Bedste strande på Tenerife - guide til billig billeje og oplevelser på Tenerife i bil

Den største af de Kanariske Øer, Tenerife, ikke langt fra Afrikas kyst, er stadig et utroligt populært valg blandt solhungrende turister fra Nordeuropa.

Spektakulære kystlinjer, rolige og rene farvande og dejligt vejr hele året er alt sammen med til at gøre Tenerife's mange strande til mindeværdige oplevelser.

Her findes alt lige fra store og overfyldte badestrande til ugenerte sandstrande og hemmelige bugter, fra luksuriøse, gyldne sandstrande til eksotiske kyststrækninger med sort vulkansand, som er meget typisk for de Kanariske Øer.

Lej en bil - og oplev øen
For at få det meste ud af opholdet på Tenerife kan man benytte sig af en lokalguide, der tager turisterne med ud til de fjerntliggende strande eller man kan leje en bil og opdage øens kyster på egen hånd.

Cabriolet leje Tenerife

Lej er Cabriolet på Tenerife - for eksempel som afbilledet en VW Beetle.

Playa de las Americas - guide til Tenerife strande
Tenerifes mest populære strande ligger på den sydlige og sydvestlige del af øen, hvor rigtig mange badestrande strækker sig med kort mellemrum og forbindes af promenader langs vandet. Disse strande er, fra øst mod vest, Playa de los Cristianos, Playa de las Americas og Costa Adeje. Af de tre nævnte, er Playa de las Americas formentligt det mest besøgte ferieområde på Tenerife.

I området omkring Playa de las Americas ligger ’turisternes’ strande og mange af dem er ’opgraderet’ med hvidt sand hentet ind fra Saharas ørken.

Strandene ved Playa de las Americas har topfaciliteter (brusebad, omklædningsrum, førstehjælp etc.) og et uendeligt antal strandaktiviteter. Udstyr til vandsportsaktiviteter kan lejes (snorkling, dykning, surfing, jet ski og andet) og ture med bananbåd og katamaran eller bådture langs med kysten, er bare noget af det man aktivt kan foretage sig på Playa de las Americas.

Strandene i området omkring Playa de las Americas er også forsynet med en lang række restauranter og frokostcaféer langs med promenaden, samt masser af natklubber, diskoteker og barer og endda to kasinoer, som holder åbent hele natten.

Los Cristianos
Nætterne er mere rolige i Los Cristianos, et andet populært ferieresort på Tenerife. Området bruges ofte af familier med børn, ældre turister og bare generelt alle, der er på udkig efter en fredfyldt ferie. Hovedstranden i Los Cristianos ligger i en afskærmet bugt, hvilket gør vandet meget roligere end andre steder på Tenerife og et mere sikkert sted at svømme.

Blandt de aktiviteter turisterne i Los Cristianos kan forlyste sig med på stranden er bådture, dykning og fisketure, plus en færgetur til den nærliggende ø La Gomera.

La Gomera er en ganske lille og isoleret ø, mest kendt for sit fantastiske landskab og naturliv - en perfekt destination for vandrere, fuglekiggere eller bare for de turister, der gerne vil opleve en fuldkommen ro i sjælen, kun omgivet af naturen.

Los Cristianos hovedstrand er nabo til Las Vistas strand, som ligger i den næste bugt. Las Vistas er en lang sandstrand med et meget karakteristisk, højt springvand på midten. Stranden har gode faciliteter for handicappede.

Når dagen er brugt på stranden, bør man tage en slentretur gennem Los Cristianos’ gamle bydel. Her er ikke noget der ligner det, som ellers er bygget op omkring Playa de las Americas, for Los Cristianos har et charmerende historisk centrum med masser af hyggelige caféer og små butikker.

Costa Adeje - Playa del Duque og Fanabe strandene
Kysten ved Adeje nyder, trods nærheden til de to største turistresorter på Tenerife, en berømmelse som værende en destination lidt mere sofistikeret end Playa de las Americas og Los Cristianos. Luksushoteller, elegante udlejningsvillaer og dyre restauranter findes til overflod i Costa Adeje og golf synes at være favorit fritidsaktiviteten udenfor stranden.

Se en turist reklame video for Costa Adeje:

Strandene ved Costa Adeje er af allerhøjeste kvalitet med gyldent sand og krystalklart vand. Playa del Duque og Play Fanabe er de mest ikoniske strande i Costa Adeje og har begge næsten luksusforhold: behagelige solsenge, parasoller og fancy strandbarer.

Costa Adeje er et storartet sted for familier med børn. Tenerifes bedste forlystelsespark - Siam Park og Aqualand ligger her og de fleste af Costa Adejes strande sørger i det hele taget godt for børnene.

Ønsker børnene lidt ekstra sjov i Costa Adeje, kan man tage dem med til La Pinta stranden, der har en helt spektakulær, oppustelig vandlegeplads.

Resorterne Costa Adeje, Playa de las Americas og Los Cristianos ligger bare 15 minutters kørsel fra Tenerifes hovedlufthavn Reina Sofia.

Tenerife Syd Reina Sofia Lufthavn, eller bare Tenerife Sur, er helt klart den bedste mulighed for billeje på Tenerife, med et varieret udbud af biludlejningsfirmaer, og booker man i god tid er priserne også konkurrencedygtige.

Sammenlign priser på Tenerife Syd Lufthavn billeje og book online

Det er også muligt at leje bil i Costa Adeje.

Find priser på Costa Adeje billeje

Los Gigantes - en af Tenerifes vulkan sandstrande
Hvis man nu alligevel har et køretøj til rådighed på Tenerife, skal man ikke snyde sig selv for den åbenlyse mulighed at besøge et andet spektakulært strandområde på øens vestkyst.

Los Gigantes er et lille ferieresort beliggende 32 kilometers kørsel fra Playa del Ingles og områdets strande er i sandhed noget helt andet end strandene på det sydlige Tenerife. Lige som mange af Kanarieøerne, opstod Tenerife efter et vulkanudbrud, med det resultat, at man kan finde mange sorte vulkanklipper og sorte sandstrande flere steder langs med øens kyststrækning. Strandene ved Los Gigantes er formentligt det smukkeste eksempel på dette specielle fænomen.

Navnet Los Gigantes betyder Giganterne og refererer til de massive sorte klippestykker, som rejser sig 500 meter op i luften langs med kysten. Klipperne er ikke bare med til at give Tenerifes kyststrækning en fantastisk baggrund, men giver også ferie- og strandområderne læ for vinden, hvilket overraskende nok er med til at gøre det ’hyggeligt’. Stranden ved Los Gigantes er små, men som oftest ikke overfyldte. Det sorte sand er overraskende blødt og vandene i de afskærmede bugter er rolige. En række fritidsaktiviteter er tilgængelige på stranden, blandt andet bådture med mulighed for at se delfiner og hvaler, der kan lejes jetski og kajakker, eller man kan bare sejle en rar dagstur til La Gomera.

Bemærk dog, at terrænet ved Los Gigantes er meget kuperet og ikke egnet for turister med gangbesvær.

Bare en kort gåtur fra Los Gigantes ligger det nærliggende resort Puerto de Santiago og lidt længere mod syd ligger den behagelige Playa de la Arena strand:

De bedste strande på Tenerifes nordside - Puerto de la Cruz og Lago Martianez
Den nordlige kyst af Tenerife er ikke det oplagte valg til en strandferie på de Kanariske Øer.

Det er en anelse køligere end sydpå og lidt mere regnfuldt, især i vintermånederne. Som et resultat af disse omstændigheder, er der også mere grønt og frodigt på Nordtenerife og et langt mere divergeret landskab, der er i sig selv giver de perfekte rammer til en køretur. Det betyder dog ikke at strand-elskere ikke kan finde familievenlige strande i dette område.

Relateret artikel: Påskeferie billeje på Tenerife - lej bil på de Kanariske øer.

Puerto de la Cruz er det største resort på Tenerifes nordside og bruges især af spanske turister, der sætter pris på at kunne undgå den, synes de selv, overrendte sydlige kyst. Playa Jardin er blandt de smukkeste strande i Puerto de la Cruz. Den sorte sandstrand er beskyttet af en halvt nedsænket bølgebryder og en anlagt, halvtropisk have spreder sig ud over et stort område lige ved siden af stranden.

Playa Jardin haven bærer, meget lig resten af Puerto de la Cruz’ kyst, tydelige kendetegn på en arkitektur af Cesar Manrique, den på Lanzarote fødte arkitekt og designer, der har skabt mange af Kanarieøernes særkender. Blandt hans arbejder er den kunstige sø, Lago Martianez, som også ligger i Puerto de la Cruz. Lago Martianez er et kompleks af saltvandsbassiner med et karakteristisk springvand i midten, et spændende alternativ til stranden, hvor man her har mulighed for at nyde havet uden stærke strømme og klipper, der ellers er typisk for Tenerifes nordlige kyst.

Blandt de andre strande som bør nævnes på Tenerifes nordkyst (de har alle sort sand) er Playa de San Marcos lidt vest for Puerto de la Cruz og Playa Bollullo, lidt øst for ferieresortet.

Playa de las Teresitas nær Santa Cruz, Tenerife - guide til strande
Selvom hovedstaden Santa Cruz på Tenerife ikke har mange by-strande, ligger der kun 20 minutters kørsel nordøst for Downtown Santa Cruz, en strækning som anses for at have Tenerifes bedste strande. Den én mil lange Playa de las Teresitas skiller sig ud fra øens mange andre strande, på grund af strandens bløde, hvide sand, som blev fragtet ind fra Sahara i 70’erne.

Takket være bølgebryder strækningen langs med hele stranden, er farvandet ved Playa de las Teresitas meget roligt, sikkert og perfekt til Paddle. Palmerne, som vokser langs med stranden, er med til at give den et nærmest Caribisk udseende.

Der er ingen hoteller eller høje lejlighedskomplekser nogen steder nær Playa de las Teresitas og stranden er meget sjældent overfyldt, måske med undtagelse af weekenderne, når de lokale ankommer til området, der trods alt stadig undgår den helt store masseturisme.

Af faciliteter på stranden kan nævnes: masser af solsenge, toiletter og brusekabiner, samt et stort udvalg af barer og restauranter ikke langt fra strandarealet.

Én af øens to internationale lufthavne, Tenerife Nord Lufthavn (tidligere kendt som Los Rodeos) ligger omkring 15 minutters kørsel fra Santa Cruz.

Find billig billeje i Tenerife Nord Lufthavn med Cartrawler

Hvilken type bil skal man leje på Tenerife - guide til billeje fra lavpris udbydere
Biludlejningsindustrien på Tenerife domineres af lavpris-biludlejningsfirmaer som Interrent, Budget og Goldcar, Også det lokale Orlando Rent-A-Car er stærkt repræsenteret på Tenerife.

Der er dog også konkurrencedygtige tilbud på Tenerife fra de kendte brands, så som Avis Rent-A-Car Tenerife, Thrifty, Top Car Autoreisen, Thrifty, Enterprise, Budget (low cost Avis), Europcar, Cicar, Easycar, Hertz, Atesa og mange andre, som alle er med til at give et varieret udbud af lejebiler på Tenerife.

Tyske Sixt har også etableret sig og er per 2016 overraskende konkurrencedygtige på pris i de lidt dyrere bilklasser. 

Guide til billige Tenerife billeje - hvad skal man holde øje med
De gennerelle ulemper ved at leje en bil fra en såkaldt lavpris udbyder kan være:

 • Man skal med shuttlebus for at afhente bilen (kan dog forekomme hos alle udbydere)
 • Et smallere udbud af køretøjer - ofte kan man ikke leje en Cabriolet, luksusvogn eller specielle varianter hos de billigste Tenerife billeje-selskaber.
 • Lidt højere gebyrer på ekstra tilvalg, som for eksempel barnesæde, ekstra fører eller ung bilist. Nogen gange meget højere end hos såkaldt 'dyre' selskaber med kendt brand.
 • Til tider lidt ældre biler leje (2-3 år gamle), selvom det dog ikke ser ud til at være tilfældet på Tenerife.
 • Længere kø ved afhentning af lejebil - dette er en af de største ulemper ved at benytte et lavpris-billejefirma og især i højsæsonen. Alle synes at booke billigste billeje og køen kan være time-lang.
 • Ekstraforsikring (selvrisiko-forsikring) hos de billigste selskaber kan være frygtelig dyr og indsatsen for at sælge forsikringen særdeles hård og bastant - men det er måske bedst bare at stå imod og acceptere selvrisikoen som en kalkuleret mulighed, specielt hvis man lejer billige, små biler. Man kan som grundregel ikke tabe mere end sit sikkerheds-depositum, som blokeres på lejers kreditkort ved udlevering af bil. Nogen som regel mindre lokale 'cowboy'-selskaber skriver noget andet i deres betingelser, men det er umanérligt svært for et billeje-selskab i udlandet at inddrive beløb udover sikkerheds-depositum med mindre der er tale om en lovovertrædelse.

Læs altid lejebetingelser igennem før booking. Det sker, at når man som kunde har brug for ekstra tilvalg, så kan tilbuddene være billigere hos Hertz, Europcar eller Avis.

Bil guide - Lavpris biludlejning Tenerife
Nedenfor er en liste over køretøjer fra nogle af de største, og ofte billigste, biludlejningsfirmaer (low cost / Discount / Lavpris) i lufthavnene på Tenerife. Bemærk at bilmodeller ændrer sig løbende.

Tenerife biludlejningskategorier discount / city car / billigste bil til rådighed

 • Budget Car Hire: VW Up! (3 eller 5 dørs)
 • Interrent: Seat Mii 5-dørs eller Hyundai i10 3-dørs eller for en smule flere kroner: Fiat Panda 5-dørs
 • Goldcar: Fiat 500 (3 dørs), Ople Adam med 3 døre (den er lille, men 'cute')
 • Sixt: Smart ForFour - meget usædvanlig lejebil
 • Orlando Rent-A-Car: VW Fox eller Kia Picanto

VW UP! som udlejningsbil

VW UP! - en meget billig lejebil i Tenerifes lufthavne (både Nord og Syd).

Tenerife biludlejning - økonomiklassen / supermini - billigste lejemodeller

 • Budget: VW Polo 5-dørs
 • Interrent Tenerife Lufthavn Syd: VW Polo 1,2 TSI 5-dørs eller Opel Corsa 5-dørs
 • Enterprise: Seat Ibiza 5-dørs
 • Sixt: VW Polo 5-dørs
 • Goldcar: Ford Fiesta 5-dørs eller den lidt dyrere Mini One
 • Orlando Rent-A-Car Tenerife: Toyota Yaris, VW Polo, Fiat Punto eller Renault Clio

Rent a VW Polo

VW Polo - populær udlejningsbil på de Kanariske Øer.

Tenerife biludlejning kompaktklassen (Golf kategorien) - billig billeje

 • Budget: VW Golf 1,2 TSI 5-dørs eller Citroen C4
 • Avis: Citroen Berlingo
 • Sixt: Citroen Cactus
 • Hertz: Renault Kangoo
 • Goldcar: Renault Scenic
 • Orlando Rent-A-Car: Renault Megane eller Ford Focus
 • Enterprise: Renault Scenic, Citroen Berlingo

Seat Ibiza Stationcar

Stationcar på Tenerife - en Seat Ibiza ST som på billedet kan ofte lejes til en god pris.

MPV biludlejning Tenerife - ’lille’ familie minivan 5+2 seater

 • Budget: Citroen C4 Picasso 5+2
 • Goldcar: Opel Zafira 5+2 eller VW Touran

Opel Zafira MPV leje Tenerife

Leje af familiebil med 5+2 sæder - Opel Zafira.

Store 7-personers MPV køretøjer til leje på Tenerife - full size 7-seater MPV/Minivan

 • Budget: Citroen Jumby 9-personers minibus (ikke muligt at leje en 7-seater)
 • Goldcar: Ford Galaxy / VW Sharan

Lej en stationcar på Tenerife

 • Budget: Skoda Fabia Estate (billig stationcar leje Tenerife)
 • Interrent: Seat Ibiza Estate
 • Goldcar: Fiat 500L eller Citroen Berlingo (begge modeller er strengt taget ikke stationcars, men ganske rummelige indvendig)
 • Orlando Rent-A-Car: Renault Kangoo (ikke stationcar, men rummelig indvendig)

Bemærk: skydedøre i både Kangoo og Berlingo giver lettere adgangsforhold til køretøjet.

Billig Tenerife leje af minibus

 • Budget: Citroen Jumpy 9-personers eller lignende
 • Goldcar: VW Transport 9-personers minibus
 • Orlando Rent-A-Car: Renault Traffic 9-personers minibus

Leje af Cabriolet på Tenerife

 • Budget: VW Eos Folding Roof Cabriolet (2+2)

Værd at vide om billeje tilbud på Tenerife
For at finde de laveste priser skal man altid booke en lejebil så tidligt som muligt.

Skulle man støde på et billigere tilbud senere på www.guide-billig-billeje.dk kan man altid ændre til det bedre tilbud. Det er dog mest sandsynligt, at de tidlige online tilbud på billeje også er det bedste man støder på. Biludlejningsfirmaet Interrent på Tenerife gør sig primært i mindre lejemodeller.

Bemærk, at alle bilmærker og modeller kan variere hos den samme udbyder. Ovennævnte tilbud er de mest sandsynlige udlejningsmodeller indenfor hvert lavpris selskab på Tenerife per forår 2015 og opdateret per ultimo 2016.

Alle firmaer nævner ’eller lignende’ når de beskriver deres flåde af udlejningsbiler. Det er fuldstændig acceptabelt og helt efter reglerne, så længe bilkategorien/typen, udstyr og antallet af sæder stemmer overens med det tilbudte. Hvis det for eksempel er en bil med dieselmotor, som udbyder af Tenerife-billeje har lovet, skal lejebilen man modtager, være forsynet med dieselmotor. Det samme gælder for automatgear, aircondition og alt andet specifikt udstyr.

Søg billig biludlejning i Tenerife Syd Lufthavn med Cartrawler


Bedste strande på Tenerife - guide til billig billeje og oplevelser på Tenerife i bil
Artikel: Bedste strande på Tenerife - guide til billig billeje og oplevelser på Tenerife i bil

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar