Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Easyjet udvider i Sverige og i Kroatien

Mens Easyjet beholder sine ruter i København på samme niveau (12 stk. helårsruter), og ikke viser tegn på at ville udvide til Billund Lufthavn, er der per 2016/2017 anderledes gang i Easyjet ekspansionen i andre lande.

Senest er det Stockholm-Arlanda, som per marts 2017 får Easyjet rute til Milano-Malpensa.

Herved har det britiske selskab per 2017 åbnet 3 ruter ud af Arlanda - ARN. Geneve-flyet er allerede på vingerene, og ruten til Lyon starter op i november 2016.

Easyjet Airbus A320neo

Airbus A320neo in Easyjet livery.

Mange nye Easyjet ruter til Kroatien
Den helt store Easyjet ekspansion foregår imidlertid i Kroatien, som per 2016 har 30 Easyjet-ruter i alt, og flere er på vej.

Feriegæster fra hele Europa kan per 2017 lande med Easyjet i hele 3 forskellige lufthavne: Pula Airport i Istrien - PUY, Dubrovnik - DBV og Split Lufthavn - SPU på Adriaterhavskysten beflyves allerede af Easyjet. Hertil kommer planlagt, men endnu ikke bekræftet åbning i 2017 af ruter til hovedstaden Zagreb.

Nærmeste Easyjet afgang til ferielandet Kroatien fra Danmark er per 2016 fra Hamburg Lufthavn til Split og Pula.

Endnu igen Easyjet ruter fra Warszawa eller fra Oslo
Man kan på et rutekort få et indblik i, hvor Easyjet satser på vækst I Nordeuropa.

Fra CPH afgår de 12 ruter alle fra lavpristerminalen CPH-GO. Hamburg Lufthavn - HAM er væsentlig bedre forsynet med 30 ruter.

Overraskende er det per ultimo 2016 at der ingen Easyjet-ruter findes til Oslo eller til Norge i det hele taget.

Samtidig har Easyjet endnu ikke åbnet ruter til Warszawa i Polen, som ellers oplever stor vækst.

I Polen er Easyjet dog til stede i Krakow Lufthavn med hele 12 ruter, så etablering af Warszawa-Chopin eller Warszawa-Modlin forbindelser må være et spørgsmål om tid.

De fleste iagttagere forventer at Easyjet vil satse på Warszawa-Chopin, da den nye Modlin-lufthavn dels ligger i pæn afstand fra Warszawa og dels beflyves af hovedkonkurrenten Ryanair.

Under alle omstændigheder har udviklingen vist at Easyjet må gøre sig mindre afhængig af det britiske marked.

Easyjet i Sydeuropa - fuld kraft på flyvninger til Portugal, Spanien og Italien
I Sydeuropa har Easyjet som udpræget ferie-lavprisselskab et meget omfattende rutenet.

For Portugals vedkommende er Easyjet én af de absolut største operatører i Lissabon, Faro og Porto lufthavne. I alle tre portugisiske lufthavne er Ryanair dog større målt på antal ruter.

Spanien er samlet set det land i Sydeuropa, hvortil Easyjet transporterer flest passagerer, og antallet af lufthavne i Italien med Easyjet-forbindelser er også meget højt.

Easyjet under pres for at være mindre UK-afhængigt
Det britiske lavpris-flyselskab Easyjet har som mange andre selskaber i luftfartsbranchen fået en økonomisk dukkert efter at det er blevet besluttet at Storbritannien vil forlade EU (Brexit).

For Easyjet, der dog stadig tjener penge og har overskud, har Brexit, udsving i valutakurser og general usikkerhed om den nærmeste fremtid betydet et fald i aktiekursen per primo oktober 2016 på mellem 40 og 50% i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Easyjet havde per ultimo 2016 omkring 235 fly på vinderne og yderligere ca. 130 i ordre. Der flyves udelukkende med Airbus A319-100, Airbus A320-200 og Airbus 320neo fly.

RELATEREDE ARTIKLER:


Easyjet udvider i Sverige og i Kroatien
Artikel: Easyjet udvider i Sverige og i Kroatien

Emner:

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar