Husk at tjekke udlejningsbilen ved afhentning

Når udlejningsbilen er bestilt og står klar i lufthavnen ved ankomst, kan det for mange ikke gå for hurtigt med at komme af sted til feriehuset eller hotellet.

Inden man sætter sig bag rattet i den lejede bil, er det dog en god idé at gå en tur omkring bilen for at tjekke den for småskrammer, stenslag, manglende hjulkapsler og lignende.

De mange forskellige udlejningsselskaber har forskellige procedurer, og ofte tages en lille ridse ikke så højtideligt. Det kan man dog ikke være sikker på er tilfældet, og kører man af sted i lejebilen med en lille ubetydelig skade, som ikke er noteret i bilens papirer i forvejen, risikerer man at hænge på udgiften til udbedring af skaden.

Afhentning og aflevering af udlejningsbil
Alle billejeselskaber forlanger kreditkort ved udstedelse af billeje-kontrakt. Det er derfor let for selskaberne at lade kunden betale for skader, som opdages når bilen afleveres - eventuelt efter at kunden er videre med sit fly. Man bør således altid få udlejningsselskabet til at anerkende at bilen er i samme stand som ved afhentningen, når man afleverer udlejningsbilen igen.

Specielt selskaberne ved de store lufthavne i England og de store biludlejningsselskaber i lufthavnene i Europas hovedstader har efterhånden sat indleveringen af lejebiler i system, og går udlejningsbilerne relativt grundigt igennem ved aflevering.

I alle udlejningsbiler findes en lille tegning af bilen, hvor ridser og skrammer er markeret. Det tager højst 5 minutter at tjekke og kan spare op til flere hundrede euro i selvrisiko.

Ofte er service-personalet i udlejningsbranchen presset tidsmæssigt så ridser ikke opdages før ved aflevering fra den næste kunde. Med strenge ordrer om ikke at acceptere småskader (som nogen selskaber har) er det derfor tilrådeligt selv at foretage en kontrol af udlejningsbilens tilstand inden man forlader udlejningsselskabets parkeringsplads.

Bemærk også at visse små glasskader (stjerner i forruden) kun kan ses indefra.

Sammenlign online priser på udlejningsbiler


Husk at tjekke udlejningsbilen ved afhentning
Artikel: Husk at tjekke udlejningsbilen ved afhentning

Emner: , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar