Biludlejning Spanien - forsikringsbetingelser og andre gebyrer ved billeje

I Spanien er det ofte meget billigt at leje bil. Konkurrencen blandt billeje-selskaberne gør at der er rift om kunderne. Langt hen af vejen er den hårde konkurrence til billeje-kundernes fordel i Spanien, men der er også grund til at se sig for.

Klik og sammenlign online priser på biludlejning i Spanien

Nogen forsikringsbetingelser hos en lang række spanske biludlejere stiller kunder lidt anderledes i kontraktmæssig henseende end andre steder i Europa.

Hos mange spanske selskaber, men ikke hos alle, er der eksempelvis en relativ høj selvrisiko på selv de mindste udlejningsbiler.

Udviklingen blev i høj grad skudt i gang af Goldcar, som ved at sænke basis-prisen på Spanien biludlejning og samtidig indføre gebyrer og dyre tillægsforsikringer. Denne aggressive prispolitik har præget udviklingen på turistdestinationer som Malaga, Mallorca, Gran Canaria, Alicante,Barcelona og Tenerife, 

Bull Spain Roadside Picture

Spanien biludlejning - her den gennemgående figur langs Spaniens Autopista og Autovia motorveje.

Som regel er ekstra forsikring; også kaldet selvrisikoforsikring eller skadesrefusionsforsikring langt billigere at købe ved booking online end ved skranken på destinationen.

Se også: Skal man tegne ekstra forsikring ved leje af bil?

Brændstof-betingelser ved biludlejning i Spanien
Normalt skal man fylde brændstoftanken på sin udlejningsbil op, inden man afleverer den tilbage til biludlejningsselskabet. Sådan er det ikke nødvendigvis ved billeje i Spanien.

Billeje-selskaber som Sol-Mar, Goldcar og Centauro, som alle er meget store i Spanien, havde tidligere i deres betingelser at udlejningsbilen skulle afleveres med så lidt brændstof som muligt.

Efter en masse klager over manglende refundering af benzin, har langt de fleste Spanien billeje-selskaber indført et gebyr for benzinafregning. Dette gebyr betales lokalt ved skranken og er ofte mellem 15 og 30 euro.

Man vil per 2017 typisk have én af følgende betingelser for brændstof/benzin ved biludlejning i Spanien:
 

 • At kunden skal fylde tanken op inden aflevering (som ved billeje i Danmark) og dertil betale et fast benzin-administrationsgebyr uanset at tanken bliver fyldt op inden aflevering - også kaldet fuld/fuld betingelser
  (+ naturligvis ekstra betaling for manglende brændstof, hvis man glemmer at fylde op)
   
 • At kunden betaler for en tankfuld benzin ved udlevering af bil (ved skranken) og får refunderet, for hvad der der ikke måtte være forbrugt ved aflevering af bil. Kaldes også for fuld/flex betingelser.
   
 • At kunden under alle omstændigheder får en tillægsregning på en fuld tank brændstof og ikke refunderes uanset forbrug - også kaldet fuld/tom betingelser
  (få selskaber anvender denne form for benzin-betingelser, da de per 2017-2018 opfattes som snyd af kunderne)
   

Ved alle 3 ovenstående former for afregning, vil der som hovedregel ved Spanien biludlejning være et fast gebyr at betale, som ikke kan undgås.

Også de store traditionelle selskaber som Avis, Hertz, Sixt, Europcar og Enterprise har indført fast benzin-afregningsgebyr i Spanien. Det sker man kan finde tilbud uden, men det er i 2017-2018 sjældent

De faste gebyrer tenderer til at være højere ved 'billig-selskaber' som Goldcar, Rhodium, Firefly, Flizzr og Interrent.

Guide-Billig-Billeje redaktionen har over de sidste halve årti haft flest klager over Goldcar; og især på Spanien-billeje destinationerne Mallorca, Alicante Lufthavn og Malaga Lufthavn.

Se også: Sådan snyder Goldcar danske kunder.

Snyd med gebyrer ved billeje i Spanien - klager og dårlige oplevelser med blandt andet Goldcar
Udlejningsselskabet Goldcar (grønt logo) er vokset meget hurtigt i Spanien ved at tilbyde lave lejepriser på Spanien billeje, men pas på !! - se ovenstående link om, hvorfor, der er mange klager over Goldcar fra danske turister.

Generelt set må man desværre sige at der 'fidles' en del med gebyrer på billeje i Spanien. Især Goldcar er slem, men også andre selskaber har taget ved lære. De mange tiltag udi at snyde intet-anende kunder er meget svære at komme til livs. Det faste benzin-gebyr er blot ét af mange påfund. 

Klager over de værste selskaber hober sig hvert år op efter sommerferien (og der refunderes hvert år mange penge). Derfor søger vi her på www.guide-billig-billeje.dk med navns nævnelse at gøre opmærksom på de største syndere. Vi anbefaler derfor: Undgå Goldcar og det Goldcar-ejede Rhodium. Disse to selskaber er klart de værste.

Leje er bil i Spanien er billigt - selv med gebyrer.

Af og til kan prisen dog være så lav på en Spanien billeje hos et lavprisselskab med aggressiv gebyrpolitik at det alligevel er billigst (inklusiv gebyr), men som regel forholder det sig dog sådan at den næstbilligste eller tredjebilligste leverandør efter eksempelvis Goldcar, er ligeså billig eller tilnærmelsesvist lige så billig som Goldcar - og som regel forbundet med megen mindre potentiel ærgelse.  

Ubegrænset selvrisiko på ruder, dæk, undervogn og nøgletab
En anden finurlighed ved billeje i Spanien er, at der hos visse selskaber ikke altid er dækning i forsikringen for følgende:

 • Glasskader (kendes også fra danske forsikringsselskaber) - typisk indbrudsskader eller stenslag. Ved reelle uheld dækker kaskoforsikringen.
 • Dæk - opskæring af dæk (hærværk) eller punkteringer
 • Undervogn - skader på undervogn som følge af kørsel over sten eller lignende
 • Mistet nøgle - det sker oftere end man tror at en nøgle går tabt. En omkodning er en bekostelig affære.
 • Forkert påfyldning af brændstof. Hælder man benzin i en dieselbil eller omvendt er der fare for motoren. Start aldrig bilen, hvis du har fyldt forkert brændstof på.

Ved billeje i Spanien kan bilens forsikringsbetingelser fint være beskrevet som havende begrænset selvrisiko (på engelsk: Excess) og stadig have ubegrænset selvrisiko på ovenstående områder.

Vurdering af forsikringsbetingelser ved billeje i Spanien
En undervognsskade er sjælden, men kan til gengæld blive dyr. Glasskader er mere normale om end heller ikke noget man bør frygte. Tab af nøgle er som regel ens egen skyld, og dækkene sker der sjældent noget med, med mindre man er uvenner med nogen. Er man normalt påpasselig er det fakstisk svært at hælde forkert brændstof i tanken - hvis man overhovedet får brug for at tanke op.

Det springende punkt er den ubegrænsede selvrisiko på de fire områder, som man må gøre op med sig selv, om man vil betale for at eliminere. Selve bilen er allerede kasko- og ansvarsforsikret til en angivet selvrisiko (på engelsk: excess).

Med den forholdsvise høje selvrisiko på billeje-bilforsikring, er det dog værd at overveje at tegne ekstra forsikring mod selvrisiko.

De fleste udlejningsselskaber sælger dyre selvrisiko-forsikringer ved skranken. Pas på i forhold til dækning. Det sker at eksempelvis undervognsskader ikke er dækket ved tegning af lokal forsikring.

Vi har set forsikring af glas/dæk/lygteglas (uden dækning for nøgletab/omkodning, forkert påfyldning af brændstof endsige undervognsskader) til op til 8 euro per dag ved billeje i Spanien.

Selvrisiko-forsikring ved online-billeje - tilbydes altid ved booking på Guide-Billig-Billeje.dk
Booker man bil online på Cartrawler-søgemaskinen på Guide-Billig-Billeje.dk vil man altid blive tilbudt selvrisikoforsikring inden booking afsluttes.

På Guide-Billig-Billeje.dk er det selskabet AXA, som står som leverandør af selvriskoforsikring. AXA tilbyder altid den valgfrie selvrisikoforsikring.

For kunder bosat i Danmark er følgende eventualiteter dækket: lygteglas-skader, andre glas/rude-skader, dækskader herunder punktering og undervognsskader, og op til angivne beløb på tab af nøgle og  forkert påfyldning af brændstof. Dækningen rækker op til 3000 euro ifølge AXA policen for danske statsborgere (med folkeregister-adresse i Danmark).

Er der en selvrisiko på udlejningsbilens standardforsikring på skade og tyveri, dækkes denne også med op til 3000 euro (omregnet ca. 22.500 danske kroner).

Aflysning af forsikring / ekstra forsikring
Der kan på nogen destinationer forekomme andre forsikringsudbydere. Samarbejdet med Cartrawler betyder at aflyser man som kunde sin billeje-booking, bliver en eventuelt tilvalgt selvrisikoforsikring også automatisk aflyst. Man behøver som kunde således kun aflyse bilen og ikke forsikringen, som aflyses automatisk.

Se også: Billig billeje i Malaga Lufthavn

Specielt omkring AXA selvrisikoforsikring ved booking af lejebil (tilbydes per 2017-2018 ved Spanien billeje)
- max dækning for tag (tagskader på lejebil) er 4465 kroner
- max dækning for glas-skader og rude-skader (inklusiv soltag) er 6000 kroner
- max AXA dækning for undervognsskader er 3750 kroner
- max dækning for dækskader er 750 kroner for et nyt dæk og 375 kr for en punktering (bemærk at lapning ofte er meget billigt med moderne slangeløse dæk) 
- max dækning af fejltankning er 2250 kroner
- max dækning af reservenøgle/omkodning er 4100 kroner
- personlige ejendele dækkes under visse betingelser med op til 1115 kroner per stk. (max 2250 kroner per skadesanmeldelse)

Bemærk at lokale forsikringer tegnet ved en skranke i Spanien så godt som aldrig har dækning af personlige ejendele.

Sådan forløber en skadesanmeldelse på udlejningsbil
Ved en skade på udlejningsbilen uden for billeje-selskabets forsikringsdækning (dvs. under kundens selvrisiko), bliver man som udgangspunkt opkrævet beløbet fra det depositum, der blev 'blokeret' på kreditkortet inden udlevering af bilen på destinationen.

Derefter kontakter man - typisk ved hjemkomst - AXA skadeshåndtering på den email eller dansk telefonnummer, der er angivet i den ved booking (med tegning af selvrisikoforsikring online) per mail tilsendte police. Der gives instruktioner om, hvad man skal foretage sig og hvilke dokumenter, der skal indsendes.

Er uheldet ude, er det i sagens natur en god ide at samle så megen dokumentation som muligt på forhånd - og eventuelt også tage billeder af eventuelle skader, om muligt.

AXA skadeshåndtering har med andre ord brug for en kopi af faktura (gerne scan på email) fra udlejningsselskabet på den opkrævede selvrisiko hos kunden.  

Vurdering af maximumsdækning på selvrisikoforsikring hos AXA
Ovenstående beløbsgrænser er ikke nødvendigvis ublu maksimumsdækninger, men er man ude for et omfattende hærværk eller er specielt uheldig med en undervognsskade, vil dækningen, specielt for dyrere biler, ikke være fyldestgørende til at dække omkostningerne til udbedring af skaderne.

Vi arbejder løbende på Guide-Billig-Billeje.dk redaktionen på at finde en anden mulighed for at tegne en anden (og bedre) selvrisiko-forsikring. AXA selvriskoforsikring på lejebil er på langt de fleste områder blandt de bedste/billigste.

Bemærk dog at maksimumsdækningen kun omfatter den tilvalgte selvrisiko-forsikring. Udlejningsbilen har fra udlejningsselskabets side altid en kaskoforsikring, som dækker for skader (trafikuheld) og tyveri. Det er i forhold til kaskoforsikringens selvrisko (angivet under et billeje-tilbuds prisdetaljer) samt i forhold de føromtalte undtagelser fra standarddækning (undervogn, ruder/glas, dæk og tab af nøgle samt forkert påfyldning af brændstof) at selvrisiko-forsikringen ofte viser sig at være eneste dækningsmulighed. 

Har man planlagt en længere ferie på over 2-3 uger, kan selvrisikoforsikring blive nok så dyr, idet præmien beregnes per leje-dag. Kontakt os gerne direkte for et bedre tilbud ved lejer over ca. 15 dage - se kontaktside.

Tab af nøgle og påfyldning af forkert brændstof - forsikringsdækning
AXA dækningen ved tegning af selvriskoforsikring er god omend ikke nædvendigvis 100% dækkende, hvis man virkelig ødelægger en motor - så husk ALDRIG at starte en bil med forkert brændstof i tanken.

Man kan se AXA policen (selvriskoforsikring) ved booking af bil inden betaling. Selvrisiko-forsikringen tilbydes altid på www.guide-billig-billeje.dk.

Ekstra betaling for kørsel i andre lande end Spanien - cross border driving
Ved billeje i Spanien kan man i lighed med andre lande i Europa komme ud for, at der er begrænsning på at udføre udlejningsbilen til andre lande. Som regel tillades Portugal-kørsel dog i en spansk udlejningsbil (men ikke altid). Af og til tillades det at køre til Frankrig og Andorra, men langt fra altid. Det er derfor en god at checke udlejningsbetingelser inden booking.

Kørsel fra Spanien til Portugal

Kørsel til Portugal fra Spanien i udlejningsbil er som regel muligt © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk.

De spanske biludlejningsselskaber tager sig ofte betalt for fornøjelsen med eksempelvis et beløb på 5-10 euro per dag (men ikke altid), måske op til et maksimalt samlet beløb på 40-70 euro. Denne betaling aftales ved udlevering af udlejningsbilen i Spanien og er naturligvis en fordel at vide ved prissammenligninger mellem billeje-selskaber, før man booker.

Alle disse lidt usædvanlige betingelser hos mange billeje-selskaber i Spanien, hvoraf nogen lignende betingelser dog også findes i andre lande, kan som regel ses i højere eller lavere detaljeringsgrad i ‘Rate Details’ eller på dansk: ‘Pris-detaljer/lejebetingelser’ som beskriver betingelser for leje af den givne udlejningsbil.

Er der intet usædvanligt nævnt, kan man i langt de fleste tilfælde gå ud fra, at kontrakten på den spanske udlejningsbil, som udleveres ved skranken i Malaga Lufthavn eller på en anden spansk destination, er som billeje-kontrakter i de fleste andre lande i Europa.

Søg billig biludlejning i Spanien


Biludlejning Spanien - forsikringsbetingelser og andre gebyrer ved billeje
Artikel: Biludlejning Spanien - forsikringsbetingelser og andre gebyrer ved billeje

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar