Kilometer per dag ved billeje - sådan beregner man antal frie ’gratis’ kilometre på udlejningsbiler
I mange lande er det normale at der er ubegrænsede frie kilometre ved billeje. Det er med andre ord som regel gratis at køre så langt, som man vil inden for lejeperioden.
Specielt på ferieøer som Mallorca, Tenerife, Gran Canaria, Kreta, Rhodos, Santorini, Madeira og andre populære feriesteder for danskere, er det særdeles sjældent at der forekommer kilometerbetaling.
I store lande som Tyskland, Frankrig, Polen, Italien, Spanien, Sverige, England, USA med flere er det usædvanligt at skulle betale for kilometre, men kilometerbetaling forekommer dog en sjælden gang - især ved leje af dyrere luksusbiler.
Populær feriebil - og det er ofte billigt at leje en VW Touran med 5+2 sæder
I mindre lande som Holland, Belgien, Luxembourg, Kroatien, Portugal, Schweiz, Tjekkiet og Ungarn er det endnu mere usædvanligt med kilometerbetaling, men det kan dog stadig forekomme.
Man finder oplysninger om kilometerbetaling under ’lejebetingelser’ på det givne billeje-tilbud ved søgning på www.guide-billig-billeje.dk.
Hvad er frie kilometer?
Norge og især Danmark er derimod karakteriseret ved at der ofte i Norge og i Danmark så at sige altid er kilometerbetaling ud over et antal frie kilometer.
Undtagelsen ved billeje i Danmark er de såkaldte udlandsdansker-lejebiler, som ofte har fuldstændig fri kilometer inkluderet i lejeprisen, men selv på disse biler for udlændinge og andre personer, som er frameldt folkeregisteret i Danmark eller bor på Færøerne eller Grønland, kan der i visse tilfælde forekomme kilometerbetaling for kilometre over et vist antal (kan typisk være 90 km, 100 km eller 150 km per dag). Check derfor under ’lejebetingelser’ inden booking - og find et andet tilbud, hvis du har brug for 100% frie kilometre (ubegrænsede frie kilometre).
Når der i billeje-betingelser eksempelvis står ’100 km inkluderet per dag’, som der ofte gør ved leje af bil i Danmark, melder spørgsmålet sig om, hvordan Avis, Hertz, Europcar, Budget, One2Move, Sixt, Lej Et Lig, PS Biludlejning eller et andet af de større danske billeje-selskaber beregner frie kilometre ved lejens slutning.
Det er faktisk meget simpelt, idet man ikke skal hæfte sig ved ’per dag’, men i stedet se på hele lejeperioden.
Eksempel: Beregning af kilometerbetaling ved 100 frie km per dag
Lejer man bil i 10 dage med 100 frie kilometre per dag, har man i alt 1000 km til rådighed uden kilometerbetaling.
Vigtigt: Det er underordnet, hvorledes de 100 ’gratis’ kilometre fordeler sig over lejeperioden. Man kan således fint køre 500 km den første dag og 500 km den sidste dag uden at skulle betale for kilometre, så længe totalen ikke overstiger de 1000 km.
Kilometerbetaling opgøres af biludlejningsselskabet ved billejens afslutning.
Afleverer man nøglen til udlejningsbilen i nøgleboks, vil udlejningsselskabet såfremt der er kilometerbetaling (kilometre udover de frie kilometre) opkræve betalingen via kundens sikkerhedsdepositum for bilen, som ved udlevering af nøgle blev blokeret på kundens kreditkort.
Sammenlign priser på biludlejning i Danmark
Relaterede artikler:
Emner: kilometerbetaling, udenlandsdansker, pris-per-kilometer, km