USA billeje - værd at vide om billeje-priser i Los Angeles

Mange steder i USA vil man se priser på billeje, som på trods af at være ret billige ikke fremstår fuldt overskuelige.

Den specielle amerikanske måde at beskrive en leje-aftale/pristilbud på billeje på ligner ikke altid billeje-tilbud Europa.

Man kan eksempelvis komme ud for at amerikanske billeje-selskaber kalder et tilbud på billeje for:

 • No Excess
 • Gold
 • Platinum

I Los Angeles Airport (LAX) beskrives billeje tilbud som oftest på følgende måde:

No Excess billeje - ingen selvrisiko ved billeje i USA
No Excess er simpelt, da den direkte oversættelse er ‘uden selvrisiko’. Det skal som regel i USA forstås sådan at forsikringen på udlejningsbilen er uden selvrisiko på skader (trafikulykker) og tyveri.

Man har dog næsten altid en klausul i de amerikanske biludlejningsbetingelser, som tilsiger at kunden stadig har ansvar for dæk og ruder (og i visse tilfælde forlygteglas og/eller undervogn).

Sagt med andre ord kan man fint leje en bil med ‘No Excess’ i USA (det er det normale) - dvs. fuld forsikring - ingen selvrisiko, men stadig skulle dække udgifter opstået i forbindelse med punkteringer og hærværk samt stenslag og indbrud.

Kategorien Inklusiv - med GPS svarer til en No Excess bil med navigationsudstyr som standard, dvs. uden ekstra charge for GPS.

Gold billeje - en tank benzin inkluderet i billejen
Den normale (og billigste) måde i USA at leje bil på er at kunden får udleveret sin udlejningsbil med fuld tank og afleverer igen med fuld tank (som under No Excess).

‘Time is Money’ og specielt i USA, hvor service-kulturen er veludviklet. Lejer man en bil på Gold-betingelser i Los Angeles Airport, skal man ikke tænke på at fylde tanken op selv inden man afleverer bilen tilbage. En ny tankfuld benzin samt optankning er nemlig inkluderet i prisen på Gold billeje.

Platinum billeje - en tank benzin og navigation inkluderet i billejen
Navigationsudstyr er som regel kun standard i de dyreste amerikanske udlejningsbiler. For turister i USA kan en GPS i den amerikanske udlejningsbil være en kæmpe fordel.

Vil man gerne leje en bil med navigation OG samtidig have fordelen som Gold-kunde (se ovenfor), skal man vælge Platinum billeje, der som regel er det dyreste tilbud hos de amerikanske billeje-selskaber i LA.

Som regel er der også én (eller flere) ekstra fører/førere inkluderet i prisen på Platinum billeje i LA lufthavn. Det kan der dog også være under Gold billeje-betingelser.

Generelt om selvrisiko på forsikring ved biludlejning i LA
Alle biler har naturligvis lovpligtig ansvarsforsikring.

På så at sige alle udlejningsbiler i LA er der fuld forsikring dvs. selvrisiko på 0 (nul) - også kaldet No Excess ved ulykke/skade og tyveri af bil.

Vær dog opmærksom på at følgende skader som regel stadig er kundens ansvar og ikke dækkes af forsikringen på lejebiler i LA:

 • Indbruds-skader
 • Hærværk
 • Tyveri fra bil (men tyveri af bilen er dækket)
 • Stenslag og lakskader
 • Glasskader
 • Stenslag på lygteglas (går som regel under glasskader)
 • Dækskader
 • Undervognsskader
 • Tab af nøgle

Der kan være afvigende betingelser hos nogen selskaber. Se derfor altid i ‘prisdetaljer’ i lejebetingelserne inden bilen bookes.

Søg billeje i Los Angeles lufthavn


USA billeje - værd at vide om billeje-priser i Los Angeles
Artikel: USA billeje - værd at vide om billeje-priser i Los Angeles

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar