Vejr og klima på Fuerteventura - vejret på populær Kanarie-ø sammenlignet med vejret på Tenerife og Gran Canaria

Afstanden fra Afrikas vestkyst til øen Fuerteventura i øgruppen Kanarieøerne er kun omkring 100 km.

Se også: Billig billeje i Fuerteventura Lufthavn

Bemærk at det er billigst at bestille online-billeje og rejser i god tid i forvejen. Fuerteventura er en udpræget vinterdestination.

Sahara ørkenen i Nordafrika er den direkte årsag til at Fuerteventura vejret er så varmt om vinteren. Vinde fra Sahara blæser ud over Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura, og samtidig er en nordøstlig vind garant for at der heller ikke bliver alt for varmt og hedt på Kanarieøerne.

Vejret er således behageligt og stabilt hele året og gør Fuerteventura til en perfekt helårs-destination.

Strande på Fuerteventura? – dem er der mange af!
Det tørre måneagtige landskab på det indre af øen er omkranset af over 150 strande.

I forhold til Gran Canaria er der noget varmere på Fuerteventura; specielt om sommeren.

Til gengæld er det lidt varmere igen på især Tenerife og faktisk også lidt varmere på naboøen Lanzarote, der ligner meget.

Sammenligner man de forskellige Kanarieøer er forskel mellem Fuerteventura og Gran Canaria størst. Gran Canaria er en del mere tempereret i juni-juli-august måneder. Er man til en varm sommerferie med masser af sol og strand (og en let brise), er Fuerteventura det helt rigtige sted.

Som strand-destination er Fuerteventura faktisk blandt de absolut bedste i verden.

Strande på Fuerteventura.

Se kort over Fuerteventura.

Solskinsøen – mere end 300 dage med solskin årligt
I forhold til solskinstimer er alle De Kanariske Øer mere eller mindre ens.

Regn med over 300 dage med solskin om året. De bedste og mest solrige måneder er juni, juli og august med gennem snitligt over 10 timer med sol per dag.

Henne i december, i januar og I februar måned er der godt 6 timers solskin i gennemsnit per dag.

Se mere information om vejret på Fuerteventura.

Temperaturer på Fuerteventura
Som nævnt er vejret på Fuerteventura mildt og solrigt med op til 27 grader i gennemsnit om sommeren og ned til omkring 17 grader i gennemsnit om vinteren.

De højeste temperaturer forekommer i juni, juli og august. En sjælden gang kan temperaturer på lidt over 40 grader forekomme, men det er relativt sjældent.

Juli, august og september måneder har i snit mellem 27 og 28 grader i gennemsnit. For vinter-turister er der i januar-februar-marts mulighed for at opleve mellem 20 og 22 grader midt på dagen. Der er meget sjældent under 10 grader om natten.

Takket være den konstante brise fra havet dvs. fra Atlanten, er der selv om sommeren aldrig ulideligt varmt på Fuerteventura.

Vandtemperaturen er imidlertid svingende mod det lidt koldere, da selvsamme Atlanterhav sørger for at der aldrig bliver rigtig varmt badevand. Forvent omkring 22 grader fra omkring august til oktober. Der er gennemgående bedre (højere) sommer-badevandstemperaturer på de fleste destinationer ved Middelhavet.

Se mere om Fuerteventura på den offic ielle turist-side for De Kanariske Øer: Hello Canary Islands.

Det blæser altid! – Kanarieøen med masser af frisk luft
Med masser af vind stort set hele året er Fuerteventura populær blandt surfere; faktisk så meget at øen af fået tilnavnet Europas Hawaii. Der er med andre ord gode forhold til surfing hele året – og i øvrigt også gode muligheder for begyndere.

Sommeren er at anbefale for dem, som ikke har så stor erfaring. Bølgerne er generelt lidt mindre ved sommertide. De mere professionelle surfere besøger i store tal Fuerteventura for at surfe fra oktober til maj.

På landjorden er stærk vind og storm sjældent at opleve, men der er til gengæld stort set altid en let brise.

Engang imellem kommer der meget varm og tør vind ind fra Sahara. Der medfølger gerne en del støv og sand. Hvis man lider af astma er det bedst at gå inden døre, hvis man finder støv-vinden ubehagelig. Indenfor med air condition er der ingen problemer.

Er der regnsæson på Fuerteventura?
Med et gennemsnit på kun 105 millimeter regn per år er Fuerteventura én af de absolut tørreste på Kanarieøerne.

December og januar er de vådeste, selvom der også i disse to måneder også kun i gennemsnit er 4-5 regndage per måned. Regn falder gerne som korte byger. Fra juni til og med august regner det praktisk talt ikke.

Se også: Hvad skal man se i Caleta de Fuste?


Vejr og klima på Fuerteventura - vejret på populær Kanarie-ø sammenlignet med vejret på Tenerife og Gran Canaria
Artikel: Vejr og klima på Fuerteventura - vejret på populær Kanarie-ø sammenlignet med vejret på Tenerife og Gran Canaria

Emner:

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar