Billeje Rhodos - tips og anbefalinger om kørsel på Rhodos

Billeje i Grækenland og på de græske øer kan være en behagelig måde at udvide oplevelsen på feriedestinationen.

Sammenlign Rhodos billeje priser: Billeje Rhodos Lufthavn-Grækenland

Billeje Rhodos - oplevelser i egen bil
Med sine 1409 km2 er Rhodos lidt større end Lolland og ca. halvt så stor som Fyn.

Fiat Panda Rhodos

Billigste lejebil på Rhodos er tit en Fiat Panda.

Mens bilkørsel i Grækenland (på det græske fastland) er kendt for at være lettere kaotisk og af og til måske endda udfordrende for turister fra Nordeuropa, er mange græske øer faktisk ganske velegnede at udforske i lejebil.

Vejene på Rhodos er gode, og generelt ikke særligt trafikerede. Man finder fantastiske udsigter og historiske vidnesbyrd fra Rhodes’ fortid overalt. Det er således særdeles anbefalelsesværdigt at anvende Rhodos billeje på ferien, hvis man gerne vil rundt og se den største ø i øgruppen Dodekaneserne.

På mindre græske øer kan kørsel i taxi være en ganske prisbillig måde at komme rundt på, men Rhodos’ størrelse gør en udlejningsbil langt mere anvendelig og samlet set billigere, hvis man vil rundt på egen hånd.

Rhodes ferie - Dodekaneserne i Ægæerhavet
Rhodes i den østlige del af Ægæerhavet er den største ø i øgruppen Dodekaneserne.

På Rhodos finder man en lang række seværdigheder; herunder Rhodos Gamle by - World Heritage by UNESCO, Lindos Village med Lindos Akropolis, Hospital of the Knights (Rhodos Arkæologiske Museum), Palace of Grand Master of Knights (Korsfarernes Slot på Rhodos), Monolithos Castle, Sommerfugledalen og meget mere.

Rhodos med omkring godt 100.000 faste indbyggere ligger i yderkanten af Dodekaneserne længst mod øst. Faktisk er der kun omkring 50 km over vandet fra Rhodos City (største by på Rhodos med ca. 50.000 faste indbyggere) til den tyrkiske kyst- og ferieby Marmaris.

Veje på Rhodos - road trip på Rhodos
Vejene på Rhodos er gode, og det er generelt let at komme rundt på øen i bil.

En rundtur langs kysten tager omkring 5 timer, så der er ikke mulighed for et længerevarende road trip på Rhodos, men tager man nogen afstikkere til øens seværdigheder, kan man sagtens få en uge til at gå med at køre rundt og besøge interessante steder på Rhodos.

Langt de fleste veje på Rhodos finder man tæt på kystlinjen, idet den centrale del af Rhodos er meget bjergrig og mindre velegnet til bilkørsel. Specielt vejen på Rhodos ved navn Road 95 mellem Lindos Village og hovedstaden Rhodes City er populær.

Se vejkort over Rhodos (oversigtskort med angivelse af afstand til Rhodos by). Dobbeltklik på Rhodos kortet for flere detaljer.

På dette kort over Rhodos veje kan man bedre se, hvor de gode veje på Rhodos løber.

Har man mod på at køre på de mindre bjergveje på Rhodos, er det en god ide at anskaffe sig et kort med højdeangivelser - se eksempel på Rhodos vejkort med højdeangivelse (for høj opløsning - dobbeltklik).

Skal man ud på den helt store køretur på det centrale Rhodos, anbefales det at leje en 4-hjulstrækker (4WD - 4x4), men for langt de fleste kan en mindre normal bil sagtens anvendes til kørsel rundt på Rhodos.

Herunder en gennemgang af de mest populære turistattraktioner.

Kørsel på Rhodos - øriget mellem Ægæerhavet og Middelhavet
Det, der først springer i øjnene, når man bevæger sig rundt på Rhodos er øens mangeartede og stort set uspolerede natur.

Rhodos synes at være delt mellem to verdener. På den vestlige bjergrige del ud til Ægæerhavet er der masser af grøn vegetation, mens der er langt mindre plantevækst på den østlige del af Rhodos ud mod Middelhavet (Rhodos middelhavskyst).

Rhodos er tyndt befolket og har et ikke særligt veludviklet offentligt transportsystem. Så meget mere grund er der til at leje bil på Rhodos, hvor man hver dag kan finde nye spændende steder med fantastiske udsigter.

Mange af de forhistoriske monumenter, som Rhodos er så rig på, findes i små charmerende landsbyer rundt omkring på Rhodos. Det er også her man møder sjælen af det græske folkeliv på Rhodos - langt fra turistområderne ved de mest populære badestrande og i Rhodos by.

Den østlige del af Rhodos har færre klipper og et godt udvalg af sandstrande. Det er primært her at turismen er udviklet med ferie-resorts ved byerne Pefki, Lindos, Haraki, Archangelos, Faliraki og Afantou.

Mange steder er det muligt at leje bil lokalt på dagsbasis.

Se eksempelvis billig Rhodos billeje fra Faliraki  

Værd at se på Rhodos: Sommerfugledalen - kort køreafstand fra Rhodos by
Lejer man bil i Rhodos by, er der kun omkring 25 km til Sommerfugledalen også kaldet Valley of Butterflies. Besøger man denne meget turistede seværdighed på det rigtige tidspunkt af året, bugner det med sommerfuglearten Panaxia (Quadripunctaria Poda), som kommer her for at yngle.

Specielt i august (når sommerfuglene parrer sig) og sidst i maj, når de nye sommerfugle på Rhodos er flyvefærdige, vrimler det med sommerfugle i Sommerfugledalen på Rhodos. Man bør dog ikke forstyrre dem, da de mange besøgende turister har fået bestanden til at falde.

Sommerfugledalen ligger ca. 5 km syd for landsbyen Theologos på nordkysten af Rhodos.

Arkæologisk udforskning på Rhodos – de 3 oldtidsbyer
Der udforskes stadig på Rhodos, som kan datere civilisationer helt tilbage til minoerne, der kom til Rhodos fra Kreta og opbyggede en koloni ved Ialyssos omkring 1500 år før Kristi fødsel.

I Rhodos by på øens nordligste spids findes et utal af historisk interessante bygningsværker, og alle kan nås til fods.

Oldtids-Grækenland er på Rhodos forbundet med de tre Rhodos-byer nævnt af Homér: Kamiros, Ialyssos og Lindos. Disse byer på Rhodos er specielt rige på fortidsminder og rester af arkitektur fra den græske oldtid.

Ialyssos på Rhodos’ nordvestlige kyst ligger kun 8 km fra Rhodos by og var det græske aristokrati’s favorit i den såkaldte hellenistiske era. Det ses stadig på resterne af Ialyssos Akropolis (miniature af Athens Akropolis).

Kamiros udgravningerne er en anden større oldtidsbebyggelse, som kan sammenlignes med Pompeji i Italien. Kamiros er et velbevaret eksempel på græsk byplanlægning med to større pladser, templer, huse og en effektiv infrastruktur til vandtransport i form af badehuse og vandtanke.

Athena templet (Athena Lindia, Propylae) er en typisk græsk søjlekonstruktion og en af hovedattraktionerne i Lindos udgravningerne på vestkysten af Rhodos tæt på byen Lindos 50 km fra Rhodos by.

Værd at se på Rhodos - middelalder-seværdigheder og Knights of Rhodes
Mange af de mest bemærkelsesværdige bygningsværker på Rhodos daterer tilbage til middelalderen og til ridderordenen Knights of St John; også kendt som Knights Hospitaler eller Knights of Rhodes.

Korsridderne etablerede sig på Rhodos i 1300-tallet og forblev på øen i over 200 år (1309-1522). De kristne korsridderes indflydelse på Rhodos er mest fremtrædende i Rhodos City, men kan også ses i mindre byer og landsbyer rundt omkring på Rhodos.

Kritinia slottet små 50 km sydvest for Rhodos Town er en særdeles interessant bygning i oprindeligt tre niveauer. Her udspiller Rhodos middelalder-historie sig hvert år på Medieval Rose Festival i juli-juni måned - i 2013 fra 26/5-7/7 (kun weekend - åbningstid 10-20).

Monolitter slottet (Monolithos Castle) omkring 65 km fra Rhodos by i den modsatte sydlige ende af Rhodos er knap så velbevaret, men alligevel et yndet udflugtssted for turister på grund af udsigten; måske den bedste udsigt fra Rhodos over Ægæerhavet og to ubeboede småøer.

Har man lyst til at opleve mere middelalder-historie på rundtur på Rhodos i udlejningsbil, er det værd at besøge Feraklos tæt på ferieområdet Charaki. Her er der udsigt over Charaki, Lindos og Agathi bugten fra et 1200-tals middelalderfort.

I nærheden af Feraklos, omkring 40 km sydvest for Rhodos by finder man landsbyen Archangelos. Er man alligevel i området, er det værd at standse bilen og opleve denne meget typiske Rhodos landsby, der med sin livlige bymidte er relativt upåvirket af turismen. Her finder man også resterne af et 1200-tals slot anvendt af Grand Masters of the Knights of St John ordenen (Knights of Rhodes).

Kørsel i Rhodos by
Lad være med at køre inden for bygrænsen udover til hotellet. Specielt i turistsæsonen er bilen blot til besvær, og parkeringsmulighederne i Rhodos by er stærkt begrænsede.

Den charmerende hovedstad på Rhodos opleves bedst til fods og kan varmt anbefales.

Smalle gader dominerer Rhodos Town; den største by på øen, som er på UNESCO World Heritage (verdensarv) listen. Man kan sagtens tilbringe et par dage med at udforske Rhodos by med dens mange betagende bygningsværker; herunder Grand Master's Palace, Acropolis of Rhodes, Mosque of Suleiman the Magnificent og Rhodos bymur.

Se kort over Rhodos by (Rhodes Town - capital of Rhodes)

Find billig billeje fra Rhodos by

Billig Rhodos billeje - anbefaling og tips om leje af bil
Book udlejningsbil på Rhodos i god tid, hvis muligt.

Priserne stiger som regel jo tættere man kommer på sommerferien. Langt de fleste lejer bil fra Rhodos Lufthavn, men det er også muligt at arrangere billeje på Rhodos fra turist-resorts som Lindos, Faliraki og Pefki.

Blandt de mange udlejningsfirmaer på Rhodos finder man Avis Rent-A-Car Rhodes, Hertz Car Rent Rhodes, Budget Car rental Rhodos, Sixt, Europcar, Pangosmio, Kosmos Rent-A-Car og Auto Union. Bemærk at man som regel ikke må medtage lejebilen til andre øer. Det betaler sig at sammenligne priser og booke online i forvejen inden ankomst.

Se også: Billig billeje fra Rhodos Lufthavn

Billeje på Rhodos er generelt billigt. I juni måned er det ikke usædvanligt at kunne leje en Ford Fiesta eller lignende for 800-1000 kroner per uges Rhodos billeje. I juli-august er det dog gerne nogen hundrede kroner dyrere. I april-maj eller efter september er priserne som regel helt nede i 700-800 kroner for en uges Rhodos billeje (billigste bil).

Alle biler på Rhodos (undtagen de allermest luksuriøse specialbiler) har fri kilometer og alle udlejningsbiler har naturligvis lovpligtig forsikring inkluderet i lejen. Barnestole er generelt billige at leje; typisk fra 2-3 euro per dag. Ekstra chauffør koster også kun et par euro.

En 4-hjulstrækker (lille 4x4 af typen Suzuki Jimny eller lignende) kan ofte lejes på Rhodos for et meget rimeligt beløb. Prøv at søge på Cartrawler - der er ofte priser fra omkring 2500 kroner per uge.

Rhodos rejser fra Danmark med danske rejsebureauer
De fleste større danske rejse-selskaber udbyder rejser til Rhodos; herunder Primo Tours, FDM-Travel (FDM-Rejser), Star Tour, Spies Rejser, Bravo Tours. Sun Tours og Folkeferie.

Højsæsonen er juni til september, hvor gennemsnitstemperaturen på Rhodos er over 25 grader om dagen. Også maj og oktober kan gå an til Rhodos rejser med temperaturer fra 20 til 23 grader. I disse måneder regner det lidt (ikke meget), og der er stadig 7-8 solskinstimer per dag.

Se mere om Vejret på Rhodos - temperatur-kort.


Billeje Rhodos - tips og anbefalinger om kørsel på Rhodos
Artikel: Billeje Rhodos - tips og anbefalinger om kørsel på Rhodos

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar