Biludlejning i Girona (Barcelona) - forbindelser til Barcelona

Se aktuelle priser på biludlejning i Girona (Barcelona)

I den lille Girona lufthavn godt 100 kilometer nordøst for Barcelonas centrum står der Ryanair på stort set alle flyafgange.

Girona på catalansk eller Gerone på spansk er en by med små 100.000 indbyggere og kendt for sin internationale lufthavn - (forkortes GRO), som med mange nye ruter med lavprisselskabet Ryanair i en årrække har ekspanderet voldsomt.

Passagertallet er mangedoblet i de seneste 10-14 år siden Ryanair gjorde Girona lufthavnen til en såkaldt hub dvs. hjemsted for fly og dermed knudepunkt for trafik til mange destinationer. Girona-Costa Brava er dog fremdeles en lille lufthavn. Ryanair har også skåret ruter væk i Barcelona-Girona Lufthavn - specielt fra Skandinavien, og det har kunnet mærkes i de sidste par år på passagertallet.

Underskrivelse af kontrakt og udlevering af nøgler til udlejningsbiler er let i Girona Lufthavn idet billeje-kontorerne herunder Hertz, Avis, Firefly, Interrent, Atesa, Auriga-Crown, Europcar og Goldcar Rent A Car tager imod kunder såvel i bagageudleverings-hallen, som i ankomst/afgangshallen.

Girona Costa Brava lufthavn i Barcelona

Den renoverede Girona Lufthavn nord for Barcelona kaldes også Girona Costa Brava - © foto: guide-billig-billeje.dk

Billeje-priser i Girona Lufthavn (Barcelona-Girona - GRO)
De billigste udlejningsbiler i Girona lufthavn kan i lavsæsonen, hvis man er heldig og booker på nettet, findes til priser fra 600-750 kroner per uge, men så er der også tale om meget små biler med meget begrænset plads og motorkraft.

En normal feriebil som eksempelvis en Peugeot 207 eller VW Polo koster sjældent under 900 kroner for en uges billeje i Girona. I sommerhalvåret maj-juni og i september er der som regel lidt højere priser fra 1000-1200 kroner.

I juni 2015 var priserne meget usædvanligt helt nede i 400-500 kroner for en uges Spanien-billeje (billigste bil). En VW Golf/Opel Astra i Girona Lufthavn kunne fås fra 800-900 kroner per uge. Disse stærkt konkurrenceprægede priser på billeje i Spanien fra Girona-Barcelona Lufthavn  (og andre spanske destinationer) må dog forventes ikke at vare ved. 

Booker man sent til højsæsonen juli og august risikerer man at måtte betale mere for billeje i Spanien. Som regel kan det dog selv tæt på højsæsonen lade sig gøre at finde en udlejningsbil med 5 døre og air condition for omkring 2000 kroner for en uges billeje i VW Polo / Renault Clio / Seat Ibiza / VW Polo klassen.

Går man en klasse op og lejer en VW Golf eller lignende (det vil ofte være en Seat Leon udlejningsbil i Spanien), vil ekstraudgiften typisk være begrænset.

Store MPV biler til udlejning med plads til 5-7 personer (VW Touran el. lign) kan ofte fås relativt billigt i Spanien. I Girona ligger prisen i højsæsonen typisk på omkring 4500 kroner for en uges MPV billeje.

Har man brug for en rigtig minibus med plads til op til 9 personer inklusiv fører, er det vigtigt at booke udlejningsbil i Spanien i god tid. Forvent priser fra 5000 kroner per uge i lavsæsonen eller ved booking af lejebil til kørsel i juli-august måned i meget god tid. Såfremt man venter til nogen uger før ferien, kan den samme minibus koste fra 8000 kroner for en uges billeje i Girona Lufthavn.

Seat Ibiza

Seat Ibiza med 5 døre - en rummelig og billig udlejningsbil i Spanien.

Vi anbefaler: Book lejebil i god tid i Girona-Barcelona lufthavn. Priserne på billeje stiger som regel væsentligt i Barcelona- og Girona-området jo tættere man kommer på feriesæsonen. Lej eventuelt en bil i Golf-klassen til næsten samme pris som en mindre bil. Kig også på eventuelle gebyrer i tilbuddets prisdetaljer - meget lave priser betyder ofte flere gebyrer. Et selskab som Goldcar er kendt for at udstede gebyrer på benzin-afregnings-service (som ikke kan undgås), dieselbil (som nogen gange heller ikke kan undgås), og derfor er billigste Girona billeje ikke nødvendigvis en Goldcar-bil, selvom de ofte ser billigst ud.

Brændstof betaling i Spanien
Vær opmærksom på at ved billeje i Spanien kan man ofte komme ud for at skulle betale for en tankfuld brændstof oven i lejeprisen.

Man får hos nogen selskaber en regning på en fuld tank ved afhentning af bilen. I stedet afleverer man efterfølgende bilen med tom tank - eller så tom som muligt. Bemærk i denne forbindelse at en lille billig Citroen Berlingo eller Peugeot Partner (populær udlejningsbil i Girona-Barcelona lufthavn) har en tankkapacitet på 60-65 liter - hvorimod småbiler i samme prisklasse som eksempelvis VW Polo, Opel Corsa eller Seat Ibiza har tanke på 40-45 liter.

Ordningen med ekstrabetaling for brændstof er efterhånden ganske normal i Spanien selv hos velrenommerede selskaber og designet til at få kunderne til totalt set at betale mere for billejen. Goldcar har ført an i kategorien 'urimelige gebyrer' i flere år.

Check derfor brændstof-betingelserne (på engelsk: Fuel Policy) under ‘prisdetaljer’ inden bilen bestilles. Skal man kun køre en kort distance, kan en lidt dyrere bil med normale brændstofbetingelser (fuld tank ved udlevering/fuld tank ved aflevering) samlet set ende med at være den billigste løsning. Er man træt af halv-gennemsigtige gebyr-strukturer, anbefales det især at undgå Goldcar, men også Firefly og Interrent er udprægede lavprisselskaber, hvor udlejernes fortjeneste (eller en del heraf) skal hentes hjem på andre måder end ved betaling af selve lejen.

Afstande fra Barcelona til Girona
Der er gode forbindelser mellem Girona og Barcelona, men bemærk at motorvejen (autopista på spansk) E-15/AP-7 er en betalingsvej, som i øvrigt for få år siden er blevet udviddet. Der skal dog stadig beregnes god tid for at nå at aflevere udlejningsbil inden flyafgang i Girona.

Vælger man den længere, men langt kønnere rute N-II fra Barcelona til Girona Lufthavn langs Costa Brava kysten tager turen let et par timer. Til gengæld er vejen gratis at benytte. Undervejs kan man nyde udsigten fra strandene ved Sant Pol de Mar, Canet de Mar og Pineda de Mar. Længere oppe af kysten øst og sydøst for Girona finder man feriebyerne Lloret de Mar, L'Estartit og Blanes.

Af motorvej E15/AP-7 er den samlede afstand fra Girona lufthavn til motorvej A9 mod Madrid (frakørsel 22 ved Barcelona) godt 90 kilometer. Kører man af kystvejen N-II er der nærmere 110 kilometer mellem lufthavnen og tilkørslen til A9 og desuden langt lavere hastighedsgrænser.

Der er gode forbinder med bus fra Girona til Barcelonas centrum. En enkeltbillet koster 12-14 euro. Bemærk at visse busser kører omkring Girona bymidte inden der køres til Barcelona.

Taxa fra Girona Lufthavn til Barcelona er en dyr affære, som let løber op i omkring 120 euro. Der er i øvrigt også et godt stykke fra Girona by til Girona lufthavn - beregn omkring 30 min i bil.

Der går ingen tog fra Barcelona til Girona-Costa Brava lufthavn, men det gør der mellem Girona by og Barcelona. Togturen varer med de mange stop omkring 1 time og 15 minutter. En taxi til Girona lufthavn fra Girona by koster omkring 20 euro.

Parkering i Girona Lufthavn
Parkering i Girona lufthavn er fremdeles relativt billigt, men forvent alligevel fra 7 til 9 euro per dag afhængig af, hvor længe man har brug for pladsen.

I det nærliggende hotel Vilobi udlejes der overvågede parkeringspladser til dagspriser (24 timer) på 5 euro (priser per maj 2015) - også uden overnatning. Hotel Vilobi er til gengæld efter spanske forhold en dyr fornøjelse at overnatte i med priser fra omkring 50 euro i lavsæsonen for et basalt værelse. Til gengæld ligger det i kort gåafstand fra afgangshallen i Girona Lufthavn.

Bemærk at det ofte er en god ide at anvende overvåget parkeringsplads ved langtidsparkering i Spanien - specielt med en bil, som ikke er på spanske plader.

Ryanair flyafgange til og fra Girona
Ryanair har per 2015 et meget stort antal flyafgange fra Girona Lufthavn. Der er lavprisruter til destinationer i følgende lande:

Danmark: 1 (Billund - sommerrute med Ryanair)
Sverige: 1 (Skellefteå Lufthavn)
Tyskland: 5 - herunder Bremen Lufthavn
England: 5 - bl.a. London-Stansted, Manchester, London-Luton og Bournemouth
Spanien: 1 - herunder Mallorca Lufthavn (Palma de Mallorca)
Italien: 7
Polen: 3 (Krakow, Wroclaw og Poznan)
Slovakiet: 1 (Bratislava)
Frankrig: 1
Marokko: 2
Malta: 1
Rusland: 1
Irland: 3 (Cork, Knock og Dublin)
Holland : 2
Belgien: 1

Sammenlign priser på biludlejning i Girona lufthavnBiludlejning i Girona (Barcelona) - forbindelser til Barcelona
Artikel: Biludlejning i Girona (Barcelona) - forbindelser til Barcelona

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar