Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Fare for Air Berlin konkurs - lavpris-flyselskab i betalingsstandsning per 15. august 2017

Mens det halve af Europa er på ferie er ét af de største flyselskaber i hjertet af regionen kommet i alvorlige problemer.

Ejerne af Air Berlin har gennem lang tid søgt efter finansiering i form af risikovillig kapital og gerne flere/nye ejere, men ingen har turde binde an med det knap så veldrevne tysk-arabiske lavpris-flyselskab.

Air Berlin konkurs

Brug kreditkort, hvis du booker Air Berlin flybillet - så er dine penge sikret .

Den 15. august sprang ‘bomben’ så med en meddelelse om at Air Berlin var gået i betalingsstandsning. Årsagen er at hovedaktionæren; det Abu Dhabi-ejede flyselskab Etihad ikke (længere) vil skyde flere penge i foretagenet.

Dermed stod de to tyske delstater Berlin-Brandenburg og Nordrhein-Westfalen med dels en mindre aktiepost og dels med en lufthavn hver (Berlin-Tegel og Dusseldorf Airport), som hver for sig er meget afhængige af Air Berlin trafik.

Den tyske statsudviklingsbank, hvilket i realiteten vil sige den tyske stat, har indvilget i at levere en økonomisk ‘faldskærm’ på 150 millioner euro til at holde Air Berlin flyvende indtil en løsning til afværgelse af Air Berlin konkurs findes.

Det vides ikke, hvor længe pengene rækker.

Air Berlin i overhængende fare for konkurs
Etihad har i forbindelse med den truende konkurs trukket sine to bestyrelsesmedlemmer fra Air Berlin øverste ledelsesorgan og dermed i realiteten frasagt sig ansvaret for den videre udvikling.

Årsagen er uden tvivl at underskuddene blev for voldsomme; selv for det olie- og gasrige arabiske regime i Abu Dhabi.

Air Berlin har ikke leveret et positivt resultat på driften i 9 år og har måttet se sig slået af lavpris-konkurrenter som Easyjet, Ryanair, Norwegian og senest Wizz Air. I 2016 tabte Air Berlin 782 millioner euro.

På trods af de dårlige tider er Air Berlin fortsat det næststørste flyselskab i Tyskland.

En mulig løsning på at afværge konkurs er at Tysklands største luftfartsselskab Lufthansa overtager dele af Air Berlin. Lufthansa lejer allerede omkring 38 fly med besætning fra Air Berlin på mere eller mindre permanent basis.

Der spekuleres også i at det 100% ejede Air Berlin datterselskab NIKI (stiftet af tidligere racerkører Niki Lauda) kan udskilles og eventuelt sælges til TUI leasure/travel gruppen.

Danske Air Berlin ruter fra CPH
Fra Danmark flyver Air Berlin udelukkende fra Københavns Lufthavn.

Antallet af ruter er meget begrænset. Fra CPH flyves til Berlin-Tegel og til Düsseldorf Lufthavn.

Til gengæld er det meget populære føderuter til Tyskland, der i høj grad benyttes af danskere, som fra Berlin og Düsseldorf flyver videre med Airberlin til bl.a. USA og Caribien.

Se også: Billig billeje i Tegel-Berlin Lufthavn samt aktuelle billeje-tilbud i Dusseldorf Lufthavn

Tidligere fløj Air Berlin også fra Billund Lufthavn til Berlin-Tegel lufthavnen.

Relateret artikel:
Sådan finder du de bedste tilbud på biludlejning i Berlin-Tegel Lufthavn.


Fare for Air Berlin konkurs - lavpris-flyselskab i betalingsstandsning per 15. august 2017
Artikel: Fare for Air Berlin konkurs - lavpris-flyselskab i betalingsstandsning per 15. august 2017

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar