Hobart Lufthavn - Tasmanien billeje

Tasmaniens hovedlufthavn hedder Hobart Airport - HBA, og ligger i byen Cambridge, omkring 15 km. nordøst for Hobart.

Find din lejebil i Hobart Lufthavn

Hobart Lufthavn er inddelt i to terminaler, men det er faktisk kun den ene der anvendes som decideret flyterminal, idet den anden primært er told- og immigrationskontorer. Og det er endda selvom der ikke har været regelmæssige, internationale flyruter til Hobart Lufthavn, siden 1998.

Nissan Almera

Lej for eksempel en Nissan Almera i Hobart Lufthavn.

Destinationer og flyselskaber i Hobart Lufthavn - HBA
Hobart Lufthavns sidste planlagte, internationale flyafgang var til Christchurch - CHC, i New Zealand. Men flyselskabet Skytrader flyver til Wilkins på Antarktis for Australian Antarctic Division, som er en del af Australian Department of the Environment.

Udover denne flyrute, findes der kun indenrigsruter fra Hobart Lufthavn. Den travleste rute fra HBA er til Melbourne Lufthavn med omkring 1,3 millioner passagerer om året. I alt betjener lufthavnen anslået 2 mio. passagerer hvert år.

Andre destinationer fra HBA inkluderer Sydney, Canberra og Brisbane. Luftfartsselskaberne, som benytter Hobart, er Jetstar Airlines, Qantas, QantasLink, Tigerair Australia og Virgin Australia.

Biludlejning i Hobart Lufthavn
At leje en bil i Tasmanien er den nemmeste og mest komfortable måde at komme ud til øens seværdigheder. Det er muligt at leje en bil i HBA gennem biludlejningsselskaber som Avis, Budget, Europcar, Hertz, Autorent, Thrifty, Redspot, Bargain Car Rentals Tasmania og East Coast Car Rental.

Ofte er den billigste billeje-løsning i Hobart Lufthavn i kompaktklassen. For eksempel kan en Nissan Almera, Hyundai i20 eller lignende, lejes for omkring 150 kr. om dagen. De mindste biler, så som Hyundai i10 eller lignende, er ikke nødvendigvis det billigste valg.

Mellemstørrelse og full-size lejekategorierne, SUV og minivans kan naturligvis lejes i de større bilkategorier. Mitsubishi Pajero, Mitsubishi Outlander eller lignende SUV kan ofte lejes for omkring 250 kr. per dag.

Mitsubishi Pajero

En ægte offroader - Mitsubishi Pajero.

Hvis flere end fem personer rejser sammen, er det højst sandsynligt billigst at leje en minivan. En Hyundai iMax er blandt de mest populære MPV’er til leje i Hobart Lufthavn, sædvanligvis tilgængelige fra omkring 300 kr. om dagen.

For at få et bedre overblik over tilbud på lejebiler i Hobart Lufthavn, bør man benytte internet søgemaskinen fra Cartrawler, som er i partnerskab med alle store biludlejningsselskaber. Uover prissammenligning, hjælper Cartrawler også med at sammenligne og få et overblik over billeje betingelser.

Når man lejer en bil i Hobart Lufthavn, skal man være opmærksom på, at biludlejningsfirmaernes afhentningsområde ligger udenfor lufthavnsterminalen. Når bilen skal afleveres tilbage, bør det gøres på biludlejningsfirmaernes adresse.

Hvad kan man opleve i Tasmanien?
Der findes masser af smukke områder udover hele den Tasmanske ø og lige præcis derfor, er det meget belejligt at have en lejebil til rådighed under besøget. Selvom de fleste oplevelser ligger nær Hobart, skal man ikke snyde sig selv for at opleve resten af den storslåede natur udenfor Hobart området.

Bare 18 km. fra Hobart Lufthavn ligger den Kongelige Tasmanske Botaniske Have. Disse haver fylder et område på 140.000 km2 og har mange gamle plantearter, som stammer helt tilbage fra det 19. århundrede. Den Botaniske Have er et meget smuk og fredfyldt område, til en god spadseretur med picnickurv.

I Tasmanien findes også bjerge med smuk udsigt. Mount Nelson ligger bare små 25 km. fra lufthavnen, Mount Wellington ligger 38 km væk og er samtidig også en af Hobarts mest populære turistdestinationer. Lidt længere væk (152 km) ligger Wineglass Bay Lookout, med en skøn udsigt ud over Wineglass Bay.

Bonorong dyrereservat, 37 km. fra Hobart Lufthavn, er en zoologisk have i Tasmanien, hvor man kan opleve dyrene helt tæt på. Dyrereservatet er hjemsted for australske og tasmanske dyrearter, blandt andet den Tasmanske Djævel, kænguruer, wombatter og koalabjørne.

Dansk kongefamilie ofte i Hobart
Kronprinsesse Mary er født i Hobart og gik på universitetet i Tasmanien.

Det er derfor ikke usædvanligt at kronprinseparret lægger vejen omkring byen Hobart.


Hobart Lufthavn - Tasmanien billeje
Artikel: Hobart Lufthavn - Tasmanien billeje

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar