Portugal biludlejningsfirmaer udenfor lufthavnsområder pålagt nye gebyrer - ekstra betaling på billeje i Lissabon, Faro og Porto lufthavne fra forår 2015

Find priser på Lissabon Lufthavn billeje med Cartrawler

Nye regler trådte i kraft 1. april 2015 i Portugals lufthavne i Lissabon, Porto og Faro, og det betyder formentligt højere lejepriser på billeje fra biludlejningsselskaber, som ligger udenfor lufthavnsområdet (off-site billeje i Portugal).

Lissabon Lufthavn

Lissabon Lufthavn © foto: guide-billig-billeje.dk.

Lufthavnsgebyr Portugal - billig billeje bliver en smule dyrere
Udbydere af billeje med kontorer udenfor lufthavnsområdet anses som lavprisselskaber, da de oftest har de mest konkurrencedygtige priser. De bliver, af de portugisiske lufthavnsmyndigheder, kun opkrævet for den almindelige parkeringsafgift for deres vognpark, i modsætning til konkurrenterne, med udlejningsskranker i selve lufthavnen.

Men fra den 1. april 2015 har den portugisiske lufthavnsoperatør, ANA Aeroportos de Portugal, besluttet, at biludlejningsfirmaerne udenfor lufthavnsområdet skal betale et gebyr på mellem 10 og 17 euro for hver biludlejning. Den ekstra omkostning bliver højst sandsynligt lagt oven i kundens endelige lejepris, i første omgang gældende i Faro Lufthavn, Lissabon Lufthavn og Porto Lufthavn.

On-site kontra off-site billeje
ANA retfærdiggjorde deres beslutning med, at det er nødvendigt at udligne konkurrencen mellem biludlejningsfirmaerne beliggende henholdsvis indenfor (on-site) og udenfor lufthavnsområdet. Samtidig skal det legalisere udlejningsvirksomheder off-site lufthavnen, som ikke havde licens til at drive virksomhed af denne type.

I mange år har biludlejningsfirmaer, som har kontor i lufthavnens ankomstterminal været pålagt meget høje afgifter/leje af faciliteter, og det inkluderede ikke bare kontor og parkeringsfaciliteter, men også en fast afgift per biludlejning eller en fast procentdel af omsætningen.

Den gode og dyre beliggenhed i ankomsthallen i lufthavne er sædvanligvis kun forbeholdt de store selskaber i biludlejningsindustrien, som ikke har problemer med at opretholde en høj service standard, krav til størrelsen på vognparken og ikke mindst en sund omsætning.

Billig billeje er ikke nødvendigvis ensbetydende med dårlig service
Flere af off-site biludlejningsselskaberne, som driver virksomhed i forbindelse med Portugals lufthavne, er lige så velkonsoliderede, som de etablerede rent-a-car brands.

Mange kunder bruger off-site biludlejningsfirmaerne igen og igen. De har ofte konkurrencedygtige priser på lejebiler i Portugal, som enten leveres til kunden direkte i lufthavnen efter ankomst eller som skal afhentes med shuttlebus ikke langt fra ankomstterminalen (lavpris billeje-udbyderes kontorer ligger primært udenfor lufthavnsområdet).

For mange rejsende er det konkurrencedygtige priser hos off-site udbyderne i de portugisiske lufthavne, som kan retfærdiggøre den korte køretur for at afhente lejebilen.

Men i mere end et par enkelte sager har kunder hos lavprisudbyderne klaget over en utilfredsstillende kvalitet af lejet køretøj (for eksempel lettere beskadigede biler), uigennemsigtige lejekontrakter og mangelfuld kundeservice.

Off-site biludlejningsselskaberne bliver mere synlige - årsagen til lufthavnsgebyr på biludlejning
Ifølge ANA vil de nye regulativer forbedre servicekvaliteten som skal gives af alle autoriserede biludlejningsfirmaer i portugisiske lufthavne, og ifølge Luis Vaz, bestyrelsesmedlem i ANA, ’er der plads til alle’.

Statistikken viser, at i 2014 var mængden af biludlejninger i Portugals lufthavne forøget med 7,6 %, sammenlignet med året før. De autoriserede biludlejningsforhandlere kunne glæde sig over et samlet resultat på 508.000 udlejninger i alle lufthavne på Portugals fastland og en omsætning på 171 millioner euro.

Som modydelse for de nye, pålagte omkostninger til off-site biludlejningsselskaberne - mellem 10 og 17 euro for hver udlejet bil og mellem 20 og 24 euro for hver kørsel med shuttlebus - bliver de tildelt et parkeringsområde og forbedret synlighed via skiltning i ankomstområdet.

Det er vigtigt at tilføje, at for at stoppe off-site firmaerne fra at ’stjæle’ kunder, som kommer ind for at leje bil (kunder uden forhåndsbooking), vil det kun være tilladt for eksterne biludlejere, at tilbyde billeje til kunder, som har reserveret (bil i Portugal-lufthavnene Lissabon, Faro og Porto) på forhånd.

De nye regler gælder de tre største lufthavne på Portugals fastland i Lissabon, Porto og Faro. Det forventes, at de nye lufthavnsgebyrer på billeje vil brede sig til portugisiske lufthavne på Azorerne (Ponta Delgada) og Madeira (Funchal) på et senere tidspunkt.

Lufthavnsgebyr på billeje i Lissabon, Porto og Faro lufthavne
Fra 1. april 2015 bliver der typisk lagt gebyr på alle bookinger fra off-site biludlejningsfirmaer i Lissabon, Porto og Faro lufthavne på 15 euro på kundens regning. Lufthavnsafgiften skal betales lokalt og fremgår ikke - og er ikke inkluderet - i den endelige lejepris ved booking. Man finder lufthavns-gebyret i den givne bils lejebetingelser.

Ved gennemgang af tilbud på Cartrawler billeje i Portugal, er information om den nye lufthavnsafgift på off-site billeje beskrevet i det relevante afsnit under ’Lejebetingelser’. Efter booking nævnes lufthavnsgebyret igen i den voucher, som sendes til kunden per e-mail.

Bookes bil fra et on-site firma såsom Hertz, Avis, Guerin eller Europcar, der alle befinder sig i lufthavnsbygningernes terminal, er der ikke lagt et gebyr på, medmindre det specifikt er angivet i lejebetingelserne. Hertil kommer Sixt i Lissabon Lufthavn.

Bemærk at der løbende kan ske ændringer i, hvilke Portugal-billeje selskaber, som opkræver gebyr og hvilke, som ikke gør. Derfor er det altid en god ide at se udlejningsbilers lejebetingelser / terms & conditions igennem inden booking.


Portugal biludlejningsfirmaer udenfor lufthavnsområder pålagt nye gebyrer - ekstra betaling på billeje i Lissabon, Faro og Porto lufthavne fra forår 2015
Artikel: Portugal biludlejningsfirmaer udenfor lufthavnsområder pålagt nye gebyrer - ekstra betaling på billeje i Lissabon, Faro og Porto lufthavne fra forår 2015

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar