Lej bil med vinterdæk i Danmark

Billejeselskabet Hertz har besluttet at montere vinterdæk på samtlige udlejningsbiler i Danmark i perioden 1. november - 31. marts.

I Danmark er det ikke lovpligtigt at køre med vinterdæk, og normalt har man ved billeje i Danmark i vinterperioden specifikt skullet bestille en lejebil med vinterdæk senest 24 timer før afhentning mod betaling af gebyr for vinterdæk-monteringen. Hertz gik faktisk også i 2006 forrest med at tilbyde mulighed for tilvalg af vinterdæk ved billeje.

Billeje til vinter-kørsel ønsket af FDM
Hertz' beslutning, om at udlejningsbiler om vinteren som standard skal udstyres med vinterdæk, kommer som konsekvens af de sidste to års hårde vintre i Danmark. Det har således været ønsket af såvel billeje-kunder samt FDM. Vinterdæk betyder at udlejningsbiler nemmere kan køre i is, sne og glat føre, og flere uheld forebygges. Fremover er Hertz-kunder sikre på at få udleveret en lejebil med vinterdæk - uanset om man bestiller i forvejen eller lejer direkte hos udlejningsselskabet.

Kørsel i udlejningsbil i lande med lovpligtige vinterdæk
I de fleste lande omkring Danmark stilles særlige krav til bilers dæk ved kørsel i vinterperioden - uanset om man kører i en lejet bil eller ej. Det gælder f.eks. både Tyskland, Norge og Sverige, hvor vinterdæk er påkrævet.

Ekstra gebyr for leje af bil med vinterdæk monteret
Hertz vil imidlertid fortsat opkræve et ekstra gebyr for lejebiler med vinterdæk, uanset at det nu ikke længere bliver muligt at fravælge montering af vinterdæk, der ikke er lovpligtige i Danmark.

Det kommer hos Hertz til at koste 40 kr. + moms per dag for vinterdækkene. Da Hertz i 2006 introducerede muligheden for tilvalg af vinterdæk var prisen 200 kr. for den første dag og 50 kr. per efterfølgende dage.

Hos øvrige biludlejningsselskaber er det ikke unormalt at leje af bil med vinterdæk eller snedæk koster op mod 300 kr. per dag - dog ofte med et maximalt gebyr på 1200 - 2000 kr.

Gebyret for Hertz vinterdæk  vil gå til dækning af indkøb og montering af dæk i vinterperioden. Hertz forsvarer gebyret med at der også opkræves gebyr ved leje af bil med vinterdæk i lande som Finland, Sverige, Norge, Schweiz og Østrig - som alle er lande hvor vinterdæk er lovpligtige.Lej bil med vinterdæk i Danmark
Artikel: Lej bil med vinterdæk i Danmark

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar