Navneskift i den danske rejsebranche: Star Tour bliver til TUI og Falk Lauritsen Rejser skifter navn til Apollo Rejser

Alt er (stort set) ved det gamle og rejserne forbliver, som de er.

Til gengæld bliver der skiftet ud i navnene i den danske rejsebranche.

Falk Lauritsen siden 1967 (Falke Rejser) forsvinder
I 2015 må navnet Falk Lauritsen Rejser lade livet.

Oprindeligt hed Falk Lauritsen Rejser i øvrigt Falke Rejser og var en del af Ragnar Falk Lauritsen forretningsimperium. Den fremsynede købmand udvidede i 1967 sin forretningsportefølje med den helt nye trend i Danmark: charterrejser til udlandet..

Markedsføringen af Falk Lauritsen Rejser slås i efteråret 2015 sammen med Apollo Rejser, der tilhører den samme tyske REWE koncern efter at Kuoni Travel i 2015 solgte sine danske rejsebureau-aktiviteter.

Se mere om Falk Lauritsen Rejser og Apollo Rejser.

Nyt navn: Star Tour bliver til TUI
Falk Lauritsen Rejser's navneskift var ventet, men det er det helt store navneskift i den danske rejsebranche ikke.

Selveste Star Tour, der sammen med Spies Rejser skiftevis er nummer 1 eller 2 målt på solgte antal rejser, skal have nyt navn.

Det nye Star Tour navn bliver TUI - uden tvivl for at opnå stordriftsfordele på markedsføringen af det særdeles kendte brand i Tyskland og i andre lande.

TUI har ejet Star Tour siden år 2000, da TUI købte den daværende Star Tour ejer Thompson Travel Group.

Oprindeligt blev Star Tour rejser (præcis som Falk Lauritsen rejser) grundlagt i år 1967 i Danmark under navnet Fritidsrejser. I Sverige har Fritidsresor eksisteret siden 1961.

Star Tour rejser skifter ikke navn med det samme. Først kommer turen til de hollandske og belgiske TUI datterselskaber, og senere forventes TUI navnet implementeret i Skandinavien; herunder i Danmark.

TUI er en verdensomspændende rejse-virksomhed med salgsorganisationer i 31 lande.

I en periode fra 1991 til 2007 indgik Falke Rejser (senere Falk Lauritsen Rejser) i Star Tour koncernen (tidligere Team Sterling) før Kuoni Travel i 2007 købte selskabet af svenske Fritidsresor.

Star Tour var i 2013 med en meget lille marginal til Spies Rejser det største rejsebureau i Danmark målt på antal solgte rejser.

Se også: De største rejsebureauer i Danmark.


Navneskift i den danske rejsebranche: Star Tour bliver til TUI og Falk Lauritsen Rejser skifter navn til Apollo Rejser
Artikel: Navneskift i den danske rejsebranche: Star Tour bliver til TUI og Falk Lauritsen Rejser skifter navn til Apollo Rejser

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar