Billeje Guide

Guide til billig billeje

Vores ambition er at hjælpe dig med at finde de bedste priser på online biludlejning.
Når du reserverer en lejebil online, vil du ofte opnå langt billigere priser end hvis du bookede billeje direkte ved udlejningsselskaberne.

Søg emner og artikler

Ryanair nye regler for bagage - priority boarding med 55x40x20 kabinekuffert

Lavprisselskabet Ryanair skruer per 1. november 2017 ned for adgangen til at medbringe kabine-bagage.

Fra denne dato vil kun passagerer, som har betalt for såkaldt priority boarding, have lov til at medbringe en kabinekuffert på op til 55 x 40 x 20 cm.

Ryanair bagageregler

Ryanair fly – altid Boeing 737-800 - © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Priority boarding – Ryanair regler
Men har længe kunnet betale for at få lov at komme forrest i køen ved gaten til Ryanair-afgange.

Boarding begynder som regel 30 minutter før afgang. Heraf følger at man maksimalt kan spare 10-15 minutter ved at booke Ryanair priority boarding – så hidtil har denne ‘service’ været ét af de utallige snyde-gebyr-påfund fra Ryanairs side med det formål at vride flere penge ud af kunderne.

Priority boarding er med det nye tiltag, som træder i kraft per 1. november 2017, imidlertid nu, ved Ryanair-rejser, forbundet med dén store fordel at man kan tage sin kabinekuffert med på flyet.

Rejsende uden priority boarding kan ikke medbringe 55x40x20 størrelse kuffert i kabinen. Den opbevares og udleveres fremover som normal baggage på bagagebåndet på destinationen.

Samtidig bibeholdes reglen om at man på alle Ryanair fly må medtage en taske i kabinen på op til 35x20x20 cm – det gælder alle passagerer uanset billet-type. Har man købt priority boarding, må man således medtage to kufferter/tasker i kabinen.

Priority boarding kan tilkøbes online for 5 euro indtil 1 time før afgang, hvilket faktisk er billigt i forhold til normal Ryanair standard.

Hvorfor ændre regler for baggage i kabinen?
Ryanair anvender næsten udelukkende Boeing 737-800 fly, og der er som tommelfingerregel kun plads til 90 af de ‘store’ kabinekufferter i baggage-rummene over sæderne i kabinen.

Denne begrænsning har medført problemer på de efterhånden godt fyldte Ryanair fly. Tidligere fløj Ryanair med lavere sæde-belægning, og med den højere udnyttelsen af kapaciteten er baggage-pladsen i kabinen blevet et problem.

Ydermere har innovative passagerer fundet ud af at småbørn også kan trille en kabinekuffert ud til flyet og det har, inden ovenstående nye Ryanair-regler blev introduceret, medført ekstra pres på baggage-kapaciteten – så meget at det af og til har forsinket Ryanair afgange.

Pris for priority boarding hos Ryanair
Ifølge Ryanairs hjemmeside koster priority boarding 5 euro, svarende til 40 kroner.

I sagens natur vil man med en hel familie hurtigt komme op på priority bording ekstra udgifter på 160-200 kroner. Vil man gerne hurtigt gennem bagageudlevering og kan nøjes med en lille kuffert (til hver person), er det stadig den bedste mulighed for billig bagage med Ryanair.

Alle passagerer uden priority boarding risikerer at deres kabine-kuffert opbevares ‘in the hold’ dvs. indsamles ved boarding-gaten og udleveres som normal indchecket baggage med deraf følgende tidsforbrug – dog uden betaling for baggage hvis målene overholder regler for kabinebagage.

Ny tilladt vægt på indchecket kuffert
Bemærk også at Ryanair ved samme lejlighed (bookinger fra og med 1. november 2017) har hævet maksimalvægten på indchecket kuffert fra 15 kilo til 20 kilo. Hertil kommer at det bliver lidt billigere at checke baggage ind hos Ryanair (skal gøres hjemmefra – ellers er det fortsat meget dyrt).

Selskabet har problemer med baggage-kapacitet i kabinen (overhead lockers) og forventer faktisk færre kabine-kufferter med de nye tiltag.

Undtagelser – Ryanair regler
Hvis man rejser med små børn vil der stadig være mulighed for at medbringe en skiftetaske på op til fem kg. ombord på Ryanair fly.

Desuden vil rejsende med brug for medicin også kunne medbringe det ombord på Ryanair fly, hvis de har kontaktet selskabet på forhånd.


Ryanair nye regler for bagage - priority boarding med 55x40x20 kabinekuffert
Artikel: Ryanair nye regler for bagage - priority boarding med 55x40x20 kabinekuffert

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar