Kør-selv ferie i Provence - biludlejning i Nice, Frankrig

Provence, regionen i det sydøstlige Frankrig, er en alsidig turistdestination.

Check priser på biludlejning i Nice Lufthavn

Selv om kysten, med sine emblematiske byer som Nice, Cannes og Saint Tropez tiltrækker utroligt mange besøgende hvert år, kan det i høj grad anbefales at udforske Provence ud over den Franske Riviera.

Guide-Billig-Billeje.dk rådgiver gratis om billeje i Nice (og andre destinationer). Skriv gerne til os med spørgsmål via vores kontaktside

Blandt de typiske franske udlejningsbiler i familie-klassen med plads til op til 7 personer finder man Citroen Grand C4 Picasso (5+2 dvs. med 2 ekstra foldesæder bagerst til børn) og Renault Grand Espace (ægte 7 personers MPV).

Renault Espace

Frankrig billeje - Renault Espace er Frankrigs mest luksuriøse minivan/MPV © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

Bemærk at er man 7 personer med bagage, skal man vælge en stor MPV med 7 sæder – som eksempelvis Renault Espace, VW Sharan eller Ford Galaxy. Med kun 5+2 konfigurering (VW Touran, Citroen Grand C4 Picasso, Fiat 500L 5+2, Opel Zafira) er der megen sparsom bagageplads ved udnyttelse af alle pladser.

Kort over Provence - kør selv ferie Frankrig
Provence er et historisk område, uofficielt afgrænset af Rhône-floden mod vest og Middelhavet mod syd, Alperne i Nord og grænsen til Italien i øst. Det svarer nogenlunde til de administrative regioner Alpes-Maitimes. Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Vaucluse, Bouches-du-Rhône og Var.

Se kort over administrative regioner i Provence.

I Provence finder man det bedste Sydfrankrig kan byde på, fra det fascinerende udsyn over Middelhavskysten, til det indre Provences fredfyldte, lavender beklædte, flade sletter og imposante Alper. Kan du lide at køre bil, er en køretur i Provence formentlig den bedste måde at opnå den fulde oplevelse at dette billedskønne og mangfoldige landskab i denne del af Frankrig.

Lej bil ved Côte d’Azur
Selvom der findes mange måder at komme til Provence på fra udlandet, er Nice dog den mest populære indgang til regionen, uagtet at byen ligger i periferien af Provences østlige kant.

Byen med de helt enestående kulturoplevelser er hovedstad på Côte d’Azur, men kan også være udgangspunktet til resten af oplevelserne i Provence, specielt hvis man har lejet bil til at komme rundt i Sydfrankrig. Fra Nice er der kun en kort køretur til Monaco og der er helller ikke langt til grænsen med Italien ved den hyggelige og faktisk relativt billige by Menton.

Hvis man booker i god tid, er der masser af muligheder for billig Nice billeje hos de mange, store biludlejningsfirmaer, både i Nice Lufthavn og i centrum.

Find billig billeje i centrum

Med hjælp fra internetbaserede søgemaskiner, som Cartrawler, er det muligt at finde den ideelle lejebil, hvad enten man søger en bil i økonomiklassen, et komfortabelt full-size køretøj eller en minivan, til fordelagtige priser med afhentning i det område af Nice, der passer bedst (begge nedenstående også i centrum, naturligvis, men med centreret søgning).

De bedste billeje tilbud på Promenade des Anglais

Sammenlign priser på billeje ved togstationen (Gare de Nice)

Vælg din lejebil via søgningen (aktuelle priser vises), book lejebilen hjemmefra eller fra kontoret og spar samtidig penge ved at booke i god tid.

I supermini-klassen - også kaldet ’B’ billejeklassen eller Ford Fiesta klassen af udlejningsbiler, vil man i Frankrig ofte få en Peugeot 208 eller en Citroen C4 stillet til rådighed.

Peugout 208

Hertz Peugeot 208 - moderne lejebil med plads til 4 personer og bagage © Foto: Guide-Billig-Billeje.dk

De vigtigste turistattraktioner i Provence

Côte d’Azur
Côte d’Azur, eller den Franske Riviera, behøver ikke den store præsentation.

Denne del af Sydfrankrigs kyst strækker sig fra grænsen til Italien til Cassis mod vest og der lander hvert år 14 millioner turister, der alle skal til enten Nice, Saint Tropez, Cannes, Antibes eller Monaco – sidstnævnte anses også for at være en del af Côte d’Azur.

Strande, vandsportsaktiviteter, glimrende vejr, fantastiske, historiske seværdigheder og enorme mængder af kulturudbud er de helt ubestridelige attraktioner ved den Franske Riviera.

Hvis man ikke lige er typen til store mængder turister på et lille område, kan en tur langs kysten af den smukke Franske Riviera være ganske givende for humøret.

Læs mere i artiklen:
Anbefalinger om biludlejning - oplev Den Franske Riviera i udlejningsbil.

Det tager ca. tre en halv time at køre hele strækningen på Den Franske Riviera, hvis man kun kører langs med kysten. Vælger man en hurtigere løsning - motorvejen, tager det kun den halve tid at køre fra Nice og hele vejen vestpå til Marseille.

Historiske byer og landsbyer i Provence
Provence er rig på historie. Bortset fra de indlysende historiske perler i Arles, Avignon og Orange, der alle optræder på UNESCOs liste, er der mange værdifulde, historiske monumenter i rigtig mange af Provences byer, landsbyer og bjerglandsbyer.

Se kort over de største turistattraktioner i Nice.

Under kør-selv ferien i Provence bør man ikke undgå at besøge Aix-en-Provence - områdets historiske hovedstad, Nimes, Nyons, Vaison la Romaine og St. Remy de Provence.

Flora og Fauna
Provence er et område med en enestående naturlig skønhed. Med en lejebil fra Nice til rådighed er det ganske nemt at søge tilflugt, fra de noget overfyldte turistmål, i Provences mange fredede naturarealer.

Der er tre nationalparker i Provence: Les Ecrins og Le Mercantur i Alperne og Port-Cros på øen af samme navn, lige udenfor La Lavandou kysten.

Nationalparken Les Ecrins - rundrejse i Provence:

Man kan også beundre Provences flora og fauna i de fem regionale naturreservater der ligger i Camarque, Cueyres, Luberon, Les Alpilles og Verdon, også kendt som Europas Grand Canyon.

Udendørsaktiviteter i Provence
Den store variation i landskaberne gør Provence i Frankrig til et oplagt mål for en aktiv ferie. De mange muligheder for forskellige udendørs aktiviteter i Provence spænder fra vandring, cykling, æsel/hesteridning og fiskeri til kanosejlads, klatring, ballonflyvning og paragliding.

Nedenstående video viser et par af de sjove aktiviteter for børn og voksne i Provence:

Mange udendørsaktiviteter i Provence arrangeres af professionelle firmaer, der også sørger for det nødvendige udstyr. Rejser man rundt i Provence med eget udstyr (cykel, kano etc.), så husk at booke et passende størrelse køretøj i god tid. I de travleste sommermåneder er der ofte ikke mange ledige minibusser til rådighed med kort varsel hos biludlejerne. Det gælder på store dele af kysten ved Sydfrankrig.

Vejret i Provence, Frankrig
Middelhavsklima, med tørre, varme somre og milde vintre er de generelle karakteristika for vejret i Provence. Man kan dog komme til at opleve mange lokale variationer og forskellige mikroklimaer i Provence.

Departementet i Var, med byer som Toulon, Saint Tropez og Hyères, er klart den varmeste del af Provence, med temperaturer der når de 29-30 grader om sommeren.

Se temperaturkort over Toulon (Provence).

I modsætning til ovenstående område, kommer temperaturene i bjergområdet Alpes-de-Haute-Provence sjældent over 22-23 grader i sommerperioden.

I provinsen Alpes-Maritimes, mellem Alperne og Middelhavet, ligger gennemsnitstemperaturen på stabile 28 sommergrader og masser af solskinsdage året rundt.

Se vejrkort over Nice, Côte d’Azur.

Længere væk fra Alperne, i Vaucluse provinsen, hvor byerne Avignon og Orange ligger, kan man forvente et miks af alpeklima, kontinentalt klima og (men dog overvejende) Middelhavsklima.

Bemærk at snefald er næsten ikke eksisterende i kystområderne i Provence til forskel fra de nordlige egne.

Provence er også kendt for Mistralvinden, der blæser fra Alperne mod Rhône-dalen. Mistralen er en kold og stærk vind, der nogen gange når 100 km/t, oftest om vinteren, men ved sjældne lejligheder også om sommeren.

Skiferie i Provence
Den store summende sommerturist mængde i Provence, skifter til Alpes-Maritimes provinsen om vinteren. Det er nemlig en meget populær skidestination.

Adskillelige ski resorter ligger ikke langt fra Nice i køreafstand - ca. 60 km. - blandt dem Isola 2000, Auron og Valberg/Beuil.

Se kort over populære ski resorter i Alpes-Maritimes.

Er man på vej til et ski resort i Provence, så husk at booke et større køretøj (lejebil) til den store bagage. Det anbefales, at man online samtidig også booker tagbagagebærer til ski.

Mad og vin i Provence
det er ikke uden grund at herbes de Provence, et miks af tørrede urter, bestående af rosmarin, merian, timian, oregano og savory er et af Provences mest kendte produkter i hele verden. De aromatiske Provence retter, ganske særprægede i forhold til resten af Frankrigs køkken, giver en førsteklasses kulinarisk oplevelse, specielt med et glas lokalproduceret vin til.

Det provencalske køkken kombinerer elementer fra de typisk lette, fiske-baserede Middelhavs retter med førsteklasses landbrugsprodukter, samt de solide måltider fra bjergegnene.

Grøntsager bruges stort set over hele Provence i duftende gryderetter, for eksempel den berømte ratatouille, eller spises som de er, nemlig rå, i salater. En anden ret, der er meget populær i Sydfrankrig, er Nicoise og er måske den mest genkendelige Provencalske ret.

Ved kystområderne i Sydprovence er de klassiske seafood retter escabeche, pocheret og friturestegte, marinerede sardiner eller bouillabaisse, en safran duftende fiske og skaldyrs gryderet.

Daube Provencale er en langsom tilberedt kødstuvning og er den fortrukne ret i det centrale og nordlige Provence, særligt på kolde dage.

Et universelt tilbehør til næsten ethvert måltid i det traditionelle Provencalske køkken er aioli, en cremet hvidløgssauce, samt fougasse, olivenbrød.

Vintraditionen i Provence går helt tilbage til Romernes tid. Selvom regionen har betingelserne til at dyrke mange forskellige druer, er Provence mest kendt for rosé vin, og derefter gode rødvine. Den største AOC (appellation d’origine contrôlee) region i Provence er Côtes de Provence.

Se kort over vinområderne i Provence.

De største lufthavne i Provence - flyv til Provence fra UK
Nice Lufthavn er den absolut største indgang til Provence, med det største udvalg af internationale flyruter.

Sammenlign billeje priser i Nice Lufthavn

Mange flyselskaber har flyruter mellem UK og Côte d’Azur, inklusive British Airways, samt lavprisselskaberne Jet2, EasyJet, Monarch Airlines og Norwegian.

Det er også en mulighed at tage til Provence fra den store Marseille Lufthavn og fra andre mindre lufthavne, såsom Avignon Lufthavn, Nimes Lufthavn og Toulon Lufthavn.

Køreafstande fra Nice
Hvis man planlægger en kør-selv ferie, kan det være nyttefuldt at kende de omtrentlige afstande til de større byer og seværdigheder i Provence:

  • afstand fra Nice til Cannes: 28 km
  • afstand fra Nice til Saint Tropez: 110 km
  • afstand fra Nice til Marseille: 200 km
  • afstand fra Nice til Aix-en-Provence: 175 km
  • afstand fra Nice til Avignon: 261 km
  • afstand fra Nice til Aries: 245 km
  • afstand fra Nice til Isola ski resort: 75 km
  • afstand fra Nice til Monaco: 20 km


Lej dansk feriehus i Provence tæt på Nice

Lige nord for Nice finder man den dansk-ejede feriebolig "Villa Romarine", der ligger imellem de skønne lokale byer, Carros Village og Gattières. Feriehuset har plads til 8 personer og ligger i ca. 400 meters højde med flot udsigt til Middelhavet.
Læs nærmere her: Villa Romarine.


Kør-selv ferie i Provence - biludlejning i Nice, Frankrig
Artikel: Kør-selv ferie i Provence - biludlejning i Nice, Frankrig

Emner: , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar