Ryanair København ruter - ny Ryanair base i Københavns Lufthavn?

London-Gatwick, Amsterdam-Schiphol, Paris-Orly, Oslo-Gardermoen og Københavns Lufthavn i Kastrup er nogen af de bedste bud på nye Ryanair baser i 2015.

Se også: Opdateret artikel med oversigt over nye Ryanair ruter fra København.

Det irske lavprisselskab har annonceret at ville åbne mindst 3 nye baser i løbet af 2015. Ryanair vil dermed øge antallet af baser fra 69 til minimum 72.

Ryanair har på forhånd meldt ud at der ikke bliver tale om nye baser i lufthavnene London-Heathrow, Paris CDG eller i Frankfurt Lufthavn. Årsagen er uden tvivl at omkostningerne i Europas største lufthavne normalt er for høje.

Til gengæld er Ryanair ikke så nagelfast på at udelukke Amsterdam-Schiphol, som ligeledes tilhører 'de fire store' i Europa - alle med over 50 millioner årlige passagerer.

Flere business ruter - måske også Ryanair til København
Efter i mange år at have satset på mindre og ofte ukendte lufthavne i op til 60-80 km køreafstand fra storbyer, har Ryanair justeret sin strategi for at tiltrække flere forretningskunder.

Det anses med andre ord ikke længere for umuligt hos Ryanair at tiltrække sparsommelige forretningsfolk på flyruter til og fra større byer i Europe; vel at mærke dog kun på forholdsvis korte ruter inden for Europa.

Forretningsfolk vil helst lande tæt på storbyen, som de skal besøge, og derfor er Ryanair i gang med at få etableret flere flyruter til de større byers lufthavne i Europa.

Nye Ryanair ruter fra København?
Københavns Lufthavn anses som én af de mest sandsynlige kandidater til nye centre for Ryanair flyruter. Det er der flere grunde til.

For det første er Ryanair dårligt repræsenteret i den sydlige del af Skandinavien. Malmø-Sturup, Aarhus-Tirstrup og Esbjerg Lufthavn er alle ubetydelige Ryanair destinationer med stærkt begrænset rutenet eller afviklet af Ryanair (Esbjerg).

Så er der Oslo-Rygge/Moss og Billund Lufthavn, som ligesom Stockholm-Skavsta har betydelig Ryanair trafik og status af 'base'. Ingen af disse ligger tæt på København-Malmø området med over 4 millioner potentielle kunder.

Desuden er der Lübeck Lufthavn, som er under afvikling på grund af økonomiske og ejermæssige problemer. Ryanair måtte i 2014 udskifte Lübeck med Hamborg Lufthavn - på trods af de uden tvivl dyrere start og landingsafgifter i Hamborg-Fuhlsbüttel. Hamburg Lufthavn er også kandidat til at blive ny Ryanair base.

I forhold til base og nye ruter fra Københavns Lufthavn er Ryanair garanteret modspil fra de stærke danske fagforenininger i lufthavnen, som formodentligt hidtil har afholdt Ryanair fra at experimentere med København.

Den 29. oktober 2014 holder Ryanair pressemøde på Hilton Copenhagen ved lufthavnen - måske med nyheder om nye København Ryanair-ruter.

Relateret artikel:

Ryanair 2015 billetsalg allerede fra september 2014.Ryanair København ruter - ny Ryanair base i Københavns Lufthavn?
Artikel: Ryanair København ruter - ny Ryanair base i Københavns Lufthavn?

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar