Billeje Spanien - husk nedsatte spanske fartgrænser

Sammenlign priser på spansk biludlejning

Spanske fartgrænser på motorvejen er i foråret 2011 blevet justeret til 110 km/t mod tidligere 120 km/t. Det er værd at huske ved billeje i Spanien.

Årsagen er at Spanien gennemlever en økonomisk krise og har brug for at begrænse (spare på) importen af olie og benzin.

Man mener fra de spanske myndigheders side at kunne påvise at en sænkning af hastigheden vil sænke brændstofforbruget generelt. For de fleste udlejningsbiler er det da også tilfældet.

Den reelle hastighed på Spanien motorveje
Den nye hastighedsgrænse i Spanien håndhæves relativt strengt på de spanske motorveje.

Hvor man førhen lå og kørte 130-140 km/t med hastighedsgrænser på 120, ligger de fleste bilister i Spanien i foråret 2011 med en maximal hastighed af 115-130 km/t. Den 10 kilometer i timen sænkning har dermed haft den ønskede virkning.

Meget få spanske bilister tør køre over 140 km/t, da risikoen for at blive taget for en alvorlig hastighedsoverskridelse (se link nedenfor) i Spanien er stor på de spanske motorveje.

Bemærk at ved billeje i Spanien er det let at overse hastighedsgrænser - specielt hvis man er alene på de som regel brede og af og til uden for sæsonen ganske øde spanske motorveje.

Gældende fartgrænser i Spanien (per forår-sommer 2011)
Hastighedgrænsen på 110 kilometer i timen på motorveje i Spanien blev indført den 7. marts 2011 og varer ved indtil myndighederne ændrer den igen.

Der er velunderbyggede formodninger om at fartgrænsen på 110 på motorveje i Spanien ændres igen fra 1. juli 2011 (tilbage til 120 km/t), men man bør ikke regne med dette.

Under alle omstændigheder har man i Spanien opsat mange 110 km/t skilte, hvilket ikke tyder på blot en midlertidig sænkning af den tilladte hastighed på Spaniens motorveje.

De i år 2011 (forår-sommer) gældende fartgrænser i Spanien er følgende:

  • Motorveje (Autopista og Autovia) : 110 km/t (midlertidigt sænket fra 120 km/t)
  • Hovedveje med to spor i hver retning: 100 km/t
  • Hovedveje med et spor i hver retning: 90 km/t
  • Bymæssig bebyggelse i Spanien fartgrænse: 50 km/t

Bemærk at kører man med en campingvogn i Spanien på motorvej er fartgrænsen 90 km/t for campingvogne under 750 kilo og 80 km/t for påhængsvogne (herunder campingvogne) med en vægt over 750 kilo.

Bemærk også at der kan forekomme lokale hastighedsgrænser ned til 20 eller 30 km/t i byer i Spanien.

Se også: Billeje og fartbøder i Spanien (spansk link). 

Bjergkørsel på motorveje
Det er ikke tilladt i Spanien at køre mindre end 60 km/t på motorveje med mindre andre fartgrænser specifikt er angivet.

Specielt på bjergvejene i grænselandet mellem Frankrig og Spanien er lastbilerne (og der er mange) kendt for at køre alt for stærkt ned af bakke - så stærkt at det kan være farligt at være en langsom bilist.

Søg billig billeje i Spanien


Billeje Spanien - husk nedsatte spanske fartgrænser
Artikel: Billeje Spanien - husk nedsatte spanske fartgrænser

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar