Billund Lufthavn sætter rekord i passagerantal endnu en gang

For sjette år i træk slog Billund Lufthavn sin egen rekord for antal passagerer. De mange nye udenrigsruter har været med til at hjælpe antallet af passagerer i den rigtige retning. Dog har statistikken for indenrigsflyvninger været en smule nedadgående.

Det præcise passagerantal for 2015 lyder på 2.909.231 - det er lige under 60.000 flere passagerer end i 2014 - hvilket er en stigning på 2%. Antallet af passagerer, der fløj til destinationer udenfor Danmarks grænser, lyder på omtrent 1,9 millioner - en vækst på 4,9%.

Antallet af passagerer på indenrigsrejser oplevede dog et fald på cirka 30.000 passagerer - altså en tilbagegang på 3,3% sammenlignet med år 2014.Billund Lufthavn

Status for år 2015 i Billund Lufthavn
Selvom det forgangne år, på papiret og efter statistikkerne, har været succesfuldt for Billund Lufthavn, har det ikke kun været en dans på roser for lufthavnen.

På trods af stigningen i antallet af nye ruter og flyselskaber, var der i særdeleshed et flyselskab, der skabte røre i Billund i 2015; nemlig Ryanair. Det irske flyselskab valgte at lukke deres base i Billund i juli måned.

Det har været skyld i et fald i passagerantal - og faldet lyder på mellem 90.000 og 100.000 passagerer. Selvsagt har det påvirket Billund Lufthavn meget - og ifølge lufthavnen forventer de at faldet bliver større i dette år.

Billund mistede godt nok omtrent 100.000 passagerer i 2015 på grund af Ryanairs lukning af basen, men til sammenligning tiltrak KLMs Billund-Amsterdam rute mere end 300.000 passagerer. Dermed er ruten ubestridt den med flest passagerer.

Kjeld Zacho Jørgensen, administrerende direktør hos Billund Lufthavn, afslørede endda at det repræsenterede en tocifret vækst for ruten.

Biludlejning Billund Lufthavn
Det er med stor sandsynlighed ikke kun selve lufthavnen, der har nydt godt af det voksende passagerantal - med stor sandsynlighed har biludlejningsselskaberne også mærket en vækst i kunder.

Biludlejningsselskaberne Alamo, Avis, Budget, Europcar, Enterprise, Hertz og Sixt tilbyder biludlejning fra Billund Lufthavn. Alle udlejningsselskaberne er til stede i lufthavnen, hvor de har kontorer.

Dacia Duster Billund

 Dacia Duster er en af de mange biler, man kan leje i Billund Lufthavn.

Et bonus-tip for udenlandsdanskere
Flyver man til Billund fra sin bopæl i udlandet, kan man få tax free billeje i Billund. Disse kaldes populært for ’valutabiler’. Dette er et tiltag lavet for at udlejningsselskaber i Danmark kan konkurrere med tyske og svenske selskaber - det er nemlig lovligt for en udenlandsdansker at køre en udenlandsk lejebil til Danmark. 


Billund Lufthavn sætter rekord i passagerantal endnu en gang
Artikel: Billund Lufthavn sætter rekord i passagerantal endnu en gang

Emner: ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar