LOT Polish Airlines fik overskud i august 2014 - ruter til Warszawa Lufthavn i vinterprogrammet indstilles, men Dreamliner flyvninger til USA opretholdes

Til trods for de skrøbelige finansielle omstændigheder og tabsgivende forretninger, der er blevet berettet om de seneste år, har det polske luftfartsselskab LOT Airlines (LOT Polish Airlines) meldt ud at det er lykkedes igen at få overskud på kerneforretningen passagerbefordring i sensommeren 2014.

Støtte fra staten i Polen til LOT
Ved at følge de, af EU, pålagte omstruktureringsplaner nøje, har selskabet undgået at skulle bede staten om støtte for anden gang.

LOT Airlines fik allerede en hjælpepakke på ca. 95 mio. euro stillet til rådighed i december 2012.

Det polske flyselskabs succesfulde turnaround er med til at skabe stor interesse hos fremtidige potentielle investorer. LOT Airlines står med andre ord til at blive én af de mellemstore europæiske luftfartsselskaber i samme liga som SAS.

Polish Airlines LOT Dreamliner flyver fra Warszawa
Et af nøgleelementerne i restruktureringsprocessen for det polske flyselskab LOT har været at modernisere flåden med state-of-the-art flyet Boeing 787 - noget SAS stadig mangler at gøre.

Den omkostningsreducerende Boeing 787 Dreamliner, som skal bruges til langdistanceflyvninger, menes at bidrage en hel del til forbedringen af luftfartsselskabets økonomiske resultater. Den såkaldte ’Dreamliner-effekt’ bidrog med overvejende sandsynlighed til regnskabsoverskuddet, skriver LOT i den rapport selskabet har offentliggjort.

Siden sommeren 2013 er alle langdistanceflyvninger med det polske luftfartsselskab udelukkende fortaget med flytypen Dreamliner. Warszawa-Chopin til Chicago O’Hare er LOTs mest benyttede interkontinentale rute betjent udelukkende af Dreamliner-fly, derefter følger New York-JFK, Toronto og Beijing.

Sammenlign biludlejning i New York JFK Lufthavn online

Dreamliner flyet bruges også af LOT på en række udvalgte ruter til London-Heathrow, én af de mest brugte destinationer for forretningsrejsende fra Warszawa Lufthavn.

Det polske flyselskab LOT var det første Europæiske flyselskab der introducerede Dreamliner i deres flyflåde. Her i 2014 er fem af en ordre på total otte Boeing 787 blevet leveret og taget i brug, trods en række tekniske fejl, der resulterede i flyveforbud i flere omgange, som sikkerhedsforanstaltning.

Warszawa Lufthavn - LOT ruter indstilles fra vinteren 2014/2015
I forsøget på at optimere økonomien har det polske flyselskab besluttet at suspendere de mindre profitable ruter i vinterprogrammet 2014/2015 i den store polske lufthavn: Warszawa-Chopin.

Fra 24/25. oktober 2014 er følgende ruter indstillet:

  • Warszawa Chopin Lufthavn (WAW) - Barcelona El-Prat Lufthavn (BCN)
  • Warszawa Chopin Lufthavn (WAW) - Athen Lufthavn (ATH)
  • Warszawa Chopin Lufthavn (WAW) - Beirut Lufthavn (BEY)
  • Warszawa Chopin Lufthavn (WAW) - Nice Lufthavn (NCE)
  • Warszawa Chopin Lufthavn (WAW) - Zürich Lufthavn

Trods suspenderingen af ovennævnte flyruter har det polske flyselskab LOT forøget antallet af passagerer i Warszawa Chopin Lufthavn med 40 procent.

Man har hos LOT Polish Airlines gjort en dyd ud af at gøre livet nemmere for passagerer med forbindelsesfly fra Warszawa Lufthavn til både polske og europæiske destinationer.

Polens nationale flyselskab LOTs low-cost konkurrenter i Warszawa: Ryanair og Wizzair
LOT Polish Airlines kan imødese skarp konkurrence på det lukrative Warszawa marked. Lavprisselskabet Ryanair lægger ikke skjul på, at det er deres målsætning at overtage det nationale luftfartsselskab i jagten på polske kunder i den nærmeste fremtid. Indtil videre har det irske flyselskab vist sig som en værdig konkurrent i den forretningsdel der hedder indenrigsflyvninger, med konstante udvidelser i Warszawas lavpris-lufthavn Modlin (WMI).

Find billig billeje i Modlin Lufthavn

LOT deler lufttrafikkens gode beliggenhed til og fra Polen i Warszawa Lufthavn med blandt andre lavprisflyselskaberne Norwegian og Germanwings, der trods alt kun har et begrænset rutenet med få destinationer.

Hovedkonkurrenten per 2015 er det ungarske lavprisselskab Wizzair, der har næsten 30 lavpris-ruter fra Warszawa-Chopin på 2015 programmet.

LOT Airlines har til formålet, allerede i 1996, etableret billig-rejse selskabet Eurolot, som betjener indenrigsruter og de nære destinationer for LOT Airlines i Europa til lave priser for at kunne konkurrere med Wizz Air og Ryanair. Eurolot har som LOT Airlines hovedkontor i Warszawa Lufthavn.

Sammenlign priser på Warszawa Chopin Lufthavn billeje med Cartrawler PolenLOT Polish Airlines fik overskud i august 2014 - ruter til Warszawa Lufthavn i vinterprogrammet indstilles, men Dreamliner flyvninger til USA opretholdes
Artikel: LOT Polish Airlines fik overskud i august 2014 - ruter til Warszawa Lufthavn i vinterprogrammet indstilles, men Dreamliner flyvninger til USA opretholdes

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar