Sicilien Lufthavne guide - billeje i Palermo, Trapani eller Catania Lufthavn

Sicilien, øen på tåen af den Italienske "støvle", er en af Middelhavets mest populære feriedestinationer.

Øen, der tidligere var berygtet som et korrupt og mafia styret hovedsæde, har nu forvandlet Cosa Nostra, Siciliens mafia arv, til en slags unik turist attraktion, sammen med de andre charmerende oplevelser Sicilien er velsignet med.

Klimaet på Sicilien er mildt, der er mange fremragende strande, og øen Sicilien har en udsøgt kulturel og historisk kulturarv, der gør det muligt at behage alle typer af feriegæster, uanset baggrunden for et besøg på øen.

Herunder en introduktion til Sicilien ferie-oplevelser:

Se kort over Siciliens største turist attraktioner.

Lufthavne på Sicilien - Trapani, Palermo og Catania Lufthavne
De tre største internationale lufthavne på Sicilien betjener adskillige italienske og europæiske flyruter, både rutefly og lavpris flyselskaber.

Med et veludviklet vejnet og nem adgang til billeje i Siciliens lufthavne, er der bestemt ingen grund til at begrænse din Sicilien ferie til kun ét sted på øen.

Se et detaljeret kort over Siciliens veje og motorveje (klik på kortet og zoom ind)

Nedenfor findes mere nyttig information om Palermo, Trapani og Catania lufthavne, samt tips om Sicilien billeje.

Find Palermo, Trapani og Catania lufthavne på kort over Sicilien.

Palermo Lufthavn - flyrejser til Sicilien fra Danmark (SAS fly)
Lufthavnen betjener Siciliens hovedstad og ligger på øens nordvest kyst, i Punta Raisi, ca. 30 km. fra Palermo.

Palermo Lufthavn - PMO modtager indenrigsflyvninger, talrige rutefly og sæsonbetonede forbindelser fra Europas store byer. SAS har, igen i sommeren 2015, en direkte forbindelse fra Københavns Lufthavn.

Palermo Lufthavn er den næsttravleste på Sicilien og hedder officielt også Falcone-Borsellini, til ære for to anti-mafia dommere, der blev ofre for Siciliens Cosa Nostra. De to dommere blev bombe dræbt af mafiaen med to måneders mellemrum i 1992, og de bliver anset for helte ligesom de også er symbolet på den Italienske regerings kamp mod mafiaen.

Billeje i Palermo Lufthavn - find billig billeje på Sicilien

Siciliens nordkyst - ferie resorts og strandene
Den trekantformede ø Sicilien, er ganske forskelligartet hvad angår landskabets slående kontrast, i alle tre hjørner. Desuden varierer kvaliteten af turist udviklingen og ferie områderne afhængig af, hvor man er.

Den grønne klippekyst mod nord på Sicilien med udsigt over det perfekte turkisblå vand ved det Tyrrhenske Hav, er spækket med mange bugter og fine sandstrande, der virkelig tilbyder feriegæsterne perfekte forhold, når rolige og afslappende omgivelser er det efterspurgte.

Blandt de bedste strande på Siciliens nordkyst er Mondello, Cefalu, Isola delle Femmine og Aspra i Palermo området, samt Capo d’Orlando, Capo Calava og Brolo strandene, en anelse længere ude på den østlige spids af øen.

Se kort over Siciliens strande.

Med undtagelse af den pulserende by Palermo, øens hovedstad, er Siciliens nordkyst ganske stille. Selvom man finder kvalitetshoteller på den nordlige del af Sicilien, som for eksempel La Battigia Hotel i Castellammare del Golfo, er lejligheder og hytter med køkkenmulighed, det mest populære valg på den fredfyldte Sicilianske nordkyst.

Se en lille præsentationsvideo af Palermo:

Billeje fra Palermo Lufthavn
Sicilien har en betragtelig størrelse og en endnu større mangfoldighed, og det får da også de fleste ferierejsende til at se en lejebil, som den mest praktiske måde at komme rundt til alt det, der er interessant som turist.

Med 25.711 km2 har Sicilien et areal næsten på størrelse med Jylland, og Sicilien billeje er derfor særdeles populært for at kunne komme rundt på egen hånd.

I Palermo Lufthavn er det muligt at leje en bil fra et udvalg af internationalt kendte udbydere af biludlejning, lige så vel som der også er lokale udlejere, blandt andre: Budget Italy, Targarent, Locauto, Auto Europa, Avis Rent A Car, Hertz, Easycar, Europcar, Sixt og Holiday Car Rental Sicily.

For at undgå at betale for meget for Sicilien billeje, specielt i den travle sommerperiode, anbefales brug en internet søgemaskine, såsom Cartrawler Italy, søg på billeje og sammenlign priserne fra mange udbydere før man booker en bil.

Cartrawler giver også mulighed for at søge på priserne fra andre lufthavne på Sicilien. Man vil hurtigt bemærke, at billeje på Sicilien ofte er billigere end i Norditalien.

Sicilien billeje fra Palermo Lufthavn - ny rute med SAS - billeje anbefaling
Billigste Palermo lejebil er ofte en Fiat 500, Fiat Panda eller lignende, men der findes dog også mindre interessante mikrobiler (Chevrolet Spark, Citroen C1, Peugeot 107, Hyundai i10 or lignende) i den mindste bilklasse dvs. bybiler til leje i Italien.

Herunder Fiat 500 Giallo (gul) - også populær som Italien lejebil på Sicilien

Fiat 500 Giallo

Fiat 500 Giallo - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Forskellen i udlejnings "rates" mellem højsæson (juli-august) og uden for højsæson er stor ved søgning på billeje i Italien. Både september og juni måneder kan også være dyrere end normalt. Uden for sæson starter de billigste biler til leje i Palermo lufthavn ofte ved 1100-1200 kroner for en uges Sicilien-billeje (Sicily Car Rental). Tidligere var der en kollektiv indsats fra Italien-billejeselskabernes side for ikke at udleje biler for under 1500 kroner per uge uden for turist-sæsonen, men denne praksis synes at være brudt i Syditalien.

I højsæsonen juli og august kan Sicilien billeje-priserne derimod stadig være endog meget høje - som om konkurrencen er sat ud af kraft med priser fra 2000-2500 kroner for billigste lejebil (ugepris). Det hjælper som regel at bestille bil i Palermo Lufthavn i god tid i forvejen. Det sker faktisk også at billeje i Palermo by er billigere end i lufthavnen.

Palermo Lufthavn var én af de nye sommer-ruter med SAS til Italien i sommeren 2013.

Se mere om nye SAS ruter til sommer-feriedestinationer.

Afstande fra Palermo Lufthavn
Vejafstande fra Palermo Lufthavn til andre interessante steder på Sicilien:

  • Afstand fra Palermo Lufthavn til Trapani: 84 km
  • Afstand fra Palermo Lufthavn til Catania: 236 km
  • Afstand fra Palermo Lufthavn til Messina: 253 km
  • Afstand fra Palermo Lufthavn til Mount Etna: 255 km
  • Afstand fra Palermo Lufthavn til Syracuse: 287 km
  • Afstand fra Palermo Lufthavn til Ragusa: 278 km

Lavpris lufthavn Sicilien - Trapani billeje
Ikke langt fra Palermo Lufthavn (ca. 75 km) ligger en anden international lufthavn, der betjener lavpris flyselskaberne fra Europa til Sicilien.

Selvom Trapani Lufthavn - TPS er den mindste lufthavn på Sicilien, har den kunne notere sig en konstant stigning i antallet af passagerer, dette skyldes mestendels Ryanairs udbud af billige rejser på indenrigsflyvninger og internationale flyvninger. Fra Danmark flyver Ryanair fra Billund Lufthavn direkte til Trapani Lufthavn 3 gange om ugen.

Trapani Lufthavn, der også lyder navnet Vincenzo Florio Airport Trapani-Birgi, ligger 15 km. syd for Trapani.

Bemærk, at Trapani udtales med en accent på første stavelse |trápaní|

Billeje Trapani Lufthavn - få billige billeje tilbud på Sicilien, Italien

Trapani Sicilien billeje fra lufthavnen - anbefaling
Trapani Lufthavn på Sicilien er den mindste internationale lufthavn på Sicilien.

Priserne på Trapani-billeje er ofte stort set som i Palermo Lufthavn.

Bemærk at på hele Sicilien skruer billeje-selskaberne ubehersket på priserne på minibusleje i højsæsonen. Anbefaling minibus: Book for alt i verden i god tid. En uges minibus-leje i Trapani Lufthavn i august måned bestilt et par uger eller 3 før ferien kan nemt løbe op i fuldstændigt vanvittige beløb på 10.000, 12.000, 14.000 kroner eller mere.

De mindre husholdnings-lejebiler i Trapani lufthavn på Sicilien er heldigvis mere rimeligt prissat i højsæsonen.

Kommer du ud for at skulle bruge stor bil på Sicilien (MPV/minivan til 6 eller 7 personer eller minibus) med kort varsel til feriesæsonen, så skriv gerne til os her - så forsøger vi om vi kan finde en billigere løsning. Skriv gerne i så god tid som muligt.

Aktiviteter i Trapani - Sicilien
Trapani er oprindeligt en fisker landsby og en vigtig handelshavn for øen og har ikke meget at byde på som traditionel turist destination, som mange andre populære steder på Sicilien.

Imidlertid og ikke mindst på grund af den billige og nemme tilgang til øen gennem Ryanair, modtager Trapani et betydeligt antal besøgende, mange for at rejse videre til andre ferieområder på Sicilien, men nogen bliver også i byen. Der er per 2015 ingen Ryanair ruter til Trapani Lufthavn fra Danmark.

Under anden verdenskrig blev en stor del af Trapani ødelagt af bombardementer, hvilket desværre har begrænset byens historiske kulturarv, specielt hvis man sammenligner med det store udbud af kulturelle og historiske seværdigheder andre steder på Sicilien. Der er dog en samling af interessante gotiske og renæssance kirker, der stadig kan opleves i Trapanis gamle bydel.

Se kort over Trapani Gammel By.

Trapani er et glimrende udgangspunkt, hvorfra man kan udforske den vestlige del af Sicilien. Det er en dagstur værd at besøge områdets store attraktioner, såsom den arkæologiske udgravning i Stagnone, de historiske byer Mazara del Vallo, Marsala og Erice, samt Gibellina, der er en moderne, nutidig by.

Lige udenfor Trapani, i Nubia og Stagnone, er der en noget usædvanlig turist attraktion, der tiltrækker et stort antal gæster fra Trapani: et salt produktionsanlæg, med et imponerende syn udover store saltbanker.

Trapani færgehavn
Trapani har også en vigtig færgehavn med forbindelse til Italiens fastland, Sardinien, og mindre øer tæt på Sicilien. Specielt er færgeruterne fra Trapani til øerne Egadi og Pantelleria meget populære.

Se kort over øen Egadi, Sicilien.

Feriegæster med Sicilien billeje kan vælge at efterlade lejebilen sikkert parkeret på Trapanis offentlige parkeringspladser eller tage bilen med på færgen. Ved besøg til for eksempel Favignana, en af de store øer, er det bestemt en fordel at have medbragt bilen.

Trapani Lufthavn biludlejningsfirmaer
Blandt biludlejningsfirmaerne der udbyder køretøjer i Trapani Lufthavn er Sixt, Alamo, Hertz, Avis, Budget og Europcar, Maggiore, Locauto og Sicily by Car.

Sammenlign priser på Trapani Lufthavn billeje med Cartrawler Sicilien

Catania Lufthavn - den billigste billeje på Sicilien (østkysten)
Den største lufthavn og også den travleste i Italien, ligger på den østlige del af Siciliens kyst, nær byen Catania.

Siciliens østkyst tiltrækker størstedelen af øens turister, hvilket giver sig udslag i et større antal flyselskaber og destinationer i Catania Lufthavn - CTA. Flyruter til Catania er tilgængelige fra mange Europæiske lufthavne, mestendels med ruteflyselskaber, da lavpris selskaberne har baseret sig i Palermos og Trapanis lufthavne på den vestlige del af Sicilien. Dog har det norske lavprisselskab Norwegian valgt at bruge lufthavnen i Catania og flyver direkte fra Københavns Lufthavn til Catania. Germanvings har direkte afgange fra Hamborg.

På grund af den nærliggende vulkan Etna, som af og til har nogle voldsomme udbrud, kan flyvninger til Catania lufthavn blive omdirigeret til Palermo.

Proportionelt med intensiteten af passager trafik, har Catania Lufthavn også det største udbud af biludlejningsfirmaer på Sicilien. Blandt dem findes både internationale og lokale biludlejningsaktører: Avis Rent-a-Car, Alamo, Budget, Dollar, Europcar, Sixt Car Hire Sicily, Maggiore, Auto Europe Sicily by Car, Targarent, Locauto Rent, Italy Car Rent og AS Autonoleggio Catania.

Priserne på Catania Lufthavn billeje er lidt mere konkurrencedygtige end hos de andre lufthavne på Sicilien. De bedste tilbud på Sicilien ferie lejebil er dog sædvanligvis ved at booke i god tid inden højsæsonen begynder.

Billeje Catania Lufthavn - billig billeje Sicilien

Catania Lufthavns officielle navn er Vincenzo Bellini Lufthavn, men navnet Catania-Fontanarossa Lufthavn er ligeså almindeligt brugt.

Priser billeje Catania Lufthavn - billig udlejningsbil på Sicilien
Billigste udlejningsbil på Sicilien findes meget ofte i Catania Lufthavn på den østligste del af øen.

Besparelsen ved at leje bil i Catania Lufthavn i forhold til de to øvrige Sicilien lufthavne er dog ofte kun få hundrede kroner per uges Italien billeje

Siciliens østkyst - oplev Ionian Riviera i lejebil
Siciliens østkyst, der ligger ved Det Ioniske Hav, er langt det mest fascinerende og forskelligartede område på øen, i forhold til turist attraktioner.

Udover Siciliens mest populære ferie destinationer, såsom Syracuse, Catania og Taormina, er Siciliens østkyst hjemsted for mange unikke historiske seværdigheder og naturligvis Mount Etna, Europas største aktive vulkan. Vulkanen er 3.323 m. høj, tre gange højere end vulkanen Vesuv.

Se de mest populære byer og landsbyer på kort over Sicilien Østkyst.

Catania er den næststørste by på Sicilien og er bestemt et rart, kulturelt afbræk på ferien, da der findes mange storslåede monumenter i de historiske kvarterer. Efter solnedgang folder aften og nattelivet sig ud i Catania, med sine mange restauranter, barer og natklubber.

Se kort over Catanias historiske bymidte.

Strandene ved Catania er desværre langt fra perfekte hvad angår renlighed. Man finder meget pænere strande, hvis man lige bruger tid på at køre 50 km. nordpå til kysten ved Taormina, der anses for at være en af Siciliens smukkeste kyststrækninger, hvor Mount Etna dominerer udsigten.

Syracuse, ca. 60 km. sydpå fra Catania, er en absolut nødvendighed for alle feriegæster på Sicilien, da byen har så mange seværdigheder, at man nemt kan bruge flere dage på sightseeing der. Syracuse er også et godt udgangspunkt for dagsture til andre interessante steder i det sydøstlige hjørne af Sicilien, for eksempel byerne Ragusa og Noto.

UNESCO historiske verdens kulturarv på Siciliens østkyst
Tre ud af seks historiske beliggenheder fredet af UNESCO på Sicilien ligger på den østlige del. Her finder man Val di Notos barokke by, 30 km. fra Syracuse, man finder også Syracuses Græske Monumenter, inklusive Rocky Necropolis af Pantalica, samt vulkanen Etna, der ligger ca. 35 km. nordvest fra Catania.

Se videoen Sicilien Unesco Skatte:Sicilien Lufthavne guide - billeje i Palermo, Trapani eller Catania Lufthavn
Artikel: Sicilien Lufthavne guide - billeje i Palermo, Trapani eller Catania Lufthavn

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar