Madeira vejret - temperaturer og klima i Funchal vinter, efterår, forår og sommer

Fantastisk vejr stort set hele året! Sådan er Madeira, og derfor er den portugisiske ø ét af de mest populære vinter-rejsemål.

Se også: Billig billeje i Madeira Lufthavn .

Madeira ligger i Atlanterhavet i en afstand af små 1000 km fra Lissabon. Flyveturen fra Danmark (Københavns Lufthavn - CPH) tager ca. 5 timer. Flyver man fra Lissabon er flyvetid til Madeira 1,5 timer. Solskinsøen med den smukke natur besøges af over én million turister hvert år, og er blandt vinterferie favorit-destinationerne hos en lang række danske rejseselskaber. Se nogen af dem nedenfor. 

Porto Santo
Hovedøen, som er langt den mest kendte, har en lillesøster i form af øen Porto Santo, der i en afstand af ca. 50 km fra Funchal er en lidt dyrere feriedestination med golfbane og fantastiske strande; naturlige sandstrande, som man ikke finder på Madeira. Hertil kommer et antal ubeboede småøer, der i realiteten blot er klippeskær.

Madeira video - masser af spændende seværdigheder og vild natur.

Klimaet på Madeira et under stor indflydelse fra den nordatlantiske anticyklon, som også kendes som højtrykket ved Azorerne (Azores High). Dette er et atmosfærisk fænomen, som gør at luftmasser cirkulerer med uret over et meget stort område i den nordlige del af Atlanterhavet.

Påvirkningen fra højtrykket ved Azorerne er hovedårsagen til det milde og varme klima hele året selv om øen ligger nordligere end eksempelvis De Kanariske Øer (Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gemera og El Hierro).

Se også: Suncharter rejser til Madeira fra Aalborg Lufthavn.

Om vinteren er den typiske temperatur på Madeira omkring 16 grader, og udsving i temperaturen er små - som på Azorerne. Sommer-klima på Madeira giver noget højere temperaturer over 22 grader, men sjældent over 27 grader.

Forvent masser af solskin over hele året. Øen brillerer med rigeligt med regn på de højere-liggende dele af øen, nogen regn på resten af øen og dertil en smuk og næsten tropisk vegetation.

Solskin og grønne planter, skov og eksotiske farvestrålende blomster kendetegner Portugals næstmest populære turistdestination efter Algarvekysten. Øen er berømt for sine mikroklimaer, som gør besøgsoplevlesen særdeles forskellig afhængig af, hvor man opholder sig.

Se oversigt over solskinstimer og klima på Madeira herunder. Alle klima-data er for hovedbyen Funchal. Se klima-graf med temperaturer og solskinstimer.

Funchal forår - klima og temperaturer i den bedste tid for rejser til Madeira
Årstiderne vinter og forår ligner hinanden meget. Det milde klima er til stede hele året.

Efter vinter-temperaturer i Funchal på op til gennemsnitligt 16-17 grader i december-januar-februar, stiger gennemsnitstemperaturen t il 17-18 grader i foråret marts-april-maj.

I realiteten kan man dårligt kende forskel på forår og vinter; bortset fra på nedbøren. Det regner mere om vinteren; selv i Funchal. Regnen er imidlertid meget ulige fordelt med de højere liggende områder (uden for turistområder) som de mest nedbørs-tunge. Hen omkring slutningen af maj kan man opleve 20 graders varme i Funchal.

Floraen er specielt glad for det relativt fugtige og ikke for varme klima i foråret og de stort set ikke-eksisterende vintre. Alt springer ud tidligt og udgør et imponerende syn. I Funchal fejres Blomsterfestival i foråret; som regel efter påske.

Regnen ophører med at falde hyppigt fra midt-marts, og allerede i maj måned er der kun gennemsnitligt 3 dage med regn mod 8 dage i januar-februar-marts måneder.

Til trods for det milde, varme klima på land, er badevands-vandtemperaturen kold omkring 17 grader indtil sidst i maj.

Sommer - aldrig for varmt til rejser til Madeira
Den typiske sommer i Funchal er varm med temperaturer omkring 23-25 grader en stor del af dagen.

En stor fordel ved at holde ferie på Madeira er at man med som regel slipper for de hedebølger, som ofte plager Portugal og Spanien periodevis i juli og august.

Der kan dog ske at optræde meget høje temperaturer over 35 grader og ganske sjældent helt op til 40 grader. Typisk varer en hedebølge dog kun i ganske kort tid på Atlanterhavsøen.

Nattemperaturer er behageligt varme i sommerperioden. Man har i de senere år oplevet flere naturbrande end normalt, men det er dog stadig et usædvanligt fænomen; typisk i forbindelse med en hedebølge.

Regn falder meget sjældent I Funchal I juli, og også det meste af august måned er meget tør. Vandtemperaturen stiger til 22-23 grader, og solen skinner 8-9 timer om dagen i juli-august.

Konklusion: Sommer er en god periode til en Madeira-ferie, men husk at er man glad for at ligge på stranden, er Porto Santo øen det bedste valg. Bortset fra ganske få kunstige strande er alle naturlige strande på Madeira nemlig fulde af småsten og med mørkt (lava) sand. På Porto Santo er stranden til gengæld hvid og med perfekte sandkort - og strand-arealet dækker desuden en meget stor del af øen.

Find rejser til Madeira og Porto Santo med Primo Tours.

Efterårsferie på Madeira - september, oktober, november
I efterårsferie-måneden oktober (og naturligvis også i september) er vejret stadig utroligt solrigt og sommerligt. I slutningen af oktober begynder dagene at kortes og temperatur-gennemsnittet falder også nogen grader. Normal-temperatur er stadig ofte omkring de 19-20 grader - det samme som vandtemperaturen i efteråret.

Efteråret på Madeira er ét af de bedste ferie-tidspunkter på året: ikke for varmt og ikke for koldt og med masser af sol. Der kan falde en del regn fra midten af oktober i Funchal, men ikke noget, man skal lade sig skræmme af.

Vigtigt er det om efteråret at have tøj med til en byge nu og da. Vejret kan forandre sig meget fra dag til dag og fra område til område. En let jakke og eventuelt regntøj/regnslag anbefales; og naturligvis især i de højere liggende egne af øen. På Porto Santo er klimaet mere stabilt med typiske enkelte byger i oktober-november.

De lokale siger gerne at man kan forvente 4 slags vejrlig på en dag - eller 4 årstider, når man ferierer i efterårs-sæsonen.

Den officielle turistside VisitMadeira har masser af god information til rejsen.

Madeira-rejser vinter - december-januar-februar
Regn er klart den største show-stopper i forhold til at rejse på Madeira vinterferie.

Men faktisk regner det kun ca. 10 dage om måneden i Funchal i den vådeste måned, som er december. Vil man have mere varme og mindre regn, må man til Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura eller Lanzarote - Kanarieøerne er altid et pænt nøk varmere end de mere nordlige øer Madeira og Porto Santo.

På de højst liggende dele af øen dvs. på bjergtoppene Pico Ruivo, Pico das Torres og Pico de Areeiro falder der sågar lidt sne hvert år i januar-februar, men det opdager mange turister i Funchal aldrig.

Nytårs-fyrværkeri - til en formue.

De fleste gæster har travlt med at nyde det milde klima, og til nytår frister Funchal med ét af verdens mest spektakulære fyrværkeri-shows; alt sammen sponseret og administreret af bystyret. Opvisningen er mange minutter lang og koster op mod en million euro at afholde.

Se også: Hvad skal man se på Madeira?


Madeira vejret - temperaturer og klima i Funchal vinter, efterår, forår og sommer
Artikel: Madeira vejret - temperaturer og klima i Funchal vinter, efterår, forår og sommer

Emner: , ,

Send os feedback eller forslag om denne artikel

Send kommentar