Billeje Malaga Lufthavn - sammenligning af lejebetingelser i Golf-klassen (lejebil hos Firefly og Centauro)

I Malaga Lufthavn findes et meget stort antal biludlejningsfirmaer.

Se også: Sammenlign aktuelle priser på billeje i Malaga Lufthavn

Nye biler til leje i Malaga Lufthavn
De store biludlejningsselskaber i Malaga Lufthavn har næsten udelukkende nye biler i flåden.

Ved Spanien billeje vil man ofte få en VW Golf, Ford Focus eller en spansk-produceret Seat Leon udleveret ved booking i den lille mellemklasse (familiebil/kompakt-klasse med 5 døre og air con - CDMR).

Seat Leon som udlejningsbil

 Seat Leon 5-dørs - Malaga lejebil produceret i Spanien. 

Priser på Malaga billeje fra Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol - AGP
Med det enorme udvalg af billeje i lufthavnen i Malaga er det forunderligt at de mange konkurrerende udlejningsselskaber har fundet ud af at tilpasse betingelserne for brændstof (fuel policy) til at være næsten enslydende hos alle selskaber.

Det er med andre ord stort set umuligt og som regel fuldstændig umuligt at finde et selskab, som refunderer penge for ubrugt benzin eller diesel i Malaga Lufthavn ved leje af bil i over 4-5 dage.

Og siden alle selskaberne også påtvinger kunderne at købe en tankfuld benzin/diesel, så er biludlejerne her sikret en merindtægt, der dagligt løber op i betragtelige beløb.

Til gengæld er biludlejning i Malaga Lufthavn ofte særdeles billigt, når man ser på listepriserne for selve lejen.

Vi har i midt-marts 2014 set på, hvad en Malaga lejebil kan koste ved booking i marts måned til sommerferien 2014.

Prissammenligning Malaga Lufthavn billeje – billigste mellemklassebil (Golf-klasse)
Til sammenligningen har vi valgt en VW Golf klasse lejebil i Malaga Lufthavn.

Lejeperioden for prissammenligning (pris-check) på billeje i Malaga er denne gang 12-19 juli 2014 – lejeperiode lørdag til lørdag.

Billigste lejebil i Golf klassen findes hos biludlejningsselskabet Firefly. Pris for en uges Malaga-billeje hos Firefly er 1550 kroner.

Firefly biludlejning anbefaling - hvad skal man se på?
Hos Firefly i Malaga Lufthavn er der som hos alle andre udbydere af lejebiler på destinationen en regning på en tankfuld brændstof at betale ved afhentning af bil.

Firefly er et ‘leasure’ selskab - det vil sige en art lavpris-selskab, hvor man kan opleve en lidt mere begrænset service og typisk komme ud for flere og højere gebyrer end hos moderselskabet Hertz.

Firefly Malaga har kontor i lufthavnen. Kontoret ligger ved undergrunds-parkeringspladsen for lejebiler i Malaga Lufthavn (underground Firefly cabin at Car Rental Car Park). Man skal således ikke, som det nogen gange er tilfældet med Firefly, ud at køre med bus i Malaga Lufthavn for at nå bilerne. Ofte er forskellene mellem at leje bil hos Hertz og hos Firefly næsten ikke til at se – udover på prisen. Firefly er I dette tilfælde markant billigst at leje bil ved.

Billeje-betingelser hos Firefly, Malaga Lufthavn
Der er på dette tilbud (set per 12. marts 2014) ingen selvrisiko på forsikringen (no excess på engelsk), men dog stadig undtagelser for standard-dækning såsom ved glas-/lygteglas-skader, dækskader, undervognsskader, forkert påfyldning af brændstof og tab af nøgle. Bemærk at tilkøber man selvrisikoforsikring ved Firefly får man kun en glas-/lygteglasdækning samt dækning for dækskader – og det er meget dyrt at betale 8 euro per dag for dette.

Ung chauffør - Firefly
Er man yngre end 26 år kan det godt blive dyrt at vælge Firefly – gebyr for ung chauffør er 4 euro per dag (ca. 30 kroner) op til et maksimalbeløb på 50 euro. Bemærk at er man flere chauffører, som er ‘unge’ skal gebyr for ung chauffør betales af alle ‘unge’ chauffører uanset af kun én kan føre bilen af gangen.

Autostol/børnesæder - Firefly
Der er børnesæder i forskellig størrelse til rådighed hos Firefly i Malaga Lufthavn til mellem 18 og 54 euro per leje (4,50 euro per dag – dog minimum 18 euro). Husk at booke autostol ved booking af bil, da der kan opstå mangel på autostole, hvis man venter med at forespørge til man står ved skranken.

Gebyr for ekstra chauffør - Firefly
Ekstra chauffør koster 5 euro per dag (minimum samlet 25 euro og maksimum samlet 60 euro) ved leje af bil hos Firefly i Spanien.

Cross border kørsel - Firefly
Firefly tillader at bilen kan køres over grænsen til Gibraltar og til Portugal. Dette er normalt i Sydspanien og de færreste, som lejer bil på Costa del Sol, behøver mere.

Der er som hos langt de fleste Malaga billeje-selskaber fri kilometer inkluderet hos Firefly uden begrænsninger og bilerne er nye eller næsten nye. Den typiske udlejningsbil hos Firefly i kompaktklassen er i sommeren 2014 en Opel Astra med 5 døre og air condition.

Der blokeres et sikkerheds-depositum på 600 euro på kundens kreditkort. Dette beløb er ikke specielt højt for bilklassen.

Åbningstider hos Firefly i Malaga (sommer 2014) er 07.00 til 02.00 (om natten). Det er muligt at aflevere nøgle i opsat drop-boks uden ekstra gebyr.

Ulemper ved at vælge Firefly i Malaga Lufthavn
Siden Firefly-bilen til leje er det billigste tilbud (per marts 2014 med lejeperiode i juli 2014), vil der med stor sandsynlighed være kø ved Firefly skranken (ved underground car rental parking).

Ellers ser det ud til at alle over 25 år faktisk får en rimelig billig bil ved booking i kompaktklassen/VW Golf klassen hos Firefly i Malaga Airport, men overvej om det er nødvendigt at købe selskabets selvrisiko-forsikring, som tilbydes ved skranken.

Fordele ved Firefly lejebil i Malaga
Billig Malaga billeje er Firefly’s store fordel – og så kan man aflevere bilen (brug nøgleboks) meget tidligt uden at skulle betale gebyr – og hente den indtil kl. 2 om natten uden ekstra gebyr. Det er faktisk rigtig god service af et såkaldt lavprisselskab.

Centauro Car Rental - billig leje af VW Golf i Malaga Lufthavn
Centauro er et større lokalt selskab inden for biludlejning i Sydspanien.

Bilerne i Golf-klassen hos Centauro Malaga Lufthavn er faktisk typisk netop VW Golf biler – ofte en Golf TSi 1,4 Bluemotion ‘Advance’ med 5 døre, air conditioning og 90 hestekræfter. Bilerne er typisk sølvfarvede, hvide, eller i sorte og grå nuancer.

Leje af VW Golf VII 2013 model

Malaga bil - Golf VII er en eftertragtet mellemklassebil © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk.

Man kan også finde eksempelvis Seat Leon, Ford Focus, Hyundai i30 og Toyota Auris i denne bilklasse (lille familie-lejebil - CDMR) hos Centauro Malaga. Det kan ske at man for lov at vælge bil-model ved skranken, men er der pres på eller få biler, kan det være at personalet allerede har forberedt papirerne.

Online-priserne for en VW Golf eller lignende hos Centauro starter ved 1687 kroner for en uges Malaga billeje fra lufthavnen. Er man heldig, får man udleveret nøglerne til en diesel-Golf eller diesel-Ford Focus uden at betale ekstra. Det sker også at man for samme pris kan booke en diesel-bil til leje hos Centauro (Ford Focus, VW Golf, Seat Leon eller lignende).

Med Centauro er der ‘meet & greet’ i lufthavnens ankomsthal i Malaga. Man bliver guided til Centauros shuttle bus, som ca. hvert 15-20 minut afgår fra Malaga Lufthavn, hvorefter den kører de små 2 km (ca. 5 min) til Centauros hovedkontor, hvor bilen udleveres.

Tilbagelevering sker også til Centauro hovedkontoret på adressen Centauro, Calle Pascal 30, Malaga. Et let forståeligt kort udleveres med bilen så man kan finde tilbage til kontoret. Transport til Malaga Lufthavn afgangshal (3-5 min kørsel) sker med shuttle bus.

Ung chauffør - Centauro
Ung chauffør hos Centauro er 21-24 år. Gebyr for ung chauffør er 9 euro (minimum) op til 42 euro (maksimum) med daglig gebyr 3 euro. En 7 dages leje for en 24-årig vil således udløse gebyr for ung chauffør på 21 euro.

Ekstra chauffør - Centauro
Ekstra fører koster 4 euro perdag, dog minimum 12 euro og maksimum 40 euro hos Centauro – plus gebyr for ung chauffør naturligvis, hvis det er relevant.

Der er ingen selvrisiko hos Centauro, men det er den sædvanlige melodi med undtagelser for glas- og lygteskader, dækskader, undervognsskader, tab af nøgle og forkert påfyldning af brændstof – og hertil undtagelser for skader på låse dvs. forsøg på indbrud. Centauros egen selvrisikoforsikring (dækker for undervognsskader, låseskader, dæk og glas/lygter) koster 8 euro per dag - og er dermed heller ikke specielt attraktiv til prisen omend bedre end Fireflys selvrisikoforsikring.

Som hos Firefly er der fri kilometer inkluderet, ingen refundering af ubrugt brændstof (som man selv betaler en tankfuld af udover lejen),

Leje af autostol/barnestol - Centauro
Autostol i forskellige størrelser koster 5 euro per dag op til 60 euro max. per leje. Her er der ingen minimumsbetaling – så én eller to-dags lejer er fordelagtige ved leje af autostol ved Centauro.

Kørsel over landegrænser - Centauro
Centauros lejebiler fra Malaga Lufthavn kan køres over grænsen til Frankrig, Andorra og Portugal – et plus til Frankrig i.f.t. Firefly, men få kunder, som lejer bil i Malaga vil benytte dette.

På Centauro bilen blokeres der ligeledes 600 euro på lejers kreditkort. Bemærk at Centauro ikke tager American Express, men udelukkende Visa- og Mastercard (kun kreditkort).

Hos Centauro koster det 30 euro at afhente eller aflevere bil uden for normal åbningstid I Malaga Lufthavn (dvs. der er gebyr i tidsrummet 23.00 til 07.00 i sommerperioden).

Peugeot 308 - model 2014

Den nye særdeles vellykkede Peugeot 308 (2014-frem) - også som Spanien lejebil i Malaga Lufthavn.

Vurdering af Centauro tilbud på billeje - stor chance for VW Golf
Der er erfaringsmæssigt en ret god chance for at få en VW Golf udleveret hos Centauro, og priserne er som regel i den lave ende. Faktisk sker det tit at Centauro er billigst på billeje i Malaga Lufthavn.

I Centauro’s tilfælde er ulempen at man skal ud og køre med shuttle bus I Malaga Lufthavn, men bemærk: Den tid man bruger på at komme over til Centauros kontor i gratis shuttle bus (kontoret ligger meget tæt på ankomsthallen) kan let ske at være kortere end ventetiden foran Firefly-kontoret. På tilbageturen er der heller ikke den store ulempe, men nogen familier med børn vil finde de mange transport-skift stressende.

Gebyr for ekstra chauffør synes mere rimeligt med Centuaro i Malaga/Spanien end hos Firefly.

Til gengæld er der et ret højt gebyr for betjening uden for normal åbningstid og ikke særligt sene normale åbningstider i betragtning af, hvor travl en turistdestination Malaga på Costa del Sol er.

Sammenlign aktuelle priser på Malaga biler til leje i lufthavnen

For mere information om selvrisiko-forsikring i forbindelse med billeje i Spanien - se artikel med vejledning om selvriskoforsikringens dækning.


Dette prischeck af billeje i Malaga Lufthavn blev foretaget med online booking på www.guide-billig-billeje .dk d. 12. marts 2014. 

Lejeperioden var den 12-19 juli 2014 (lørdag til lørdag). Bemærk at priser og tilbud løbende ændrer sig. Det er stærkt sandsynligt at det i maj og juni bliver dyrere at leje bil til sommerferien på Costa del Sol fra Malaga Lufthavn, og lejer man få dage før afrejse i juli eller august, kan det blive endnu dyrere.

Bemærk at Firefly og Centauro lejebetingelser kan variere fra destination til destination og fra land til land. 

Vi tager forbehold for ændrede priser, ændrede betingelser, undladelser og fejl som måtte have sneget sig ind artiklen, som baserer sig på tilgængelige oplysninger fra Spanien billeje-selskaberne Centauro og Firefly per 12. Marts 2014.


Billeje Malaga Lufthavn - sammenligning af lejebetingelser i Golf-klassen (lejebil hos Firefly og Centauro)
Artikel: Billeje Malaga Lufthavn - sammenligning af lejebetingelser i Golf-klassen (lejebil hos Firefly og Centauro)

Emner: , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar