Italiens regioner - Lombardiet - største by Milano

Region Lombardiet er én af de rigeste regioner i Italien kun overgået af den langt mindre region Sydtyrol.

Det antages at omkring 20% af al økonomisk aktivitet i Italien finder sted i Lombardiet, der også ofte i engelsksprogede lande omtales som Lombardy. På italiensk er regionens navn Lombardia.

Lej en Audi A4 Avant

Italien lejebil: Audi A4 Avant (stationcar) kan ofte bookes til rimelige priser hos eksempelvis biludlejer Locauto eller Maggiore på www.guide-billig-billeje.dk.

I Norditalien er det muligt at leje luksusbiler, som Ferrari og Aston Martin i eksempelvis Milano-Malpensa Lufthavn (MXP), men det er ikke gratis. Blandt de gode tilbud på billeje i Norditalien finder man ofte Audi A4, BMW 3-serie eller lignede.

Lufthavne i Lombardiet
Lufthavne er der et stort udvalg af i Lombardiet.

De internationale lufthavne udgøres af:

Se kort over Lombardiet.

Seværdigheder i Lombardiet, Italien
Til attraktionerne i Lombardiet hører de store søer Maggiore, Como, Iseo og Idro samt den for danskere nok så kendte Gardasøen (Lake Garda).

Se også: Besøg Como-søen i udlejningsbil

I Lombardiet finder man hele 9 World Heritage Sites - se liste over Lombardiets World Heritage. Dermed er Lombardiet dén region i Italien, som har flest kulturelle perler med World Heritage status.

Da den nordlige del af Lombardiet er en del af Alperne med højder op til omkring 4000 meter, er vejret i Lombardiet meget forskelligt afhængig af, hvor man befinder sig. Se eksempelvis vejret i Milano, som med små 1,4 millioner indbyggere er Lombardiets største by og desuden Italiens centrum for modeindustrien.

Milano i Lombardiet - guide til Milano
Milano er Italiens fashion-by par excellence, og de store mode-events i Milano tiltrækker hvert år mange besøgende; herunder ikke mindst indkøbere til næste sæsons kollektion.

Byen Milano og regionen Lombardiet i særdeleshed har også stor betydning inden for finansiering og pengevæsen i Italien, og området omkring Milano betragtes desuden som ét af Europas fire industrielle kraftcentre sammen med Barcelona-området, Rhône-Alpes regionen ved Lyon i Frankrig og Stuttgart området i delstaten Baden-Württemberg i Tyskland.

Der arbejdes med andre ord meget i det effektive Lombardiet i Norditalien. Milano er samtidig rig på oplevelser for turister.

Se mere i vores Guide til Milano.

Stelvio passet mellem Lombardiet og Sydtyrol på grænsen til Schweiz

Én af de mest berømte vejstrækninger i Europa findes på grænsen mellem regionerne Lombardiet og Sydtyrol i Italien.

Stelvio-passet er berømt for sin skønhed og er en fantastisk køreoplevelse.

I 2007 udnævnte det britiske motor-show Top Gear Stelvio passet til verdens bedste rute (køreoplevelse).

Se video nedenfor - Stelvio-delen starter ca. 8 minutter inde i denne Top Gear video.

Afstand fra Milano til Stelvio passet er ca. 225 km. Se kort over Stelvio området.

Lombardiet flag

Italien region Lombardiet har som de øvrige 19 italienske regioner eget flag.

Se kort over Italiens regioner.

Med et areal på 23.851 km2 og en befolkning på omkring 10 millioner er Lombardiet i Norditalien den folkerigeste region i Italien, men kun den 4. største af Italiens regioner målt på areal. 


Italiens regioner - Lombardiet - største by Milano
Artikel: Italiens regioner - Lombardiet - største by Milano

Emner: , , , , , , , , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar