USA lejebil med kørsel til Canada (cross border travel USA - Canada)

Grænsen mellem USA og Canada er i alt 8.891 km lang, hvis man medregner de 2.475 km, som udgør grænsen mellem Canada og staten Alaska.

Verdens længste grænse mellem to lande kaldes også for International Boundary og følger i store træk den 45. nordlige breddegrad (45 parallel north).

Se oversigtskort over USA-Canada grænsen.

Se kort over hovedveje i det østlige USA-Canada grænseområde.

Kryds grænsen i udlejningsbil - besøg Canada
I sagens natur er den lange grænse mellem USA og Canada svær at kontrollere, og der er heldigvis stor tillid mellem de to nordamerikanske lande. Alle større grænseovergange er bevogtede (de fleste 24 timer i døgnet). Det er en god ide at afsætte god tid til at krydse grænsen i lejebil mellem USA og Canada, da kø ved grænseovergangene (border crossing) er hyppigt forekommende.

USA’s Canada-grænse er dog langt nemmere at krydse i udlejningsbil end USA’s grænse til Mexico.

Det er faktisk bortset fra kø ved USA-Canada grænsen generelt problemfrit at køre fra USA ind i Canada - også i lejet bil. To ting bør man dog være opmærksom på ved USA-Canada cross border kørsel i udlejningsbil.

  • Såfremt man påtænker at besøge Canada i lejebil ved at krydse grænsen fra USA, skal man oplyse billeje-selskabet om dette ved udlevering af bil. Det koster i langt de fleste tilfælde ikke ekstra at få lov at køre over grænsen (cross border) til Canada, men som regel står det i lejekontrakten at kunden har oplysningspligt.
     
  • Desuden skal man være opmærksom på at mange billeje-selskaber i USA ikke tillader kørsel uden for det normale net af asfalterede veje i Canada.

Man skal naturligvis medbringe bilens registrerings- og forsikringspapirer (forefindes altid i USA udlejningsbiler). Personer, som krydser grænsen i bil, skal have gyldig rejsehjemmel både til rejsen ind i Canada og tilbage ind i USA.

Billig flybillet til USA - og billig billeje i forhold til Canada
Én af grundene til at billeje i USA er populært med cross border kørsel til Canada er at flybilletter til USA fra Europa som regel er billigere end til Canada.

Ydermere er billeje i USA ofte billigere end billeje i Canada.

Eksempel på populær grænseovergang - kørsel over Interstate 5 grænsen til Canada fra USA
De to byer Seattle og Vancouver på vestkysten ligger på hver sin side af USA-Canada grænsen i en afstand af kun 225 km fra hinanden.

Interstate 5 (Interstate Highway 5) fører hele vejen fra det sydlige Californien (San Diego) via Los Angeles og Portland, Oregon til Seattle og Vancouver. Trafikken på denne strækning ved grænsen til Canada er ofte tæt og ventetid forekommer.

Man kan finde mere information om kødannelse ved Interstate 5 grænsen mellem Seattle og Vancouver på Washington State Department of Transportation.

Se også: Kørsel i Canada.

Store biludlejningsselskaber tillader kørsel til Canada fra USA
Alle de større amerikanske billeje-selskaber såsom Dollar, Enterprise, Avis, National, Hertz, Thrifty, Budget med flere tillader generelt kørsel til Canada. Man kan dog finde billeje-tilbud også fra disse selskaber, hvor krydsning af internationale grænser ikke er inkluderet.

Check under ’prisdetaljer’ hvorvidt cross border travel er inkluderet på det givne billeje-tilbud ved en søgning på Cartrawler.

Der kan findes mindre lokale selskaber, som ikke tillader cross border kørsel, men på Cartrawler søgemaskinen vil man, med mindre andet specifikt er angivet under ’prisdetaljer’, kunne medtage lejebil til Canada fra USA.

Cartrawler USA - sammenlign priser på biludlejning i USA

Cartrawler Canada - sammenlign priser på billeje i Canada


Ovenstående guide til kørsel over grænsen fra USA til Canada i lejebil er udarbejdet af Guide Billig Billeje i juni 2013. Vi tager forbehold for fejl og ændringer i reglerne for krydsning af USA-Canada grænsen. Der forekommer relativt hyppigt ændringer i regler og bestemmelser om grænsekontrol i USA, og nogen billeje-selskaber kan potentielt ske ikke at ville tillade cross border kørsel til Canada.

Vi anbefaler at man checker med udlejningsselskabet i god tid før afrejse. Et telefonnummer til udlejningsfirmaet udleveres ved booking.

Bemærk også at langt de fleste biludlejningsselskaber i USA har en aldersgrænse for førers alder på 21,22,23,24 eller 25 år. Nogen biler kan kun lejes af fører over 25 år.


USA lejebil med kørsel til Canada (cross border travel USA - Canada)
Artikel: USA lejebil med kørsel til Canada (cross border travel USA - Canada)

Emner: , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar