Billeje i Gdansk - billig biludlejning i det nordlige Polen

Sammenlign billeje priser i Gdansk lufthavn

Gdansk Lufthavn i Polen er én af de hurtigst voksende lufthavne i Europa.

Lufthavnen i Gdansk ligger omkring 12 kilometer nordvest for byen Gdansk i Polen og ca. 25 km fra Gdynia nord for Gdansk. Afstanden til Sopot er ca. 10 kilometer.

Gdansk Airport forkortes internationalt som GDN. I 2012 åbner terminal 2 i Gdansk Lufthavn for blandt andet at kunne tage imod tilskuere og officials i forbindelse med EM 2012 i fodbold, der afholdes i fællesskab af Polen og Ukraine.

Billig billeje i Gdansk i Polen
I Gdansk Lufthavn finder man blandt andet billeje-selskaberne Avis Rent-A-Car, Hertz, Europcar, Budget billeje, National Car Rental (Alamo), Dollar Rent-A-Car, Sixt Rent-A-Car og det lokale biludlejningsselskab Autoswiat Rentacar. Billeje-selskabet Dollar var tidligere kendt som Eurodollar i Polen.

Billeje i Gdansk er typisk muligt at finde fra priser omkring 1200-1300 kroner per uge (billigste og mindste udlejningsbil). Der er ofte tale om en bil med en meget lille motor i størrelse Suzuki Alto, Renault Twingo eller lignende.

Et mere komfortabel og sikkerhedsmæssigt bedre valg i supermini-klassen (Ford Fiesta, Opel Corsa, Fiat Punto, VW Polo, Renault Clio, Toyota Yaris el. lign) vil typisk kunne lejes i Gdansk Lufthavn fra omkring 1400-1500 kroner for en uges Polen billeje.

Ofte er det tilladt at køre over grænsen til Ukraine, Rusland og staterne i det tidligere Jugoslavien i en polsk udlejningsbil fra Gdansk, men check altid under 'prisdetaljer' om det givne land er nævnt som tilladt land.

Billig minivan leje i Polen
Større biler i MPV klassen er ofte relativt billige at leje i Gdansk Lufthavn.

Eksempelvis kan en Ford Galaxy, VW Sharan, Renault Grand Espace eller lignende 'full size' MPV med komfortabel plads til 7 personer med bagage ofte lejes fra omkring 4000 kroner. Kan man nøjes med en mindre MPV (minivan) i VW Touran-klassen, kan prisen for en uges Polen-billeje være helt nede omkring 3000 kroner per uge.

Der er stort set altid fri kilometer inkluderet ved leje af bil i Polen. Check dog alligevel altid under 'prisdetaljer' ved søgning på Cartrawler billeje-søgemaskinen. Enkelte meget dyre luksusbiler kan have en kilometerpris.

Minibus-leje i Gdansk lufthavn er ofte muligt til samme pris som leje af MPV (minivan). I forhold til leje af minibus i eksempelvis Frankrig eller Italien er en leje af minibus i Gdansk i Polen således rigtig billigt. Billigste minibus til leje i Gdansk Airport koster som regel fra omkring 4200 kroner for en uges leje. I Polen har minibusser ligesom i Danmark plads til op til 9 personer inklusiv chauffør.

Minibusser i Polen kan føres med normalt gyldigt dansk kørekort katagori B.

Ved leje af minibus eller MPV familiebil i Gdansk er det en god ide at booke i god tid. Antallet af denne type biler er stærkt begrænset, og ved større events såsom EM i fodbold 2012 vil priserne på billeje i Gdansk stige op til begivenheden.

Billeje på polsk
Finder man et lokalt biludlejningskontor, vil det i Polen ofte være beskrevet som wynajem samochodów eller wypożyczalnia samochodów; de polske betegnelser for billeje. Bil hedder samochody på polsk.

Én af de mest solgte citybiler i Danmark, der samtidig er en populær udlejningsbil i Italien er produceret i Polen. Det drejer sig om den charmerende Fiat 500. I Polen anvendes Fiat 500 dog sjældent som udlejningsbil, men måske dette vil ændre sig, når Fiat 500 i 2012 bliver introduceret med 5 døre.

Lej bil i Gdansk i Polen
Gdansk er berømt for sit skibsværft, hvor modstanden mod kommunismen blussede op i starten af 1980'erne.

Gdansk er desuden den største by i landsdelen Pommern eller på polsk: Pomorze med omkring en halv million indbyggere. Den tyske del af Pommern ved navn Vorpommern ligger i det tidligere Østtyskland i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Fra Gdansk i Polen er der ca. 370 km til den tyske grænse ved Stettin (Szczecin).

Gdansk Airport - billige flyforbindelser
Fra år 2005 til 2011 fordobledes passagerantallet i Gdansk Airport til små 2,5 millioner flypassagerer årligt.

Det er især low cost selskaberne Ryanair og Wizz Air, der har stået for væksten. Ryanair flyver til Gdansk fra blandt andet Oslo, London-Stansted, Dublin, Edinburgh, Leeds-Bradford og Birmingham. Et meget stort antal polske statsborgere arbejder og bor i Storbritanien, hvilket har medvirket til den øgede trafik.

I 2012 åbner ruter med Air Berlin fra Tyskland og EUROLot (polsk lavprisselskab ejet af LOT) starter flyvninger til Gdansk fra flere europæiske lande; herunder fra Danmark.

Gdansk Lufthavn anvendes som reserve-lufthavn for fly til Warszawa, såfremt landingsforholdene i Warszawa er påvirkede af dårligt vejr.

Fly til Gdansk fra Danmark
Fra Malmø-Sturup har flyselskabet Wizz Air direkte rute til Gdansk.

EUROLot starter en flyrute til Gdansk fra Aarhus op i maj 2012, og SAS flyver til Gdansk fra Københavns Lufthavn i Kastrup.

Wizz Air flyver desuden til Gdansk fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Haugesund i Norge og fra Stockholm i Sverige. Også SAS har Gdansk ruter fra Oslo og Stockholm.

Gdansk Lufthavn - navneforvirring
Polsk er et slavisk sprog, og derfor minder mange ord på polsk mere om russisk end om tysk eller engelsk, på trods af at man i Polen bruger det latinske alfabet.

De fleste lufthavne i Polen er også angivet med deres engelske betegnelse, men man kan komme ud for at Gdansk Airport kaldes Port Lotniczy Gdańsk-Rębiechowo eller Port Lotniczy Gdańsk.

I 2004 tog lufthavnen i Gdansk i øvrigt navneforandring til Lech Walesa Airport efter den kendte polske fagforeningsmand og skibsværftsarbejder fra Gdansk, der medvirkede til at afvikle kommunisternes magt i Polen.

Da Lech Walesa staves Lech Wałęsa på polsk, har navneskiftet ikke været uden problemer. På engelsk er der opnået enighed om at bruge det mere mundrette Gdansk Lech Walesa Airport, selv om manden, der æres, ret beset hedder noget andet.

Tre byer udgør metropol i det nordlige Polen
Gdansk udgør sammen Gdynia og den mindre mellemliggende by Sopot den såkaldte Tricity (Three Cities), der også kaldes Trójmiasto i Polen.

Se oversigtkort over de 3 byer (Three cities) i det nordlige Polen

Samlet set bor der i Sopot, Gdansk og Gdynia over 800.000 mennesker. Det nordlige Polen er berømt for sin naturskønhed og er et yndet udflugtsmål til weekend- og ferieophold for indbyggere i Warszawa.

Se aktuelle priser på biludlejning i Gdansk lufthavn


Billeje i Gdansk - billig biludlejning i det nordlige Polen
Artikel: Billeje i Gdansk - billig biludlejning i det nordlige Polen

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar