Italien billeje - oplev Amalfikysten fra Napoli Lufthavn

Sammenlign online priser på billeje i Napoli lufthavn

Byen Napoli er hovedby i Campania regionen i Italien.

Napoli er berømt for sin store gamle bydel med sin storslåede arkitektur, sine gode restauranter (som ikke kun serverer de kendte Napoli-pizzaer) og for sit kulturliv.

VW Golf lejebil - foto Portugal
VW Golf - billig billeje i Napoli Lufthavn 
© Foto: Guide-Billig-Billeje.dk.

Den omkring 2800 år gamle by Napoli er også lidt berømt eller måske nærmere berygtet for Camorra’en; den lokale mafia, som har specialiseret sig i smugling af cigaretter, narkotika og mennesker samt forfalskning af mærkevarer af enhver slags. Cammorraen har desuden i de senere år sat sig på byens renovations- og affaldsbehandling, hvilket bevirker at Napoli af og til flyder med skrald, når Camorra‘en ‘forhandler aftaler‘.

Napoli er uanset skrald og Camorra-mafia et særdeles charmerende hjørne af Italien, og én af de største lufthavne i Syditalien ligger tæt på byen.

Se oversigts-kort over det centrale Napoli i Syditalien.

Italien billeje i Capodichino lufthavn ved Napoli
Lufthavnen i Napoli hedder Capodichino og kaldes også for Aeroporto di Napoli, Aeroporto Internazionale di Napoli Capodichino eller blot Napoli Airport - NAP.

Naples Airport (engelsk betegnelse) er én af Italiens mellemstore lufthavne. Der er to terminaler, og man kan gå mellem dem. Terminal 2 anvendes fortrinsvis af charter-selskaber. Se kort over Napoli lufthavn.

Lufthavnen ligger blot 6 kilometer nordøst for det centrale Napoli i området Campo di Marte. Som mange andre lufthavne blev Napoli Capodichino grundlagt med militære formål for øje. Under anden verdenskrig var Napoli Airport et vigtigt knudepunkt for amerikanske fly. Senere i 1950’erne overgik den til civilt brug.

Indtil år 2010 var størstedelen af Napoli Lufthavn ejet af britiske BAA, der også ejer Heathrow Airport ved London. BAA investerede kraftigt i Napoli Airport inden den nye ejer F2i SGR; en italiensk infrastrukturfond overtog lufthavnen.

Der er særdeles gode faciliteter i Napoli Lufthavn og et stort udvalg af billeje-selskaber. Man finder blandt andet følgende Napoli billeje-selskaber i lufthavnen (billeje i Italien hedder Autonoleggio): Avis Rent-A-Car, Hertz, Sixt, Budget Italia, SicilyByCar, Targarent, Firefly, Locauto, Dollar og Europcar.

Napoli Lufthavn ligger tæt på E45/A1 motorvejen i nord/syd-gående retning, der også kaldes Autostrada del Sole på italiensk - eller ’solens motorvej’ på dansk. A1 er i øvrigt Italiens længste motorvej og forbinder Milano i Norditalien med Napoli i Syditalien.

Se oversigtskort over Italien og A1 motorvejen.

Billig billeje i Napoli i Italien
I forhold til i Norditalien er det ofte lidt billigere at leje bil i Napoli lufthavn i Syditalien.

En lille bil i Ford Fiesta klassen (ofte en Fiat Punto i Italien) vil som regel kunne lejes fra omkring 1100-1200 kroner. Har man blot brug for billigste lejebil i Napoli, er det som regel muligt at finde en meget lille bil fra omkring 1000-1100 kroner for en uges Italien billeje.

Besparelsen på at vælge billigste billeje i Napoli er med andre ord meget begrænset, og man er som turist ofte bedre tjent med den lidt større vogn med bedre sikkerhed, motorkraft og pladsforhold.

Bemærk at priserne på billeje i Italien kan stige mærkbart i sommerperioden. Det betaler sig at booke i god tid og gerne nogen måneder i forvejen - specielt hvis man skal leje bil i Italien i juli eller august.

I starten af marts 2011 kostede billigste udlejningsbil i Napoli lufthavn eksempelvis 1014 kroner for en uges billeje i august måned. En lidt større bil i supermini-klassen (eksempelvis Peugeot 206, Fiat Punto eller Ford Fiesta) kostede på samme tidspunkt 1246 kroner for en uges Napoli billeje i august.

I den lidt større bilklasse (lille mellemklasse), er en VW Golf eller en Renault Megane ofte det bedste tilbud.

Gode tilbud på billeje i Napoli lufthavn - cabriolet
De små udlejningsbiler i Napoli er faktisk som regel rigtig fornuftigt prissat ved online booking i god tid.

Vil man gerne køre på ferie i Italien i noget lidt mere spændende, kan man ofte finde en cabriolet (eksempelvis en Renault Megane CC eller Peugeot 308 CC) fra omkring 3000 kroner for en uges Napoli-billeje.

Der er også mulighed for at leje prestigebiler i Audi/BMW/Mercedes klassen til ca. samme pris. Inden man lejer en Mercedes, bør man dog være opmærksom på at tyveri og indbrud i biler forekommer i Syditalien, og det gælder i denne forbindelse om ikke at skille sig for meget ud.

Tyveriforsikring med høj selvrisiko i Italien
At der forsvinder en del lejebiler i Italien afspejles også i udlejningsbilernes selvrisiko på tyveri-forsikring.

Alle biler til leje i Napoli er lovpligtigt forsikrede, men har ofte en selvrisiko på mellem 1000 og 2000 euro på tyveri - af og til endnu højere for dyrere biler. Selvrisikoen på skader på udlejningsbilen er som regel på et mere normalt niveau. Det er derfor en god ide altid at checke selvrisiko under ’prisdetaljer’ eller ’rate details’ på det givne Italien billeje-tilbud.

Man kan med fordel overveje en selvrisko-forsikring i Italien. En sådan kan købes i forbindelse med online booking af bil på Cartrawler-søgemaskinen og koster 6,50 euro per dag (ca. 50 kroner). Selvrisiko-forsikringen tilbydes altid ved booking på www.guide-billig-billeje.dk og dækker udover tyveri også for skader med et beløb på op til 3000 euro.

Se forsikrings-police før booking, og gennemfør eventuelt (valgfri) tegning af selvrisikoforsikring fra AXA i forbindelse med booking af billeje i Napoli Lufthavn.

Kørsel langs Amalfikysten syd for Napoli
Tager man til Napoli og lejer bil, skal man unde sig selv en køretur af kystvejen ved Amalfikysten.

Man kan tage motorvej A3 fra Napoli (ved Napolibugten) via Pompei til Sorrento, hvorfra der går færge til den eksklusive ferieø Capri, der også er et besøg værd. På vejen kan man gøre holdt ved Vesuv vulkanen (på italiensk Vesuvio).

Landområdet, der adskiller Napolibugten fra Salerno Bugten kaldes for den Sorrentinske halvø. Dette er ét af Italiens smukkeste områder. Den sydlige del af den Sorretinske Halvø kaldes også for Amalfikysten efter hovedbyen Amalfi.

Almalfikysten er indbegrebet af Syditalien. Hovedattraktionen er den 50 km lange kystvej med en variation i landskab og en arkitektonisk skønhed, der er helt unik.

Vejene er sine steder smalle og ofte hugget ind i klippen, og da der naturligvis om sommeren er mange turister i Syditalien, tager en køretur på Amalfikysten væsentlig længere tid end afstanden retfærdiggør.

Den betagende skønhed er dog ikke gratis. Parkering og restaurantbesøg på Amalfikysten er som oftest i den dyrere ende, men turen er alligevel værd at opleve, hvis man har en udlejningsbil fra Napoli til rådighed.

Alternativt kan man tage på én af de mange busture til Amalfikysten, som arrangeres fra Napoli.

Se kort over Amalfikysten i Italien.

Fly til Napoli-Capodichino fra Danmark
Cimber fløj tidligere til Napoli fra København i sommersæsonen, men denne rute er lukket.

Istedet flyver SAS sommerrute til Napoli fra Københavns Lufthavn.

Danish Air Transport (DAT) har sommerrute til Campania regionen fra Billund Lufthavn og Odense Lufthavn i forbindelse med charterrute. Alternativ kan jyder og fynboer tage Easyjet fra Hamburg Lufthavn (helårsrute).

Der vil ofte være mulighed for at flyve billigt til Napoli fra Danmark med mellemlanding i eksempelvis Milano, Munchen eller Frankfurt med eksempelvis Lufthansa eller SAS.

Air Berlin havde tidligere en direkte rute til Napoli fra Hamborg om sommeren.

Søg billig billeje i Napoli lufthavn


Italien billeje - oplev Amalfikysten fra Napoli Lufthavn
Artikel: Italien billeje - oplev Amalfikysten fra Napoli Lufthavn

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar