Billeje i Stockholm - lej billig bil i Stockholms lufthavne

Stockholm er med sine mange kanaler og øer blandt de flotteste hovedstæder i Europa. Det er ingen overdrivelse når Stockholm også kaldes Nordens Venedig.

Afstanden i bil mellem Stockholm og København er omkring 650 kilometer. Turen tager 6-7 timer. De fleste turister i den smukke by Stokholm vælger dog at flyve til Sveriges hovedstad og eventuelt fortsætte turen i en billig svensk udlejningsbil.

Der er tre større lufthavne i Stockholm-området.

Klik og søg aktuelle priser på biludlejning i Stockholm.

Stockholm-Arlanda lufthavn
Stockholm-Arlanda Airport - ARN er den største lufthavn i Sverige og ligger små 40 kilometer nord for Stockholm.

Arlanda er hovedkvarter (hub) for SAS, som flyver dagligt til København. Lavprisselskabet Norwegian flyver også på ruten København-Arlanda.

Cimber-Sterling har forbindelse fra Billund lufthavn til Arlanda.

Alternativ til billeje i Stockholm
Skal man hurtigt til Stockholm centrum fra Arlanda, er Arlanda Express toget den bedste løsning.

Med op til 200 kilometer i timen tager turen til Stockholms hovedbanegård kun 20 minutter. Normal-prisen er 240 svenske kroner for en enkeltbillet. Der er ofte tilbud. Se mere om Arlanda Express.

Man kan i øvrigt overnatte på hostel i en ombygget Jumbo-Jet Boeing 747 tæt på lufthavnen i Arlanda. Se mere om Jumbo-Hostel i Arlanda

Billeje i Arlanda-lufthavnen i Stokholm
I Arlanda er følgende større billeje-selskaber repræsenteret: Avis, Europcar, Hertz og MABI Hyrbilar. Se pris-eksempler på billeje i Stockholms lufthavne herunder.

Stockholm-Bromma Airport
Stockholm-Bromma Airport - BMA ligger kun omkring 8 kilometer fra Stockholm by.

Fra Bromma lufthavn er der forbindelse til Århus og Billund med Sun Air. Bromma har få udlands-afgange og fungerer overvejende som svensk indenrigs-lufthavn for mindre flyselskaber.

Billeje i Stockholm-Bromma lufthavn
Som i Arlanda findes biludlejningsselskaberne Avis Rent-A-Car, Europcar, Hertz og MABI Hyrbilar.

Stockholm-Skavsta Airport
Stockholm-Skavsta Airport - NYO ligger ved den mindre by Nyköbing omkring 100 kilometer syd for Stockholm.

Skavsta lufthavn anvendes primært af lavprisselskaber (mange ruter med Ryanair) og charterselskaber.

Billeje i Stockholm-Skavsta Airport
I Skavsta lufthavn har følgende billeje-selskaber kontor: Avis Rent-A-Car, Budget, Europcar, Hertz og Sixt.

Priser på billeje i Stokholm
De små udlejningsbiler sparer man mindst på, når man lejer bil i Sverige.

Prisen på billeje i Sverige er stadig betydeligt lavere end billeje-priser i Norge og Danmark, men de rigtig store svenske billeje-besparelser findes ved leje af en stor bil i Volvo V70 / Mercedes E-klasse kategorien.

En lille citybil med plads til max 4 personer (Peugeot 107, Toyota Aygo) koster som regel fra omkring 1500-1600 danske kroner for en uges billeje i Stockholms lufthavne. I lavsæsonen januar-februar er priserne af og til et par hundrede kroner lavere.

For et par hundrede kroner ekstra per uge kan man ofte i Stockholm leje en bil i VW Golf størrelse (men regn ikke nødvendigvis med at få en Golf).

En stor E-klasse Mercedes stationcar eller lignende kan ofte findes for 2500-3700 danske kroner for en uges Stockholm-billeje afhængig af årstid. Bemærk at selv om der annonceres med en Mercedes udlejningsbil i Stockholm, vil man meget ofte få en Volvo V70 (i samme størrelse) udleveret. Volvo’en er dog også en fortrinlig bil.

Inde i Stokholm by er billeje-priserne som i Stockholms lufthavne - af og til endda en anelse højere.

Gode tilbud på billeje i Stockholm
Stockholm er én af de få byer, hvor billeje kan være rigtigt billigt til jul og nytår.

I december 2009 kunne man eksempelvis finde tilbud på en stor Mercedes/Volvo i Arlanda lufthavn til 2500 danske kroner for en uges billeje over julen - inklusiv gratis GPS og ekstra chauffør.

Forsikring af udlejningsbil i Sverige
Alle udlejningsbiler i Sverige er naturligvis lovpligtigt forsikret.

Selv på store udlejningsbiler er lejers selvrisiko på forsikring (skade og tyveri) ofte meget rimelig i Sverige. Se selvrisiko-betingelser under "prisdetaljer" på hvert billeje-tilbud.

En selvrisiko på eksempelvis 2400 svenske kroner (SEK) svarende til omkring 1700 danske kroner er ikke unormalt. Overvej derfor, om det kan betale sig at tegne ekstra forsikring for at eliminere selvrisikoen.

Kørselsafgift i Stokholm (congestion charge Stockholm)
For at nedsætte trafikken i den indre by i Stokholm blev der i 2007 indført kørselsafgift (congestion charge) - eller på svensk Trängselskatt. 

Da de 14 øer, som Stockholm er bygget på, er forbundet af broer har det været let at oprette kontrolpunkter. Nummerplader aflæses automatisk.

Se kort over Stokholm congestion charge området.

Betaling af kørselsafgift i Stockholm sker automatisk ved registrering af nummerpladen. Ordningen gælder bydelene Södermalm, Norrmalm, Östermalm, Vasastaden, Kungsholmen, Lilla Essingen, Stora Essingen og Djurgården.

Betalingen varierer fra område til område. Man betaler både ved indkørsel og udkørsel (typisk sker registreringen ved broerne) - satserne er (per ultimo 2009) 10, 15 eller 20 svenske kroner. På én dag kan man dog maksimalt komme af med 60 svenske kroner.

I svensk udlejningsbil registreres udlejningsbilens nummerplade automatisk og regningen betales via udlejningsselskabet. Er man i udenlandsk registreret bil i Stokholm er der per ultimo 2009 ingen kørselsafgift.

Bemærk at biler på svenske nummerplader ikke betaler kørselsafgift i Stokholm på lørdage, søndage, helligdage, samt dagen før alle helligdage. I hele juli måned er også gratis adgang til Stockholm i svensk registreret udlejningsbil.

Se mere om trængselsskatten i Stokholm på Transport Styrelsens hjemmeside.

Sammenlign billeje-priser i Stockholms lufthavne


Billeje i Stockholm - lej billig bil i Stockholms lufthavne
Artikel: Billeje i Stockholm - lej billig bil i Stockholms lufthavne

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar