Los Gigantes – ferieby og udsigtspunkt

Byen Los Gigantes på den vestlige del af Tenerife har sit navn efter de op til 500 meter høje klippeformationer, som udgør kystlinjen.

Klipperne bærer navnet Acantilados de Los Gigantes og er særdeles imponerende. Faktisk er byens navn også Acantilados de Los Gigantes, men få omtaler det hyggelige ferieresort som andet end den korte version.

Se også: Billig billeje i Tenerife Lufthavn (lufthavn syd – skift selv til Tenerife-Lufthavn nord)

Sagen er nemlig at byen er opstået på grundlag af turisme i en naturlig forekommende landtange ud fra klipperne. Der er sågar en lille strand i byen med sort vulkansk sand ved navn Play de la Arena.

Video Los Gigantes – hvordan ser der ud?

Byen er, indrømmet, meeeget turistet med en lille marina og masser af restauranter – men til gengæld er det et fysisk ret begrænset ferieområde med få hoteller, som med sin rå natur og barske omgivelser på mange måder er mere autentisk end så mange andre masse-turist destinationer på De Kanariske Øer.

Der er med andre ord en rolig stemning i den hyggelige ferieby i forhold til gennemsnitligt på Tenerife.

Byen med udsigt til de mange hundrede meter høje klipper ligger i øvrigt tæt på ferie-områderne Puerto de Santiago og La Arena få km syd for Los Gigantes.

Los Gigantes fra luften

Klipperne ovenfor byen er et ekstremt populært udflugtsmål for alle, som rejser til Tenerife. Mange udflugts-turister kører til Los Gigantes klipperne for at opleve udsigten. De fleste når aldrig ned i byen med mindre, de bor der. Området har godt 9000 faste indbyggere.

Afstand til Playa de las Americas/Costa Adeje på Tenerife er ca. 30 min i bil (ca. 28 km) og en tur til lufthavnen (Raina-Sofia – lufthavn syd) tager som regel ca. 45-60 min. (58 km).

Se mere om Los Gigantes:
Den officielle turist-guide Hello Canaries / Visit Tenerife.

Rejser til Los Gigantes
Hos danske rejsebureauer er Los Gigantes på programmet hos blandt andet Bravo Tours, TUI (Star Tour), Spies, Apollo rejser, Hjerting Rejser og Falk-Lauritsen.

Delfiner ved Los Gigantes

Fra havnen arrangeres der hval- og delfin-safari på havet. Chancen er størst for at se delfiner, men af og til kan man også være heldig at se pilot-hvaler.

Denne Tenerife perle af en by er i øvrigt berømt for sine spektakulære solnedgange.

Relateret artikel: De bedste strande på Tenerife


Los Gigantes – ferieby og udsigtspunkt
Artikel: Los Gigantes – ferieby og udsigtspunkt

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar