Widerøe flyver Billund-Bergen mandag, onsdag og fredag

Det norske flyselskab Widerøe, som tidligere var en del af SAS, har den 25. juni påbegyndt flyvninger mellem Billund Lufthavn og Bergen - BGO.

Afgang fra Billund sker hver mandag, onsdag og fredag kl. 12.30. Flyet ankommer til Billund fra Bergen om formiddagen de pågældende ugedage. Afgang fra Bergen Lufthavn ved Flesland er kl. 10.30.

Der flyves med Q400 propel-fly af mærket Bombardier. Denne flytype er en videreudvikling af Dash-8 modellen med plads til 78 passagerer.

Widerøe fly

Widerøe Q400 fly indsat på Billund-ruten.

Widerøe overtager ruten Billund-Bergen efter den tidligere operatør Sun-Air. Flyvetiden for de ca. 550 km er 1 time og 20 minutter med et Q400 fly.

Mange nye Widerøe ruter fra Bergen Lufthavn
Widerøe med hovedkvarter i Bodø i Nordnorge ekspanderer kraftigt i Bergen Lufthavn.

Se også: Billig lejebil i Bergen Lufthavn

De nye ruter fra Bergen omfatter udover Billund Lufthavn følgende: Gøteborg Lufthavn i Sverige, Hamborg og München lufthavne i Tyskland og Liverpool John Lennon Lufthavn i England. Alle flyves fra august måned; bortset fra Billund-ruten, som tyvstarter i juni.

Fakta om Bergen
Bergen er Norges næststørste by med omkring 420.000 indbyggere (metro – stor-Bergen). I centrum bor der omkring 280.000.

Samtidig er den én af de rigeste byer i Norge; blandt andet takket være den omfattende olieindustri, som anvender Bergen Lufthavn som trafik-knudepunkt for helikopter-transport til boreplatforme i Nordsøen.

Det er dog stadig Stavanger; Norges tredje største by, som er olie-hovedstad. Om få år spår McKinsey vil Bergen være én af de rigeste byer i verden.

Visit Bergen video

Bergen er utrolig populær some cruise-destination. Hele 300 cruise-linere lægger årligt til i Bergen havn for typisk et kort besøg.

Afstand fra Bergen til Oslo er ca. 460 km i bil. Lufthavnen ved den lille by Flesland ligger 18 km fra Bergen centrum.Widerøe flyver Billund-Bergen mandag, onsdag og fredag
Artikel: Widerøe flyver Billund-Bergen mandag, onsdag og fredag

Emner: ,