Gratis billeje - kør til Danmark fra udlandet i Budget bil

På diverse hjemmesider markedsføres i Danmark "gratis billeje". Vi har tilladt os at grave lidt i de forskellige gratis-billeje-tilbud på nettet.

I USA og i andre engelsktalende lande findes udtrykket: "There is no such thing as a free lunch" - og det er stadig sandt.

"Free Lunch" udsagnet stammer fra USA og refererer til amerikanske barer i 1930'erne og 1940'erne, som markedsførte sig med 'Free Lunch' med det formål at tiltrække tørstige gæster - som vel at mærke skulle betale for drikkevarer.

Gratis billeje - lej et lig i København
I Danmark markedsfører billeje-firmaet Lej Et Lig sig med udtrykket 'Gratis Billeje', men som i USA er der heller ikke nogen 'free lunch' her.

Faktisk er det ikke til at se, hvad der helt præcist er gratis ved at leje bil hos Lej Et Lig - udover at billeje-priserne er lave og bilerne godt brugte. Billigste 'Lej Et Lig' billeje-tilbud per ultimo november 2013 var annonceret på Lej Et Ligs hjemmeside til 150 danske kroner per døgn (op til 30 dages leje). Det er super-billigt, omend ikke gratis. Men måske kunder tænker sig om en ekstra gang inden booking, idet det billigste billeje-tilbud fra 'Lej Et Lig' i København består af en rustvogn af årgang tidlig-firser at dømme efter billedet.

Den godt brugte ligbil fra Lej Et Lig er muligvis en joke - det kan vi ikke vide. Billigste normale personbil (eksempelvis en Ford Fiesta fra sidst i 1990'erne) koster fra 275 kroner for et døgn. Lej Et Lig findes i øvrigt også i Aarhus, Vejle og Odense og har 100 'gratis' kilometer inkluderet per døgn for personbiler og 200 'gratis' kilometre per døgn inkluderet for varebiler. Et døgn hos 'Lej Et Lig' er i øvrigt 23 timer, og der er ekstra gebyrer (forsikringsomkostninger), hvis man vil køre til udlandet.

Hvis man kan nøjes med en basal bil til leje, som på grund af alder ikke nødvendigvis har moderne sikkerhedsudstyr, såsom airbags, ESP og lignende, er der ingen tvivl om at billig-billeje konceptet virker, men gratis er det ikke.

Billigste billeje - den får du ikke i Danmark
Generelt må man sige at billeje i Danmark næppe nogen sinde kan blive gratis. Det er de faste udgifter som grøn afgift, forsikring, dæk, drift (reparationer) og afskrivning af den afgiftsbelagte bil simpelthen for store til.

Til gengæld er der mange andre steder i Europa gode muligheder for at finde særdeles billig billeje - af og til med priser, som kan slå rustvognen fra 'Lej Et Lig' i København.

I efteråret 2013 var det eksempelvis muligt at booke 14 dage i Malaga Lufthavn hos billig-billeje selskabet Firefly (ejet af Hertz) for kun 61 euro. Vi ser også jævnligt priser på biludlejning i Lissabon og i Faro (Sydportugal) i vinterperioden, som man tror er løgn med priser ned under €50 per uge for mindste bil, når konkurrencen mellem billeje-selskaberne er hårdest.

Årsagen til de næsten-gratis billeje-priser på destinationer i Sydeuropa er det overvældende overskud af lejebiler, som specielt turistdestinationerne oplever i vinterperioden (dog ikke til højtiderne jul og nytår).

Kør gratis i udlejningsbil til Danmark med Budget
Budget Billeje (del af Avis-Budget) har introduceret en ordning, som kommer meget tæt på 'gratis billeje'.

Det sker relativt ofte at en Budget kundebil ender på en destination syd for Danmark eller eventuelt i et andet skandinavisk land. I stedet for at hyre en (dyr) autotransporter eller sende en medarbejder afsted for at hente lejebilen hjem, tilbyder Budget at private kan 'samle bilen op' på destinationen - typisk hos en udenlandsk Budget-station i en større by - og køre den 'danske' udlejningsbil tilbage til Danmark inden for en given tidsperiode.

Den oprindelige kunde er typisk en forretningsmand/-kvinde, som har valgt at betale et højt envejsgebyr for at få lov at leje bil i Danmark og aflevere den dansk registrerede Budget udlejningsbil i udlandet (one-way-rental).

Budgets omkostninger til at hente bilen hjem er således allerede dækket, og Budget tilbyder da også ofte et kontant beløb til hjælp til flybillet og eventuelle broafgifter eller betalingsveje for at hente bilen. Af og til giver Budget endda tilskud til brændstof. Samlet set dækker Budget dog næppe altid hele udgiften ved at hente udlejningsbilen hjem til Danmark, så helt gratis bliver denne form for billeje (som i realiteten er en opgave for Budget) heller ikke.

Vil man en billig tur til Paris, Hamborg, Verona eller måske Madrid, er der dog næppe nogen udlejningsbil, som bliver billigere. Samtidig kan man ofte glæde sig til at køre i en pæn og næsten spritny bil, idet dé kunder, som har råd til at betale for 'one way rentals' over landegrænser i Europa, som regel vælger et præsentabelt køretøj.

Se eksempel med en BMW 116d til afhentning i Hamborg fra Budget Facebook billeje-transfer side fra 26. november 2013:

"Vil du fra Tyskland til Danmark for næsten ingen penge? Så hjælp os med at flytte en af vores biler. 1 stk. BMW 116D skal køres fra Hamburg til Midtjylland senest d.30/11. Bilen skal afleveres i Midtjylland samme dag som den bliver afhentet i Hamburg.

Og der er også tilskud til omkostninger fra Budget for dette 'afhentnings-tilbud', som fortsætter:

Vi giver op til 500 kr. for en flybillet og den første tank brændstof.
Skriv til os her på siden, hvis du selv er interesseret, eller kender nogen, som kunne være det. Som altid er det først til mølle."

Mere information om næsten gratis billeje fra udlandet med kørsel til Danmark på Budgets Facebook billeje-transfer side.


Ovenstående oplysninger i relation til emnet 'gratis billeje i Danmark' er indhentet per 26. november 2013. Guide-Billig-Billeje.dk tager forbehold for fejl, ændringer og eventuelle vigtige betingelser, som vi måtte have overset i forbindelse med research.


Gratis billeje - kør til Danmark fra udlandet i Budget bil
Artikel: Gratis billeje - kør til Danmark fra udlandet i Budget bil

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar