Billigste benzin i Danmark - hvordan køber man benzin billigst?

Køb benzin billigt og spar 1000 - 1500 kroner om året på benzinregningen, lyder budskabet fra FDM på et tidspunkt hvor benzinpriser nærmer sig nye rekord-niveauer.

I 2009 var den laveste pris på benzin blot 8 kr., mens der nu kan konstateres rekordpris på benzin i 2012 

Literprisen på benzin er i februar 2012 på vej til at runde 13 kroner per liter, og FDM vurderer at de høje priser på benzin vil fortsætte.

Målt i forhold til reel købekraft har prisen på benzin dog tidligere været højere - særligt i starten af 80'erne, hvor prisen per liter benzin var 6 kroner, hvilket i nutidspriser ville svare til 14 kroner per liter.

Årsagen til de nye rekordpriser på benzin er bl.a. at amerikansk økonomi er i bedring, og der er derfor pt. forventning om stigende efterspørgsel på brændstof.

Hvordan køber man benzin billigst i Danmark?
Der er en række gode råd man kan følge for at sikre at man køber benzin billigst. Her følger en række gode råd om køb af benzin og diesel

  • Undgå så vidt muligt at tanke benzin på benzinstationer på motorveje, da det typisk er de dyreste benzintanke i Danmark.
  • Priskrig på benzin er næsten altid lokale og forekommer oftest i områder med mange benzinstationer.
  • Tankstationer i Danmark modtager dagligt listepriser kl. 10 om formiddagen. Der kan derfor sjældent findes billige priser på benzin umiddelbart efter kl 10.
  • De billige priser på benzin i Danmark kan man oftest finde om aftenen efter arbejdstid eller om morgenen før kl. 10.
  • Undlad at køre langt efter billig benzin, da det ekstra benzinforbrug nemt opvejer besparelsen, der ville være opnået.

Selve produktionsprisen på en liter benzin ligger på blot ca. 5,70 kr., men med gebyrer og afgifter lander forbrugerprisen i Danmark altså i februar 2012 på ca. 13 kroner per liter.

Læs også: Billigste benzin i Europa - tips om billeje og benzinpriser.


Billigste benzin i Danmark - hvordan køber man benzin billigst?
Artikel: Billigste benzin i Danmark - hvordan køber man benzin billigst?

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar