Direkte fly til Amman Lufthavn fra København-CPH med Norwegian og Royal Jordanian

Norwegian har påbegyndt flyvninger til Amman Lufthavn AMM fra Københavns Lufthavn i Kastrup.

Der flyves hver tirsdag og lørdag. Turen tager mellem 4,5 og 5 timer for de godt 3200 km til Jordans hovedstad Amman.

Se også: Billig billeje i Amman Lufthavn

Kamel, Jordan

Royal Jordanian fly København-Amman
Norwegian får fra og med 3. juni konkurrence fra Royal Jordanian som indleder ruteflyvninger 3 gange ugentligt tirsdag, torsdag og søndag.

Det er meget usædvanligt at et lille land i Mellemøsten får hele to nye flyruter ud af Danmark på så kort tid.

Priserne hos Royal Jordanian starter ved små 4000 kroner for en returbillet (inklusiv indchecket bagage). Flyver man med Norwegian kan man ske at finde flybillet til Amman (retur) fra 1700 kroner + bagagegebyr svarende til omkring 2200 kroner for billigste flybillet (returbillet) med 20 kg. indchecket bagage.

Fakta om Jordan
Jordan har omkring 10 millioner indbyggere og betragtes som et højere middel-indkomstland med højere levefod i gennemsnit end i eksempelvis Ukraine (som også er et middel-indkomstland), men langt fattigere; faktisk omkring halvt så rig, end eksempelvis den gennemsnitlige indbygger i Polen. Der er derfor meget billigt i Jordan for turister fra Vesteuropa.

Petra i Jordan – en by hugget ind i klippen omkring 400 år før vores tidsregning.

Kongen er øverste overhoved i det 95% islamiske land. Titlen går i arv, og kongen er i stor udstrækning enerådig diktator; selv om befolkningen også vælger et parlament. Efter en periode med megen uro (og krig med Israel i 1973) har kongedømmet formået at udvikle sig til ét af de mere fredelige lande i Mellemøsten. Befolkningen er generelt veluddannet. Til gengæld har Jordan få naturlige ressourcer, og især er mangel på vand et problem.

Hovedstaden Amman og stranden/badebyen Aqaba er blandt de mest kendte områder, men også klippebyen Petra (én ud af 5 World Heritage sites i Jordan) er et unikt udflugtsmål for turister.

Se mere om Jordan på landets officielle turist-side.Direkte fly til Amman Lufthavn fra København-CPH med Norwegian og Royal Jordanian
Artikel: Direkte fly til Amman Lufthavn fra København-CPH med Norwegian og Royal Jordanian

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar