Biludlejning i Billund Lufthavn tæt på Legoland

Sammenlign priser på biludlejning i BIllund Lufthavn

Den jyske lufthavn i Billund blev grundlagt af Lego koncernens anden generation Godtfred Kirk Christiansen i år 1961.

Den driftige Kirk Kristiansen fik allerede i 1964 lokalområdets spidser med på at bygge en rigtig lufthavn i Billund.

Lego havde pengene, og der var allerede på dette tidspunkt fremsynede folk i Billund og omegn, der kunne se fordelen i at kunne flyve ud i verden fra Midtjylland/Sydjylland.

Fremsynede Lego og Billund Lufthavn, Jylland
Godtfred Kirk Kristiansens private hobby-startbane på 800 meters længde fra først i 60'erne har siden udviklet sig voldsomt til at være Danmarks næstvigtigste nationale lufthavn og langt den vigtigste og mest internationalt orienterede lufthavn i Jylland.

Lego familen har på mange områder altid valgt deres egne veje.

Billund Lufthavn åbnede den 1. November 1964 . Senere i år 1968 åbnede forlystelsenparken Legoland ved Billund i Jylland.

Ved valg af firma-biler var Lego-familien ligeledes fremsynede og med på noderne. Sidst i 1960'erne bestilte Lego et par NSU RO-80 biler til Lego direktions-brug. Den ekstrémt moderne konstruktion med en luftmodstand (cw-værdi) som en moderne bil på omkring 0,35, viste sig dog snart at have en svaghed i sin ny-udviklede wankel-motor. Se mere om NSU RO-80.

Senere blev NSU, der i dén grad på trods af fornuftige biler brændte nallerne økonomisk på wankel-motoren, overtaget af Audi-VW.

I Billund lufthavn er der et stort udvalg af biludlejningsselskaber.

Af og til er der særdeles gode tilbud på biludlejning i Billund, og sjovt nok kan man af og til finde billige tilbud på NSU RO-80 naturlige efterfølger.
Se artikel om billig Audi A4 i Billund.

Legoland tæt på Billund Lufthavn
Forlystelsesparken Legoland er Billunds største trækplaster og har været det i en menneskealder.

Legoland i Billund, Legoland California (Carlsbad), Legoland Windsor (England vest for London), Legoland Tyskland (Günzburg) og Legoland Florida (det største Legoland i verden) blev i år 2004 solgt fra i forbindelse med en større omstrukturering i den på dette tidspunkt kriseramte Lego koncern.

Krisen blev overvundet, og Legoland Billund og de øvrige Legoland forlystelsesparker rundt omkring i verden går fint med de nye ejere. Der er allerede planlagt nye Legoland forlystelsesparker i Malaysia, Dubai og i Japan.

Se oversigtskort over attraktioner i Legoland på Nordmarksvej i Billund.

Se også åbningstider for det oprindelige danske Legoland tæt på Billund Lufthavn og kort over Legoland og Billund Lufthavns-området omkring Billund

 

Billund Lufthavn tæt på Aarhus og Trekantsområdet
Billund ligger centralt i Jylland tæt på trekantsområmdet Vejle-Kolding-Fredericia, og siden Aarhus Lufthavn er placeret 'hjælpeløst' ved Tirstrup omkring 45 kilometer fra Aarhus centrum - og tilmed i den 'forkerte' retning mod Grenå, er Billund Lufthavn godt 100 km fra Aarhus via Vejle af motorvej E55 og hovedvej E28 mellem Vejle og Billund ikke væsentlig sværere at nå fra Danmarks næststørste by.

Turen fra Aarhus centrum til lufthavnen Aarhus Lufthavn i Tirstrup Lufthavn tager ca. 45 minutter i bil. Strækningen Aarhus centrum til Billund Lufthavn tager omkring 1 time og 15 minutter.
Når Aarhus en dag får sin egen lokale lufthavn vil Billund Lufthavn utvivlsomt mærke øget konkurrence. De reelle alternativer til Billund Lufthavn i konkurrence om kunderne ligger i 2012 måske nærmere i Lübeck eller i Hamborg.

Capital of Children Company i Billund

Legoland og dens positive indvirkning på lokalområdet inspirerede i 2009 byrådet i Billund Kommune til at gøre Billund til ‘Børnenes Hovedstad’. Til dette formål er oprettet Capital of Children Company.

Med støtte fra LEGO Fonden er det med Capital of Children Company tanken at gøre Billund til en global hovedstad for virksomheder og forskere, som har fokus på børns læring og krativitet.

Capital of Children Company får til huse i det gamle rådhus i Billund, der ejes af KIRKBY A/S; moderselskabet bag LEGO.

Biludlejning i Billund Lufthavn
Billund Lufthavn biludlejning er inde i en rivende udvikling med mere end 2,5 millioner besøgende årligt i Billund Lufthavn.

Sammenlign priser på biludlejning i Billund Lufthavn på Cartrawler billeje-søgemaskinen


Biludlejning i Billund Lufthavn tæt på Legoland
Artikel: Biludlejning i Billund Lufthavn tæt på Legoland

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar