Italien billeje - Venedig Marco Polo Lufthavn prissammenligning og tilbud

Find billig billeje i Venedig lufthavn

Den femte største lufthavn i Italien målt på trafik er Venedig Lufthavn.

Venedig er hovedby i den italienske region Veneto, der også tæller de store byer Padua og Verona.

Lej Italien bil - Citroen C1
Billig bil i Italien - lej en Citroen C1, Fiat 500 eller lignede minibil

Lufthavnen i Venedig kaldes også for Venice Marco Polo Airport - VCE. I Italien er Marco Polo Venice Airport også kendt som Aeroportodi Venezia Marco Polo.

Se oversigtskort over Venedig og nærliggende byer

Marco Polo lægger navn til lufthavn i Venedig
Italiens måske mest kendte opdagelsesrejsende Marco Polo lægger navn til Marco Polo Airport i Venice.

Den europæiske stormagt Venedig (og specielt Venedigs rige købmænd) var i middelalderen i skarp konkurrence med de daværende stormagter Portugal og Spanien og til dels den italienske by Genova om handlen med Østen.

I dette storpolitiske spil blev Marco Polo kendt som købmanden fra Venedig, som genopdagede Kina.

Marco Polo Airport i Venedig ligger 8 kilometer nordøst for den kendte turistdestination Venedig, som gennem århundreder har tiltrukket besøgende på grund af sin charme og usædvanlige infrastruktur af vandveje.

Venedig billeje
Venezia i Italien er bygget på træpæle, og man bruger gondoler og små færger for at komme rundt mellem de omkring 100 øer, der forbindes af henved 400 broer.

For at besøge Venedig fra Venedig lufthavn skal man strengt taget ikke bruge en udlejningsbil.

Der er flere busruter fra lufthavnen ind til de to togstationer i Venedig. Tager man eksempelvis linje ATVO stopper bussen på Piazzale Roma pladsen 10 minutters gang fra Venezia Santa Lucia togstationen.

Turen til fods fra Piazzale Roma pladsen til togstationen kan anbefales, men ikke for gangbesværede, da man skal krydse den nye Ponte della Costituzione bro, som har mange trapper. Se billede fra Piazzale Roma pladsen

Rigtig mange turister i Venedig ser byen i løbet af en dag. Blandt de største attraktioner i Venedig finder man Rialtobroen, Markuskirken, Ca’Rezzonico-paladset og naturligvis Venedigs romantiske gondoler.

Årligt besøges Venedig af mere end 12 millioner turister.
Se også kort over Venedig

Skal man videre rundt i Italien efter at have set Venedig, er det en fordel at leje bil til Italien-turen i Venezia Marco Polo Airport.

Venter man (og specielt hvis man kun har en let weekend-taske med) kan man også besøge Venedig med bus og til fods og eventuelt leje en bil i Venedig by.

Man finder mange af billeje-kontorerne i Venedig netop ved Piazzale Roma pladsen, som er let at nå til fods, såfremt man ankommer til Venedig med tog..

Billeje på pladsen kan også bookes på forhånd ved at søge ’Venice Piazzale Roma’ I Cartrawler billeje søgemaskinen (bemærk engelsk stavemåde). Det sker dog at udlejningsbiler i Venedig by ikke kan bookes online, og de kan også være dyrere at leje end ude i Marco Polo lufthavnen.

Billeje i Marco Polo Airport i Venedig
Italien billeje kan godt forekomme dyrt på visse destinationer; specielt ved leje af mindre biler. I Syditalien og på Sardinien er det i øvrigt ofte lige så dyrt at leje bil, som i Norditalien.

Sørger man for at booke i god tid - gerne et par måneder før, man skal bruge sin udlejningsbil - er billeje i Italien dog som regel ikke meget dyrere end i Tyskland.

I Venedig Lufthavn kan man som regel leje en mindre bil i Ford Fiesta størrelse fra omkring 1300-1400 kroner for en uges Venedig billeje (pris set i februar med lejeperiode i en uge i juli).

Tættere på sommerferien kan priserne dog sagtens stige med 300-500 kroner og nogen gange endnu mere for en uges Italien billeje, såfremt der er mangel på udlejningsbiler i Venedig.

En minibus eller lille MPV til op til 7 personer kan often lejes fra omkring 4000-4500 kroner, men også på denne biltype kan priser på billeje i Italien svínge en del.

Barnestole, babystole samt boosters (børnestole) til større børn kan ofte koste op til 50 euro stykket uanset at man kun lejer bil i Italien i kort tid. Barnestole kan ligesom andre tilvalg bestilles online i forbindelse med booking af bil. Priserne for tilvalg er de samme som ved skranken, men det er vigtigt at booke tilvalget sammen bilen (der often er billigere at booke online) idet barnestolene ellers kan ske ikke at være til rådighed ved ankomst.

Italien billeje anbefaling - Venedig Marco Polo Lufthavn
Sørg for først og fremmest at booke i så god tid som muligt.

Hvis man kun er to personer, er der ofte tilbud på små foldetags-cabriolet’er i Italien. Også her kan priser på billeje i Venedig dog svinge en del.

Vores anbefaling: Lav en søgning på Cartrawler i god tid i forvejen. Finder man et godt tilbud i en passende bilklasse, så book bilen samme dag. Risiko’en for at man ikke kan få det samme gode tilbud på billeje i Italien et par uger senere er relativ stor.

I Italien vil man i øvrigt ofte få udleveret Fiat udlejningsbiler, men også Alfa Romeo biler til leje i de lidt dyrere bilklasser er normalt.

Billeje forsikring i Italien
Bemærk at ved billeje i Italien er der så godt som altid en høj selvrisiko på udlejningsbilens forsikring; specielt dén del af forsikingen, der dækker for tyveri. Man kan se størrelsen af selvrisko under ’prisdetaljer’ på hvert billeje-tilbud.

1000-1500 euro i selvrisiko er normalt ved billeje i Italien. Man kan derfor overveje om man vil betale ca. 50 kroner per dag for en ekstra selvrisko-forsikring (dækker op til 3000 euro). Denne kan arrangeres online ved booking af bil (tilbydes altid).

Billeje-selskaber i Venedig Airport, Italien
I Venedig Marco Polo lufthavn finder man en lang række italienske og internationale billeje-selskaber.

Blandt de kendeste er Avis Rent-A-Car, Sixt, Hertz, Europcar, Budget, Thrifty, Auto-Europe, Easy-Car m.fl.

Også de italienske selskaber Maggiore, Sicily By Car, Locauto, Target, Targarent m.fl. udlejer mange biler i Venedig.

Nytilkommere på billeje-markedet i Venedig Lufthavn er Rhodium/Goldcar - kendt for meget billige udlejningsbiler (listepriser) og mange gebyrer, Keddy By Europcar og det lokale Italien-billeje selskab Noleggiare med lyserødt logo.

Fly til Venedig fra Danmark
Venedig Lufthavn har gode forbindelser til de fleste lande i Europa.

Fra Danmark flyver SAS (hele året) , og Norwegian har en sommerrute til Venedig-Marco Polo - begge flyver fra Københavns Lufthavn til Italien.

I turistsæsonen er det desuden muligt at tage med Easyjet eller Germanwings til Venice Marco Polo Airport fra Hamburg Lufthavn.

Sammenlign billeje priser i Venedig lufthavn


Italien billeje - Venedig Marco Polo Lufthavn prissammenligning og tilbud
Artikel: Italien billeje - Venedig Marco Polo Lufthavn prissammenligning og tilbud

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar