Biludlejning i Vagar Lufthavn - ferie på Færøerne i lejebil

Lej en bil i Vagar Lufthavn på Færøerne og kom rundt på hele klippeøen i eget tempo.

Søg billig billeje på Færøerne

Færøerne er kendt for sin uspolerede natur og iøjnefaldende landskaber. Selvom man kun opholder sig på øen i få dage, kan man sagtens nå rundt og få mange spændende oplevelser med i bagagen, hvis man har en lejebil til rådighed.

Nissan Note car rental

En Nissan Note i Vágar Lufthavn er en meget efterspurgt lejebil på Færøerne i kompaktklassen.

Vágar Lufthavn er Færøernes eneste lufthavn og har derfor også øgruppens største udvalg af udlejningsbiler. Vagar Lufthavn har IATA-forkortelsen FAE og ligger på øen Vágar.

Der er tunnelforbindelse mellem Vagar og Færøernes største ø Streymoy(Strømø), hvor hovedstaden Torshavn ligger.

Biludlejning på Færøerne - billeje-firmaer i Vagar Lufthavn
Der er mange internationale biludlejningsfirmaer i Vágar Lufthavn: Europcar, Budget, Hertz, Avis Rent A Car og Sixt, samt det lokale færøske udlejningsfirma Unicar.

Billeje er ikke billigt i Vágar Lufthavn
Priserne på udlejningsbiler på Færøerne er temmelig høje, i hvert fald sammenlignet med billeje priserne på det europæiske fastland og endda selv sammenlignet med de i forvejen dyre skandinaviske lande Norge, Danmark og Sverige.

Der kan spares mange kroner på leje af de mindste biler. Priserne på de billigste biler i Vágar Lufthavn begynder typisk ved omkring 3000 kr. for 7-dages leje af en Nissan Micra, Suzuki Swift eller lignende køretøj i økonomiklassen. Bemærk at priser på billeje på Færøerne kan svinge meget med udbud og efterspørgsel.

Set med positive briller er der ofte ikke den store prisforskel på billeje i en større bilgruppe/bilklasse (i forhold til mindre lejebiler) med mere behagelige køretøjer til leje i Vágar. Tit koster en Peugeot 508 (eller lignende i standard/stor mellemstørrelsen) kun lidt mere end de mindre biler.

Det skal på det kraftigste anbefales at sammenligne priser fra flere forskellige biludlejere på Færøerne før den endelige booking, da der kan være signifikante prisforskelle i den samme bilgruppe.

For at få en hurtig og omfattende sammenligning af tilbud på lejebiler i Vágar Lufthavn, så brug en internet billeje søgemaskine som for eksempel Cartrawler, der samler tilbud på biludlejning i Vagar Lufthavn fra alle de store udbydere og efterfølgende hjælper med at booke online, så lejebil-bookingen er på plads i god tid inden ankomsten til Færøerne.

Sammenlign udlejningsbiler i Vágar Lufthavn med Cartrawler

Hvor ligger Færøerne - værd at vide om Færøerne
Færøerne er et delvis selvstændigt styre under det danske rigsfælleskab og øerne ligger i den nordlige del af Atlanterhavet, midtvejs mellem Norge og Island og omtrent på grænsen mellem Nordatlanten og Norskehavet.

Se Færøernes beliggenhed på oversigtskort

Øgruppen består af 18 større øer af vulkansk oprindelse (17 er beboede), som tilsammen udgør nationen Færøerne. De største af øerne hedder (fra vest mod øst) Vágar (hvor lufthavnen ligger), Streymoy (med Færøernes hovedstad Tórshavn), Eysturoy og Bordoy (Borðoy).

Der bor ca. 50.000 mennesker fordelt over Færøernes samlede areal på 1400 km2. Den færøske krone er 1 til 1 med den danske krone og er desuden almindelig gangbar i Danmark. Det officielle sprog er færøsk, men der tales også både dansk og engelsk.

Fåreavl er en medvirkende årsag til øgruppens navn, der stadig er en vigtig beskæftigelse på Færøerne.

Turistattraktioner på Færøerne
For naturelskere er Færøerne en sand perle og har som turistdestination mange fascinerende udendørslokationer for fugle- og fiskeinteresserede, med vandrestier langs den barske klippekyst. Øen er især kendt for sine særprægede klippeformationer og ’hemmelige’ klippehuler.

Selv om øerne langt væk fra Danmark ligger meget isolerede, er historien om Færøerne nu ganske interessant. Det hele starter i det 5. århundrede, da irske munke for første gang bosatte sig i ’et paradis af får og fugle’, øgruppens oprindelige og umiddelbare beskrivelse.

Arkæologiske seværdigheder og historiske monumenter findes over hele øen, fra tiderne under først norsk, så dansk herredømme.

Livet er også sjovt om natten på Færøerne. I de store byer Torshavn, Klaksvik, Hoyvik, Argir og Vagar, blandt flere kan man godt animeres på en række forskellige barer og natklubber.

Vidste du at: på grund af øernes geografiske beliggenhed – lige syd for polarcirklen – vil der i perioden fra 21. maj til 21. juli aldrig blive helt mørkt og man kan endda få et glimt af solen, efter midnat.

På disse lyse nætter fortsætter den festlige atmosfære i nattelivet direkte fra barerne og ud i byernes gader og stræder.

Rundt på Færøerne i en lejebil
Det er ikke svært at køre rundt på Færøerne takket være det omfangsrige net af veje og tunneller.

Store del af Færøerne er forbundet med hinanden: Streymoy og Eysturoy er forbundet med en bro (kanalbroen eller Sundabrugvin på Færøsk). Vagar og Streymoy øerne er forbundet med en undersøisk tunnel, det samme er øerne Bordoy og Eysturoy.

Se kort over Færøerne

På Færøerne kører man i højre side af vejbanen, bilens lygter skal være tændte hele året rundt (ved kørsel) og højeste tilladte alkoholpromille er 0,05%.

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai kan lejes hos eksempelvis Sixt i Vagar Lufthavn på Færøerne - også i en 5+2 udgave.

Vejret på Færøerne
Færøernes klima er kendetegnet ved milde vintre og kølige somre. Om vinteren kommer temperaturerne sjældent under frysepunktet og i sommerperioden er gennemsnitstemperaturerne på Færøerne omkring 10 grader. Desuden er der ca. 260 regnvejrsdage om året. Færøerne kan være heldige at mærke en god sommervarme i en kort periode, hvis vindstrømmen nede fra Azorerne blæser i den rigtige retning.

Se klimakort over Torshavn på Færøerne.

Den bedste tid på året til et besøg på Færøerne er juni, juli og august måned, når temperaturerne er på sit højeste. Man skal dog lige have i baghovedet, at vejret er meget ustabilt på Færøerne og kan nemt skifte fra klar sol til stormvejr. Det er både blæsende og fugtigt hele året og udendørsentusiaster bør altid være iført vandafvisende vandrerudstyr.

Flyv til Færøerne - luftfartsselskaber og destinationer i Vagar Lufthavn
Atlantic Airways er det største flyselskab i Vagar Lufthavn og har helårsruter fra Vagar til København, Billund, Reykjavik og Bergen (Norge).

I sommersæsonen er der tillige Vagar Lufthavn ruter til Aalborg, London-Stansted, Milano-Malpensa og Barcelona.

Atlantic Airways helikopterservice sørger for transport mellem Vagar Lufthavn og Færøernes største øer.

Vagar Lufthavn (FAE) hedder Vága Floghavn på færøsk og ligger på øen Vagar, et par kilometer fra Sørvágur, øens største bygd.

Lejebil i Vagar Lufthavn på Færøerne - book online


Biludlejning i Vagar Lufthavn - ferie på Færøerne i lejebil
Artikel: Biludlejning i Vagar Lufthavn - ferie på Færøerne i lejebil

Emner: , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar