Modlin Lufthavn og Ryanair forventer ny passagerrekord i 2015 (Warszawa lavprislufthavn)

Modlin Lufthavn, også kaldet Warszawa-Modlin Lufthavn, er den polske hovedstads sekundære lufthavn, beliggende 40 km. nordvest fra Warszawa centrum. Per ultimo 2014 er det irske lavprisflysselskab Ryanair det eneste aktive selskab i Modlin.

Trods den store afstand til Warszawa og en række tekniske problemer der plagede lufthavnen lige siden indvielsen i 2012, har Modlin Lufthavn kunne notere sig rigtige gode resultater, både hvad angår antallet af passagerer og antallet af flyvninger på udenrigs- og indenrigsruter.

Modlin Lufthavn bus Warszawa

Modlin Lufthavn med lufthavnsbus foran den meget beskedne ankomst/afgangsterminal © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk.

Modlin Lufthavn - høj vækst i 2014
I perioden mellem januar og november 2014 har 1.500.000 passagerer benyttet sig af Modlin Lufthavn.

Det samlede antal passagerer forventes at ende på omkring 1.700.000 med udgangen af 2014 og det er den direkte årsag til, at Modlin Lufthavn er Polens hurtigst voksende lufthavn.

Det er ganske gode tal at kunne fremvise, set i lyset af de mange problemer lufthavnen kæmpede med fra starten: hyppige forsinkelser eller aflysninger af flyafgange, der primært skyldtes manglen på ILS (Instrumental Landing System, der gør det muligt at lande i tåge) og midlertidigt stop for al aktivitet i seks måneder, da landingsbanen skulle udbedres, en periode som blev meget længere end oprindeligt planlagt.

Da Wizzair, som var de første ’lejere’ i Modlin Airport fik nok af de mange tekniske problemer og besluttede at forlade Modlin, genetablerede og forstærkede Ryanair sin position i Modlin Lufthavn efter genåbningen i 2013. Det blev samtidig Ryanairs nye polske base, mens Wizzair forblev i Polens største lufthavn Warszawa-Chopin.

Med en investering på over en halv milliard kroner og introduktionen af nye spændende flyruter, lykkedes det Ryanair at få kunderne tilbage til Modlin Lufthavn. Det estimeres, at 2.5 mio. passagerer kommer igennem Modlin Lufthavn i 2015.

Ryanair flyruter i Modlin
Per ultimo 2014 flyver Ryanair fra Modlin til følgende destinationer: Alicante, Barcelona, Beauvais, Bergamo, Bristol, Chania, Charleroi, Dublin, East Midlands (UK), Eindhoven, Fuerteventura, Gdansk, Glasgow-International, Gran Canaria, Liverpool, London-Stansted, Manchester, Marseille, Moss/Rygge, Palma de Mallorca, Pisa, Rom-Ciampino, Shannon, Stockholm-Skavsta, Tenerife syd, Thessaloniki, Trapani og Wroclaw.

København til Modlin - ny Ryanair rute marts 2015
Ryanair åbner nye ruter mellem Modlin-Athen og Modlin-København marts måned 2015.

Se også: Nye Ryanair ruter fra Københavns Lufthavn.

Biludlejningsselskaber Modlin Lufthavn

Billeje i Polen - Modlin Lufthavn har 6 forskellige udlejningsfirmaer on-site at vælge imellem © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk.

Sammenlign tilbud på billig billeje i Warszawa-Modlin Lufthavn

Bagsiden af medaljen - ulemperne ved Modlin Lufthavn
For nylig blev Modlin Lufthavn tildelt en lidet misundelsesværdig høj placering, da Traveller’s hjemmeside The Guide to Sleeping in Airports kunne afsløre, at bedømt ud fra kundernes oplevelser, var Modlin Lufthavn den niende værste i Europa.

Lange køer ved check-in skrankerne, mangel på siddepladser i terminalen og helt generelt mangel på moderne faciliteter i en forholdsvis ny lufthavn var nogle af de største skønhedspletter, ifølge forbrugerne. Gratis Wi-Fi kom dog på plus siden. Modlin Lufthavn var i skarp konkurrence med langt større europæiske lufthavne, blandt andet Paris-Beauvais, Frankfurt-Hahn og Milano-Bergamo (Orio al Serio) lufthavnene, som indtog de værste placeringer som henholdsvis nummer et, to og tre.Modlin Lufthavn og Ryanair forventer ny passagerrekord i 2015 (Warszawa lavprislufthavn)
Artikel: Modlin Lufthavn og Ryanair forventer ny passagerrekord i 2015 (Warszawa lavprislufthavn)

Emner: , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar