Billeje i Geneve - lej bil i Schweiz på grænsen til Frankrig

Geneve er den næststørste internationale lufthavn i Schweiz efter Zurick Lufthavn og fungerer også i stor udstrækning som lufthavn for tilrejsende med ærinde i det sydøstlige Frankrig.

Klik og sammenlign priser på biludlejning i Geneve

Fra Geneve lufthavn, som ligger i den fransk-talende region Romandie i Schweiz, er der kun omkring 130 kilometer til Grenoble og omkring 140 kilometer i bil til Lyon i Frankrig.

Ford C-Max Rental Car

Billig 5-personers bil med masser af plads - Ford C-Max fra eksempelvis Budget i Geneve Lufthavn.

Geneve lufthavn kaldes også for Geneva Cointrin International Airport - GVA.

En stor del af passagererne i Geneve lufthavn er tilknyttet eller har anden forbindelse til de mange internationale organisation i Schweiz med hovedkvarter i Geneve herunder UNO, Cern, ICRC (Røde Kors), UNHCR (FN’s flygtningehøjkommissariat), Amnesty International, UNICEF, WHO med flere.

Billeje-selskaber GVA - Flizzr og King Rent er nye
I Geneve-Cointrin lufthavnen finder man et pænt stort antal billeje-selskaber; herunder Alamo, Avis Rent-A-Car, Dollar, Budget, Europcar, Hertz, Sixt og National.

Der kan også bookes bil ved Unirent eller ved prestige-car rental selskabet King Rent.

Flizzr (lavprisselskab ejet af Sixt) er nyt i Geneve Lufthavn. Det virker som om konkurrencen er blevet hårdere, og bileje-priserne lavere. I skiferie-højsæsonen betaler det sig stadigvæk at være ude i rigtig god tid for at kunne booke billigste lejebil i Geneve.

I den dyreste ende har King Rent særdeles pebrede priser på eksempelvis Porsche Cayenne, Land-Rover Range Rover og lignende luksusbiler. Det sker dog også at man kan finde et interessant tilbud på en 4WD. Europcar har eksempelvis af og til tilbud på leje af Audi Q5.

Ved autoudlejning i Schweiz er der som regel fri kilometer inkluderet, men der kan forekomme undtagelser (specielt på dyrere udlejningsbiler), så check lejebetingelser på det givne tilbud.

Med Cartrawler Geneve søgemaskinen kan der ofte spares mange penge ved at sammenligne tilbud på netop denne destination. Det høje antal af særdeles velhavende kunder bevirker at prisniveauet (listepriser) ofte er meget høje på såvel hoteller som på billeje. Find bedste deal ved at sammenligne priser i dén bilklasse, du har brug for. 

Range Rover

Rent-A-Range-Rover fra King Rent - så bliver man ikke bedre kørende i de Schweiziske Alper.

Fly til Schweiz/Geneve fra Danmark
Fra Danmark flyver Easyjet til Geneve fra København. Lavprisselskabet Easyjet har et meget stort antal afgange ud af Geneve lufthavn - GVA.

SAS flyver til Geneve fra både Stockholm og København. Desuden er der Norwegian, som har oprettet en sæsonrute (skiferie) forbindelse fra CPH. Bemærk at det schweiziske selskab Swiss ikke længere per 2016 er aktiv på ruten mellem Geneve og København,  

Easyjet og Eurowings flyver desuden fra Hamburg.

Billeje til Frankrig i Geneve lufthavn
Der er to afdelinger for billeje i Geneve lufthavn - én for Frankrig og én for Schweiz. Bemærk at biler til Geneve-Frankrig (fransk sektor i Geneve Lufthavn) også bookes som Geneve - GVA i Cartrawler søgemaskinen. Den franske sektor har et lille fransk flag.

En udlejningsbil til kørsel i Schweiz bookes som Geneve - GVA (med et lille schweizisk flag/Lufthavn Schweiz) i søgemaskinen.

Man kan selvfølgelig sagtens krydse grænsen næsten uanset i hvilken bil man kører i. Vær dog opmærksom på at visse udlejningsbiler også i Geneve har begrænsninger på, hvilke lande man må køre i. Check under ’prisdetaljer’.

Se oversigt over Geneve lufthavn

De schweiziske biludlejningsselskaber ligger i ankomsthallen, mens de franske er på etagen ovenover (checkin-hallen).

Priserne på billeje i Geneve er som regel nogenlunde ens uanset om man skal til Frankrig eller Schweiz. Der kan dog være bedre tilbud på billeje specielt i den franske del. Vær opmærksom på at man godt kan opleve at skulle betale et gebyr for at aflevere en udlejningssbil som tilhører de ’franske’ billeje-selskaber hos de ’schweiziske’ selskaber og omvendt.

Alt dette ’rod’ er faktisk et resultat af Geneve’s status som ’global’ by. En mindre del af byen Geneve ligger i Frankrig, og det er lettere for mange besøgende formelt at udgå at rejse ind i Schweiz (som kræver visa ved indrejse fra flere lande dog ikke for danskere, og Schweiz er desuden ikke med i EU og Schengen-samarbejdet).

Når man først er i lufthavnen er det let nok at finde rundt.

Billeje i Geneve lufthavn - priser
Mindre biler i Ford Fiesta størrelse til 4-5 personer koster som regel fra omkring 1600 kroner for en uges billeje i Geneve. Af og til kan man finde en Ford C-Max (mini-SUV/overstørrelse) til samme pris eller stort set samme pris som Fiesta'en. 

De bedste tilbud på leje-biler i Geneve er ofte i de lidt større bilklasser (personbiler). Lej eksempelvis en Opel Insignia/VW Passat eller lignende i Geneve fra omkring 2000 kroner for en uges billeje.

VW Touran

Den nye VW Touran er en stor forbedring af gamle model - men stadig med begrænset bagageplads ved udnyttelse af alle 7 sæder.

Minibusser og MPV biler med god plads er ofte lidt dyre at leje i Geneve. En VW Touran eller lignende kan (5+2 sæder) kan af og til bookes for kun 2500-2800 kroner for en uge. Et selskab som Europcar garanterer af og til model (eksempelvis VW Touran som lejebil) - se under tilbuddet.

De større MPV (full size 7 sæder som Ford S-Max/VW Sharan) kan sjældent findes for under 4000 kroner for en uges billeje i Geneve. Skal man til eksempelvis Sydfrankrig er der ofte bedre priser på biludlejning af 6-7 personers biler i Nice. Husk i dén forbindelse at man skal have en 'full' size' MPV eller en minibus for at kunne medbringe bagage udover et absolut minimum til så mange personer.

En lille prestige udlejningsbil (BMW 3-serie eller Mercedes C-klasse) kan ofte lejes fra omkring 2600 kroner (per 2016 udenfor højsæson) for en uges Geneve billeje.

Lejer man bil i Geneve skal man som hovedregel have haft kørekort i mindst 2 år. Check lejebetingelser, hvis du lige har fået kørekort. Hos Budget er det dog kun 1 år for de billigere biler.

Søg aktuelle billeje priser i Geneve lufthavn


Billeje i Geneve - lej bil i Schweiz på grænsen til Frankrig
Artikel: Billeje i Geneve - lej bil i Schweiz på grænsen til Frankrig

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar