraktioner i Delaman regionen ligger indenfor et par timers kørsel fra Dalaman by. Nedenfor gives der et overblik over de omtrentlige vejafstande fra Dalaman:

  • afstand fra Dalaman Lufthavn til Marmaris: 82 km
  • afstand fra Dalaman Lufthavn til Fethiye: 55 km
  • afstand fra Dalaman Lufthavn til Hisaronu: 110 km
  • afstand fra Dalaman Lufthavn til Gocek: 22 km
  • afstand fra Dalaman Lufthavn til Dalyan: 27 km
  • afstand fra Dalaman Lufthavn til Bodrum: 190 km
  • afstand fra Dalaman Lufthavn til Kas: 160 km

Bemærk, at der findes færgeforbindelser fra Marmaris havn til den græske ø Rhodos. Mange tyrkiske biludlejningsfirmaer tillader dog ikke kørsel over grænsen i lejebil fra Dalaman Lufthavn. Læs afsnittet ’lejebetingelser’ i alle billeje tilbuddene fra Cartrawler og find ud af, hvad de enkelte selskaber tillader.

Med fly fra UK til Dalaman Lufthavn
Den Tyrkiske Kyst er et meget populært rejsemål for britiske turister. Der er direkte ruter fra UK til Dalaman med en række flyselskaber, både almindelige, lavpris og charter fly, og blandt dem er: Easyjet, Freebird Airlines, Jet2, Monarch Airlines, Onur Air, Pegasus Airlines, Thomas Cook Airlines og Thomson Airways.

Til Dalaman fra København og Billund Lufthavn
Fra Danmark er der charterflyvninger i sommersæsonen fra København med TUIfly Nordic, Thomas Cook Scandinavia, SAS og Jet Time og fra Billund Lufthavn flyver SAS og Jet Time også charterflyvninger i sommerperioden til Dalaman Lufthavn.

Billig billeje i Dalaman Lufthavn - find de bedste priser online 


Dalaman Lufthavn biludlejning - sammenlign Tyrkiet billeje priser på den tyrkiske riviera
Artikel: Dalaman Lufthavn biludlejning - sammenlign Tyrkiet billeje priser på den tyrkiske riviera

Emner: , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar