Eurolot ophører med at flyve - det polske indenrigs-flyselskab lukker per 31. marts 2015

Det statskontrollerede polske flyselskab Eurolot har i årevis haft finansielle problemer. Det har hovedaktionæren den polske stat nu taget konsekvensen af set i lyset af at der ikke ser ud til at være udsigt til at flyselskabet kan blive rentabelt inden for overskuelig fremtid.

Per 31. marts 2015 er det sidste dag Eurolot flyver, hvorefter selskabet vil blive likvideret. Passagerer med billetter efter denne dato vil få deres penge refunderet.

Fakta om Eurolot - datterselskab af LOT
Eurolot blev skabt i 1996 som feeder-airline for det oprindelige polske flyselskab LOT (som stadig eksisterer). Eurolot fik til opgave at flyve primært på polske indenrigsruter (tidligere LOT ruter) og ofte med mindre fly mellem Warszawa og de knap så store destinationer rundt omkring i det store land Polen.

Den polske stat sidder med 62.1% af aktierne og de resterende 37.9% tilhører Towarzystwo Finansowe Silesia.

Beslutningen om at lukke Eurolot kommer efter en mislykket rekonstruktion i 2014, hvor selskabet åbnede flere nye ruter i håbet om at bringe passagertallet op over 500.000 per år og dermed måske skabe en god forretning.

Eurolot har også fløjet charter og været operatør for LOT flyvninger. I de senere år blev rutenettet udvidet med destinationer i nabolande. Eurolot havde hovedkontor i samme bygning som LOT i Warszawa.

Det forventes at LOT overtager de 10 Bombardier Q400 'Dash-8' maskiner ejet af Eurolot, og der fortsættes formodentlig med flyvninger på mange af Eurolot ruterne med de nu af LOT ejede fly, men frekvensen vil formodentlig ændres, og nogen ruter vil blive indstillet.

Lufthavne påvirket af Eurolots's lukning
Eurolot’s likvidation vil påvirke 17 lufthavne i Europa.

I Polen, hvor Eurolot havde flest destinationer drejser det sig om Warszawa-Chopin Lufthavn (WAW), Krakow-Balice Lufthavn (KRK), Bydgoszcz Lufthavn (BZG) og Gdansk Lufthavn (GDN).

Udenfor Polen bliver følgende lufthavne påvirket: Dusseldorf Lufthavn (DUS), Zurich Lufthavn (ZRH), Amsterdam-Schiphol Lufthavn (AMS), Zagreb Lufthavn (ZAG), Stuttgart Lufthavn (STU) og Chisinau Lufthavn i Moldova (KIV). 


Eurolot ophører med at flyve - det polske indenrigs-flyselskab lukker per 31. marts 2015
Artikel: Eurolot ophører med at flyve - det polske indenrigs-flyselskab lukker per 31. marts 2015

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar